Reklama

Reklama

Psycho-Pass

(seriál)
Trailer 1
Animovaný / Akční / Krimi / Psychologický / Sci-Fi / Thriller
Japonsko, (2012–2019), 18 h 47 min (Minutáž: 23–46 min)

Hudba:

Júgo Kanno

Hrají:

Tomokazu Seki, Takahiro Sakurai, Kana Hanazawa, Kendži Nodžima, Mijuki Sawaširo, Ai Kajano, Akeno Watanabe, Kotori Koiwai, Maaja Sakamoto, Takehito Kojasu (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(41)

Ve zdejším sci-fi světě je možné u osob vyčíst emoce, touhy a jakékoliv další pohnutky, které ve výsledku spočítají faktor pravděpodobnosti ke spáchání trestného činu. Tým policistů se snaží udržet pořádek tím, že zneškodní potenciálně nebezpečné zločince dříve než k trestnému činu dojde (ptsd)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (38)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

I.G. Studio nikdy nesklame. Psycho Pass je v mnohom podobný hlavne legendárnemu GITS: S.A.C., predsa len je od toho istého štúdia. Nemá až tak temnú cyberpunkovú atmosféru no nechýba mu vymazlená vizuálna stránka, podmanivá hudba, skvelý scenár a vynikajúce postavy, na ktoré majú okolie a udalosti psychologický dopad. Príbeh je najbližšie zmesi Minority Report a už spomínaného GITS, kde v Tokyu budúcnosti pôsobí tým zložení z policajtov a "potencionálnych kriminálnikov pod dozorom", aby PREDCHÁDZALI zločinu. Čo je vec dobrá. Teda aspoň pokiaľ vás systém Sybilla neodporúča k eliminácii bez toho, aby ste spáchali akýkoľvek zločin. Dialógy a monológy sú zahltené najrozličnejšími citátmi a filozofickými myšlienkami skoro ako Ghost In The Shell 2: Innocence, (odporúčam titulky od SunSub, ktorý vám na konci každého dielu objasnia, o čo a sa jedná a kto je autorom citátu), no predsa to GITS siaha len po minisukňu. Oceňujem, že hlavná postava nenosí až tak vyzývavé oblečenia ako Major Kusanagiová, no za to ani zďaleka nie je tak sexi, chladná, profesionálna a absolútne postráda cool efekt, ktorý svetu "Ducha v škrupine" nikdy nechýbal. Je to vlastne len taká hodne nadpriemerná sci-fi kriminálka. Obľúbené postavy: Kó, Masaoka. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Aaaa další dystopický seriál, kde společnost je ovládána a kontrolována dokonalým systémem jménem Sibyl systém. A asi druhý nejdrsnější svět (první je Ergo Proxy) ve kterém žít je utrpení, protože jakmile přestanete myslet na duhu a jednorožce tak si pro vás přijedou a v lepší případě skončíte ve vězení, v tom horším z vás toho moc nezbyde. Seriál výborně dávkuje akci a vyšetřování a nutno uznat, že akce je na jedničku. Přestože vyšetřovatelé a naháněči, mají ultimátní zbraň, tak je tady dost akce tělo na tělo a popřípadě i nožovaná, to se jen tak nevidí, ono celkově anime místy se snaží působit dost retro, to je k dobru. Žádná z postav mně nijak neobtěžovala, jako jo Shogo Makishima je jeden z největších zmrdů, co se kdy mohl objevit a smrt mu snad všichni přáli, byť měl svým způsobem pravdu. Nooo ona pak ke konci i Cunemori se začala chovat moc po Dušínovsku, naštěstí to nebylo zase tak moc vážný. A Shinya Kogami naprosto bezchybný ekvivalent hlavního hrdiny. V podstatě za nulový humor, sem vděčný, byla by škoda zkazit tohle dílo nějakým tím pošklebováním. Jo a místy mi to trochu připomínalo Stand Alone Complex, ať už jde o roboty, augmentace, Sibylu co by bezchybnou dokonalost a pak Shogo byl tak trochu jako smějící se muž, existuje, neexistuje ? Ale nic nepůsobí jako pěst na oko, takže za mně plný počet . ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze začátku mě to hodně zajímalo, ale trochu mě štvala Cunemori. Pak mě štvát přestala, ale seriálu se pro mě stal obyčejnou krimoškou zasazenou v budoucnu, kde vše řídí systém (jehož „složení“ mě bohužel nikterak nepřekvapilo). Není to špatné, má to v sobě určité napětí, postupy při vyšetřování jsem už viděla i v lacinějších detektivkách, čímž nechci říct, že byly špatné, ale prostě nic nového pod sluncem (nevadí, je to pořád krásně koukatelné). OP se mi moc nelíbily, zato ED ano. Animace také ušla, jen jsem pořád musela okukovat rypáček slečny vyšetřovatelky. Pěkné krimi ve sci-fi hávu. Silné 3*. A jsem zvědavá na druhou řadu. Pokud bude víc akční a víc „revoluční“, ale stále se bude držet na stejné nebo vyšší úrovni… bude to paráda za víc hvězdiček. ()

seipy 

všechny recenze uživatele

Po první sérii mohu s jistotou říci, že je to nejlepší anime, jaké v posledních letech vyšlo. Je pravda, že v prvních pár dílech jsem měl problém zvyknout si na hlavní hrdinku - Akane Tsunemori, ale nakonec i ona má své kouzlo v tomto světě. +++++ Děj se odehrává v daleké budoucnosti, kde se lidé nemusí obávat zločinu, protože každý člověk má svůj kriminální koeficient a pokud dosáhne určité výše, je automaticky vypovězen ze společnosti a umístěn do nápravného centra. Samozřejmě ale ne na každého systém přijde a proto tu máme jednotku detektivů, kteří řeší vraždy v tomto jinak dokonalém světě. Tito detektivové se skládají ze dvou jednotek: kontrolní a výkonné. Kde kontrolní má nastarosti dohlížet nad tou výkonnou, která se skládá z lidí, jejichž kriminální koeficient přesáhl normální hranici(tudíž se dokáží vcítit do role zločinců) a do společnosti se dostávají jen aby vypátrali jiné padouchy. A samozřejmě v tomto dokonalém světě musí být i dokonalý zločinec - Shougo Makishima..... ()

Terezinka198 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dlouhé době jsem zase nalezla překrásný seriál. Nemůžu odůvodnit, proč jsem dala 5*, ono to prostě nejde. Nějak si mě to získalo. Už se na tuhle "budoucnost" vážně těším. :-D Ihned by mě zabili, pokud bych nepotkala Shuseie. Jediné, co mi na tomhle seriálu vadí, je Cunemori. Všem vřele doporučuji. Opening i ending - překrásné. Propracování dílů úžasné. Makashima jako záporák nezklamal. Psycho-pass řadím na první místo v krátkých seriálech. Nic ho zatím netrumflo a asi ani netrumfne. Podívejte se a udělejte si názor sami. ()

Galerie (176)

Zajímavosti (1)

  • Název seriálu v japonštině tvoří slovní hříčku. Čte se totiž jako „saikopasu“, což znamená „psychopat“. (Hromino)

Reklama

Reklama