Reklama

Reklama

Klauni

Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Na počátku kariéry vytvořili OSKAR, MAX a VIKTOR klaunskou skupinu Busters. Jejich klauniády představovaly ostrůvky svobody uprostřed nehybné bažiny rezignace v komunistickém režimu bývalého Československa. Pak se však mezi třemi klauny cosi vážného odehrálo. Jak se ukáže, národem milovaní klauni se mezi sebou nedokážou vystát. Nyní se Oskar vrací po třiceti letech z emigrace, aby v Praze uzavřel svoji uměleckou kariéru. Setkání s bývalými přáteli vede k nevyhnutelné vzájemné konfrontaci. Osud jim tak nabízí ještě jednu šanci, jak to naposledy pořádně roztočit. I po třiceti letech otázka zůstává stále stejná: Kdo se bude smát naposled? (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (192)

topi 

všechny recenze uživatele

Dramatický příběh, ve kterém se odehrávají velice smutné osudy jednotlivých osob. Občas se objeví humorné scénky, který fakt stojí za to a do příběhu nenásilně patří. Tahhle skloubit žánry dramatu s komedií se musí umět a ne vždy se to povede. Viktorovi Taušovi se to povedlo perfektně! Film má neskutečnou sílu a kouzlo, které úžasně a čarovně doplňuje parání kamera a různé střihy a bez debat silná a úchvatná hudba Patra Ostrouchova! Bezvadný! Nemám slov! Výkony herců Jiřího Lábuse, Oldy Kaisera, Didier Flamanda v ústřední trojici hlavních postav jsou absolutně dokonalé a přirozené. I další herecké výkony vůbec neupadají, právě naopak, doplňují celkový dojem snímku a zejména Kati Outinem, která hraje partnerku Jiřího Lábuse (a vlastně je zasádní představitelkou celého příběhu), a má Parkinsonovu chorobu - její herecká kreace je geniální! Po dlouhé době konečně nevšední a umělecký snímek, který v českých zemích dlouho chyběl! Více takových filmů a budu spokojen. ()

Tirion 

všechny recenze uživatele

Zvláštní hříčka. Je tam cítit pokus o evropský artový film, ale nemám moc dojem, že by se to dařilo. A shazuje to hlavně scénář a konec, který Vás sice nechá v rozpacích, ale v takových, že opravdu nevíte, na jakou stranu se vlastně vrtnout. Herecké výkony jsou zajímavé a minimum dialogů oproti herecké akci je jednoznačně k dobru. Ale určitá pachuť divného scénáře Petra Jarchovského ve mě přetrvává. Předabovaný Flamand to pak rozhodně nenapravuje. ()

Reklama

patrikus 

všechny recenze uživatele

Takové smutné úsměvy mám fakt rád. Tohle je film opravdu evropského formátu, i když by si zasloužil trochu větší spád, tempo a kratší scény. I když tak kamera byla velmi osobitá a bavilo mě sledovat i jak je to natočené. Čekal jsem asi jiný konec, nebo nějakou jistou tečku. Tři hlavní postavy by mohly být více propojeny, než jen povídáním o minulosti. Je fajn zase vidět Kaisera s Lábusem pohromadě a mistr Flamand tomu dal ještě větší zážitek. Bravo, Viktore !! Ano, do filmů tohoto typu je třeba dávat peníze !! ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Po technické stránce (vyjma zvuku) je to rozhodně nadprůměrný film. Tematicky mě ale nezaujal. Při jeho sledování jsem si říkal, že už bych raději koukal na hranou věc o Golden Kids, kteří jsou mi jinak buřt. Ale smyšlenej (?) příběh tří obstarožních klaunů..? Co by se tam muselo stát, aby mě to mělo bavit..? Co na tom zaujalo Vás, pane Tauši? To by mě vážně zajímalo... Už jen proto, že jsme skoro stejně mladí. Tohle je téma pro generaci, které zatím naštěstí nemůžeme správně rozumět..? ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na Klauni jsem se na Cinemaxu docela dlouho chystal, ale buď jsem byl ožralej nebo jsem necítil tu správnou myšlenkovou náladu na tenhle film. Naštěstí se zadařilo, vše si sedlo a já uskutečnil před televizí na Klauni posed. Bylo velmi dobře že jsem si na Klauni počkal se správnou náladou, protože po jeho skončení jsem odcházel z filmového posedu nadšen. Klauni jsou citlivě vyprávěný příběh, který má v sobě velmi dobře narýsovanou čáru lidských osudů, kterou ve správných chvílích protne humor. Právě napasanování humoru do takto poměrně smutného příběhu, tady považuju za vysloveně mistrovskou práci, protože všechny ty vtipné slovíčka nebo scénky zapadají do celkové atmosféry filmu, která ve svý podstatě není příliš radostná. Olda Kaiser mně opět přesdvědčil, že by si zasloužil mnohem větší pozornost od režisérů a producentů než se mu dostává, protože jeho herecký talent by naplnil minimálně Mont Blanc a pokud jde o Petra Jarkovského, tak pochybuju, že se mu Klauni podaří někdy scénaristicky překonat. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (11)

  • Když se film kvůli financím odkládal, Lábus Taušovi údajně slíbil, že Klauny s ním natočí i za deset let a na Sibiři. [Zdroj: kultura.idnes.cz] (hippyman)
  • Natáčelo se v České Republice, Finsku a Lucembursku. (Rugero)
  • Zatímco Lábusovi maskéři "přidávali", Oldřichu Kaiserovi naopak "ubírali". Jeho postava totiž k stáru přijde o vlasy, takže herci celé tři měsíce natáčení znovu a znovu holili hlavu i obočí. Jednou se solidárně přidal i režisér. [Zdroj: kultura.idnes.cz] (hippyman)

Související novinky

21. Český lev - nominuj svého favorita!

21. Český lev - nominuj svého favorita!

22.01.2014

Česká filmová a televizní akademie vyhlásila nominace na 21. ročník výročních cen Český lev. Vybírala z 29 celovečerních hraných a animovaných filmů a 17 celovečerních dokumentů, uvedených do… (více)

PF 2014

PF 2014

01.01.2014

Zima dlouhá, léto krátké, Vánoce bez sněhu a v sedmi stupních. Ale uznejme, že na výborné filmy byl rok 2013 štědrý. Rivalové, Gravitace, Star Trek: Do temnoty, V zajetí démonů, Zmizení, druzí Thor a… (více)

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

Nej filmy roku 2013 dle ČSFD.cz

29.12.2013

Seznam nejlepších filmů roku 2013 dle ČSFD.cz si můžete nechat zobrazit ve specifičtějším výběru Žebříčků, a to i zvlášť pro jednotlivé žánry. V celkovém žebříčku divácké líbivosti vedou s úžasnými… (více)

Reklama

Reklama