Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Předvolební boj o první místo na radnici jednoho francouzského města vyústil ve tragédii, když zastánci současného starosty napadli aktivisty z tábora protikandidáta. Vůdce násilníků Portor jednoho z nich ubil k smrti, zastřelil policistu, který chtěl zasáhnout, a uprchl z místa činu. Případ dostal na starost komisař Verjeat. Jeho snahu najít Portora cílevědomě kříží starosta, obává se totiž, že by ho zabiják po dopadení zkompromitoval. Politik má dlouhé prsty, podaří se mu dokonce dosáhnout Verjeatova přeložení. Policista se však nevzdává, před odjezdem do nového působiště chce ještě dopadnout vraha. Pokračuje tedy v pátrání, ačkoli se to jeho nadřízeným vůbec nelíbí... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (100)

sud 

všechny recenze uživatele

Spisovatel Raf Vallet je znám jako autor krimipříběhů o zločinech, mající kořeny v politickém podhoubí (dále např. "Smrt darebáka", "Policejní inspektorka"). Zde vidíme marný boj komisaře Verjeata se zločincem, obrněným politickou mocí. Lino Ventura se pro takovéto role narodil a jeho drsňákovi s dobrým srdcem prostě musíte fandit. A Patrick Dewaere jako jeho mladý kolega rovněž není vůbec k zahození. Vynikající kriminálka s (bohužel) nadčasovým tématem a skvělým závěrem. 96%. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Stará Francouzská škola navíc v hlavní roli Lino Ventura kterýho teda moc nakoukanýho nemám. Nicméně rozhodně se jedná o film na silné téma který má pár dobře vyhrocených scén. Na druhou stranu možná i díky té krátké stopáži je to místy takové zkratkovité a nedotažené. Škoda minimálního prostoru pro toho vrahouna který se objeví prakticky jenom na začátku a na konci a taky ty komediální vsuvky mi tam moc neseděly. Každopádně finální pointa dobrá, ale na ty 4* to nakonec nevytáhne.65% ()

Reklama

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Poslední poctivý policajt na světě proti všem těm zkorumpovaným všivákům....kolikrát to tu už bylo. Ale tohle je francouzský film, takže to nejede podle amerických hrdinských eposů. Tady je to doopravdy. Takže šance na vítězství jsou minimální, přesto se Ventura té krakatici postaví. Konec je typicky francouzský, a to na filmu obdivuju nejvíc. 85% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Skvělým starým detektivkám evropské západní školy ozdobeným původním dabingem se míň než 5* nedává! Víte, kolik podobných filmů v šedesátých a sedmdesátých letech vzniklo? MÁLO, bohužel málo. Lino Ventura i Patrick Dewaere by byli ozdobou každého policejního sboru, a ta skvělá finta... mňam! Z hlasů vynikají Vicena, Oliva, Kostka. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Francouzská kriminálka osmdesátých let s neústupným Lino Venturou v hlavní roli policejního komisaře, který nehodlá při řešení zločinu ustupovat politickým zájmům. Film je natočen podle literární předlohy Rafa Valleta (pseoudonym Jeana Laborda) - Sbohem, pane komisaři. Režisér na plátno velmi dobře přenesl provazování politiky do státních aparátů a tím snižování akceschopnosti, v tomto případě policie. Na druhou stranu jsem byl překvapen, jak málo se příběh v knize a filmu potkává. Řekl bych, že film je natočen velmi volně na motivy této knihy :-) ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Panorama Rouenu se natáčelo na Côte Sainte-Catherine a v Bonsecours, rue des Aigles. (classic)
  • Když byl film v dubnu 2009 vydán ve Francii na DVD, bylo na zadní straně obalu uvedeno, že je „zakázán pro děti do 12 let“, přestože byl v kinech uveden pro „všechny diváky“. (classic)
  • Film byl inspirován skutečnou událostí, která se stala v roce 1971 v Puteaux (Ile-de-France, Francie). (Snorlax)

Reklama

Reklama