Reklama

Reklama

Avec la peau des autres

  • Itálie Sciarada per quattro spie (více)

Obsahy(1)

Agent francouzské tajné služby Pascal Fabre (Lino Ventura) je vyslán do Vídně, aby prověřil situaci kolem svého kolegy a přítele agenta Margeryho. Francouzi Margeryho podezřívají, že se stal dvojitým agentem. Fabre po příjezdu do Vídně zjistí, že síť Margeryho byla infiltrována agenty KGB. Když Margery zmizí, vydá se Fabre po něm pátrat. Rozplétá složitou síť lží, přetvářky a dvojitých agentů. Jeho soupeřem není ale nikdo jiný, než mimořádně schopný agent Šaliev. (Snorlax)

(více)

Recenze (14)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Tento špionážní kousek mě dost upoutal jak parádní atmosférou a hereckými výkony ústřední dvojice, tak nebývale lidskou charakteristikou ústředního špiona s věčnou potřebou chránit svého přítele, kolegu v profesi, snahou nenechat ho v nebezpečí a postavit tuto cnost uprostřed nebezpečné sítě špionážních her nade vše. Jestli tvrdě zasahovat, střílet a odkliďovat z cesty živé lidi, tak jen zrádce a ty, co ublížili kamarádovi, říká si nejspíš v duchu hlavní hrdina... a já rozumím tomu, co měl Lino Ventura na mysli, když navzdory ztvárnění několika postav z druhé strany zákona v jedném rozhovoru prohlásil, že všem svým hrdinům z plátna by klidně bez uzardění mohl podat ruku. Tady se opět odráží tradiční Venturův výběr svých rolí na základě jasného filozofického stanoviska postavy k problému, v němž si opět se scénáristou José Giovannim tolik sedl. Možná ještě víc mě však tentokrát zaujmul Jean Bouise, jenž tu svým stylovým pojetím postavy nenápadného agenta-mrzáka se zvláštním pohledem zdařile konkuroval Linovi. Skoro celým filmem se nese pohlcující atmosféra, zdůrazněna jak výraznou hudbou, tak dlouhými mlčenlivými pasážemi ve jménu pomalé akce a minimalistických hereckých projevů hlavních protagonistů, což celkový účinek výrazně zesilňuje. V kůži druhých patří k té řádce francouzských thrillerů a krimi zlaté éry, jež na případné uvedení v česko-slovenském prostředí zatím teprve čekají, ale minimálně fanouškům Lina Ventury by určitě už teď nemělo ujít. [85%] ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Špionážní thriller, ve kterém není radno věřit nikdy a nikomu, žádný prostor ani místnost nepředstavuje bezpečné zázemí a zrada se trestá smrtí. Mimořádně přesvědčivý výkon podal Lino Ventura, kterého doplňoval Jean Bouise za doprovodu dramatické hudby Michela Magnea, zároveň se na scénáři podílel Jose Giovanni. Vychutnal jsem si dramatické scény potemnělých zákoutí, pravidelný krok s lesknoucíma se botama, nesoucí temnou předzvěst dalšího vývoje. Rozhodně film tematicky připomíná filmy Mlčenlivý nebo Probuď se, špione, ve kterých rovněž exceloval Lino Ventura. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Špionážní snímek z doby studené války, kdy byla atmosféra nesmírně napjatá a nedůvěra prostupovala všude a vším.. Lino Ventura to sehrál úžasně, obdivovala jsem jeho věrné přátelství a nezdolnou touhu zachránit přítele.. Po pravdě já vycházela z toho, že všichni lžou a tudíž jsem se nemohla splést.. Jen ze začátku jsem měla pocit, že je tam zbytečně moc postav, ale po zorientování už to bylo v pohodě, u mě filmová spokojenost, temná zákoutí, kroky, hůlka.. Poděkování kolegovi Willy Kufalt za tip.. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Já zkrátka miluji tyhle přenádherné a spolehlivé francouzské trojlístky. Je jich celkem dosti v různém mixu, nicméně by jich mohlo býti i více. Režie - hudba - hlavní role!!! Všechno to funguje naprosto perfektně a já si jen spokojeně zavrním a pak povzdechnu. Proč už to takhle nefunguje a fungovat nemůže? Proč se netočí filmy na podobné úrovni? Samozřejmě se najdou, ale v množství pár kapek smutně odkapávajícího kohoutku. Já už nevěřím nejen nikomu, ale ani ničemu. A to nejsem špión... ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Reziser Jacques Deray /Bazen 1969, Povidka O Policajtovi/ natocil slusny spionazny film s Vino Lenturom v hlavnej roli. Ako to u spionaznych filmov byva, nikomu sa neda verit, riesia sa veci ako Vieden, dvojity agent, infiltracia cudzou spionaznou trojpismenkovou sluzbou. Fascinovala ma zlozita splet dvojitych agentov, lzi a pretvarky -taketo filmy mam nehorazne rad . 75 % ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Bohužiaľ, iba nudný špionážny film, v ktorom sa postavy presúvajú z jedného miesta na druhé, šermuje sa so zbraňou, ale vystrelí sa iba málokedy a vedú sa reči, ktoré nie sú pre diváka ničím zaujímavé. Vždy drsne pôsobiaci Ventura má síce charizmu, ale ani on nedokáže potiahnuť celý film, keďže ten má slabšiu zápletku a jednoducho nudí. Dvakrát som pri ňom zadriemal, a to nie je dobrá vizitka. ()

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Velmi slusna spionazni zanrovka. Hodne vyrazna a beze sporu kvalitni hudba, vyrazna misty mozna az moc. Komentovat vykon LV je zbytecne, proste frajer jako vzdy. Vedlejsi role rovnez povedene. Jean Bouise potesi vzdy. Miluju tyhle staromilsky natoceny a tak zvlastne nasviceny scenky nahanecich prochazek skrze temna zakouti starych domu ci ulic, kde nekdo nekoho sem tam kuchne, jindy zas preda mikrofilm. Na 5 hvezd to sice tentokrat imho neni, ale 4 se solidni rezervou rozhodne. Jinak absolutni souhlas s komentari od id Borsalino & Rosalinda. Kdo ma rad spionazni zanr, bude urcite spokojen. Mozna bych ale preci jen v tomto pripade uvital lehke prodlouzeni stopaze o cca 10-15 minut a venovat je vetsimu prokresleni charakteru postav, v tomto smeru mi film prisel krapet strucny. A prave to vidim jako pricinu chybejici pate hvezdy. V ramci spionazniho zanru to nikdy neni na skodu, co vic je fascinujiciho nez psychika spiona... ()

westman 

všechny recenze uživatele

Opět má srdeční záležitost, depresivní ponurá atmosféra, kde vám každý může nečekaně píchnout kudlu do zad, se režiséru Derayovi zdařila na jedničku. Lino v nejlepších letech proti agentům KGB, co může být lepší? ()

mac000 

všechny recenze uživatele

Solidní špionážní thriller s vcelku přehledným dějem, v němž se neztrácejí jednotlivé postavy ani jejich souvislosti. Lino Ventura v roli ostříleného špióna, který zachraňuje svého "bratra ve zbrani". Zajímavé záběry vídeňských bulvárů a památek (Café Landtmann) z doby před půl stoletím. ()

Reklama

Reklama