Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Rok po zmiznutí jej syna sa Evina rodina presťahuje do Crickley Hallu. Keď sa v dome začínajú diať nadprirodzené veci, Eve nadobudne dojem, že stavba je záhadným spôsobom prepojená s jej strateným synom.  Rok 2012. Obyvatelia Londýna Gabe (Tom Ellis) a Eve (Suranne Jones) Caleighovci sa spolu so svojimi dvomi dcérami presťahujú na vidiek, dúfajúc, že nájdu pokoj po traumatických udalostiach súvisiacich so zmiznutím ich syna. Gabe dúfa, že zopár mesiacov mimo mesta im všetkým urobí dobre. Krátko po ich príchode však vysvitne, že v ich novom domove straší. Crickley Hall totiž až do roku 1943 slúžil ako sirotinec, ktorého riaditeľom boli Augustus Cribben (Douglas Henshall) a jeho sestra Magda (Sarah Smart). Obaja Cribbenovci siroty terorizovali, obzvlášť však Augustus, ktorého brutalita nepoznala hranice. Nová opatrovateľka detí Nancy (Olivia Cooke) bola svedkom zneužívania detí a odhodlala sa ich nejakým spôsobom zachrániť.
Caleighovci postupne odhaľujú tieto a ďalšie temné tajomstvá minulosti domu. Dokážu im však nové informácie pomôcť pri hľadaní ich syna? (Incantator)

(více)

Recenze (5)

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Ak sa bude niekto pokúšať, túto tématicky duchom posadnutú udalosť premrviť do série, tak urobí chybu( aj keď ďalší údel by možno prekvapil) Pár sérií sa totiž nakuslo , no nedohrýzalo . Mne úplne na toto hodnotenie vystačila táto 130 minútovka. Popisom o vyhlodávaní dávno strateného syneka sa zmieňovať nebudem, lebo je to už dávno ošemetný námet. Je to britské / je to vydarená duchárčina / kombinácia letopočtov / výborné obsadenie / atmosféra /.... Milujem kombináciu WWII / horror / aristokraticko násilné prostredie a vlastne som rada že som po dlhej dobe uzrela David "NECRONOMICON" Warnera, ktorý disponuje náležite znepokojujúcou maskou do budúcna dúfam, že ešte filmársky použitou.Nesmiem opomenúť HQ sound a obsadenie - proste faynovo namazaný filmársky stroj funguje aj takto. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Obvyklý scénář. Rodina zdrcená ztrátou dítěte se stěhuje do opuštěného sídla, kde se začnou dít divné věci. Sídlo totiž bylo za II. světové války sirotčincem, ve kterém všechny děti záhadně zemřely. A do toho všeho začne mít matka rodu pocit, že mluví se svým zmizelým dítětem, které není tak docela mrtvé. Viděl jsem třídílnou verzi, která má dohromady takřka 3 hodiny a to bylo na mě příliš dlouhé, ačkoliv tomu neupírám slušnou atmosféru a i přes klišovitý scénář sem tam překvapivá místa. Sedl mi i styl vyprávění, kdy se děj odehrává jak v současnosti, tak za II.SV. Nahoru to táhnou herci a pokud pominu Aryu Stark a mistra Luwina, je to především Douglas Henshall jako tyranský vychovatel. Nic, k čemu bych se vracel, ale na jedno podívání solidní. 60% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Svěží je to v tom ohledu, že spíše než horor je to duchařské mystery drama z prostředí britského venkova. Je to nadupané známými britskými herci, má to solidní atmosféru, ale zároveň je takové hodně britské a po režijní stránce dost televizní. A ač se filmařsky nejedná o nijak výrazný počin, umírněným a lehce detektivním scénářem si to pozornost určitě udrží. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Vcelku sympatická minisérie. Neříkám, že si to mé plné hodnocení opravdu zaslouží, ale rozhodně k němu vůbec nemá daleko. Velice zajímavý námět (možná ne nijak originální, ale o to lépe zpracovaný) a prolínání dvou časových rovin se mi velice líbilo a dávalo perfektní smysl. Postupně houstnoucí atmsféra a gradování napětí je pak samozřejmě zárukou. Když k tomu přičtete klasicky dokonalou britskou prodkuci (atmosféra, naprosto perfektní herci, občas nějaký ten poměrně nečekaný zvrat), není co dodat. A pokud to někoho zajímá, tak linka z minulosti je samozřejmě lepší... zhruba do třetího dílu, kdy se to sympaticky otočí. Konec se pak dal docela čekat, ale i tak se nejedná o nic veselého. Za mně tedy naprosto parádní minisérie (se spoustou britských hereckých sympaťáků a navrch s Maisie Williams a naprosto úýasnou Olivií Cooke), kterou sice stačí vidět jenom jednou, ale kdybych na ní sand v budoucnu znovu narazil, rozhodně nebudu nic namítat proti repríze. protože tyhle příběhy mám prostě fakt rád a Douglas Henshall si svého vychovatele fakt nesmírně užívá. Pro fanoušky hororů je to rozhodně to pravé. A únavou materiálu to v těch třech hodinách čistého času rozhodně nenudí. Takže prostě spokojenost. Někdy bych si rád přečetl předlohu. 95%. ()

javaznenevim 

všechny recenze uživatele

Ok, 5* uděleno, a teď chvilku vážně. Na pět hvězdiček to nemá. Zas tak dobrý film to není, ale já mu je prostě dát musím. Proč? Protože tam hraje nejtalentovanější dětská herečka současnosti, Maisie WIlliams. Pro její fanoušky (a to jsem přesně já) je povinnost tento film (a stejně tak hru o trůny a v tomto případě i přečíst knihu) vidět. Pokud bych to měl ohodnotit bez ní, tak 3* ()

Reklama

Reklama