Reklama

Reklama

Ve tmě

  • Česko V temnotě (festivalový název) (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Palestinský student Nimer snící o lepším životě v zahraničí potkává v v telavivském klubu izraelského právníka Roye a okamžitě navážou silný vztah. Nimerovo studentské vízum mu zaručuje snadný přechod hranice, ale jak se jejich láska rozvíjí, Nimer je konfrontován s drsnou realitou jak palestinské společnosti neschopné akceptovat jeho sexualitu, tak s nepřijetím jeho národnosti ze strany Izraelců. Napětí se zvyšuje i kvůli Nimerově konzervativní rodině, zejména kvůli jeho bratrovi, který vede skupinu náboženských fanatiků. Když nešťastnou náhodou dojde k vraždě jeho blízkého přítele ilegálně se skrývajícího v Tel Avivu, Nimer musí zvolit mezi svými sny a tím, co cítí k Royovi. (Febiofest)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (27)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Můžou tě i zabít... Drsný příběh z izraelsko-palestinského pomezí, ilustrující v téměř syrové dokumentární podobě současný politický i společenský konflikt mezi oběma státy. Náboženský fanatismus, mísící se s radikální homofobií a vyhroceným patriotismem, naznačuje, že boj za lidská práva není a nemůže být opomíjen, ale naopak maximálně podporován. Michael Aloni a Nicholas Jacob předvedli strhující herecké výkony. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Príbeh o zakázanej láske, na pozadí ktorého sa riešia vážnejšie témy ... palestínsko-izraelský konflikt, terorizmus, česť rodiny a kultúrne predsudky. Všetko toto som už mala možnosť vidieť v podobnom filme Ha-Buah, ale mne osobne Alata prišla skutočnejšia a mala pre mňa lepší koniec. Veľmi dobre natočené, bez hluchých miest, výborní uveriteľní herci a všetko to podfarbuje skvelý klavír. ()

Reklama

italka63 

všechny recenze uživatele

Velmi dobře natočený film s homosexuální tématikou na pozadí věčného izraelsko-palestinského konfliktu. Student z Palestiny potká svoji lásku, právníka, právě na studiích v Tel Avivu. Bohužel, jeho rodina doma je zapletena do teroristické činnosti, Tenhle hoch, ta čistá duše, je výborně zahraná Nicholasem Jacobem. Skvělá hudba a námět k přemýšlení. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* láska mezi občanem Palestíny a Izraelem by nejspíš neprošla ani kdyby šlo o muže a ženu, tak se nemůžeme divit, že u homosexuálního vztahu je to mnohem horší. Snímek je drsný, ale ukazuje realitu jaká je momentálně v této části světa. Díky podobným filmům je člověk rád, že se narodil do civilizované země, kde nemá náboženství a zkostnatělé tradice takový vliv. Co se týče provedení mě však film ani emocionálně nijak zvlášť neuspokojil. Pro mě teda čistý průměr. [ PŘÍBĚH: 2 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 0 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

filmharmony 

všechny recenze uživatele

...to už ti nestačí židé? musíš p...t Araba? Výstižná věta filmu... copak někoho zajímá, že svoboda žít s tím, koho si vybereme, nerespektuje hranice, politické nesmysly, kulturní předsudky a dokonce ani to, že o tunel dál se za to střílí a celá rodina je v maléru... jsme vážně pořád tak pitomí? pohled do logiky arabsko-židovského nesmyslného konfliktu ukazuje další absurdní rovinu... skvělý izraelský film... pěkný rytmus, žádné zbytečné přehrávání, uvěřitelnost oběma hlavním postavám, bez horentních peněz na realizaci... jasné pět... ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama