Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když skupina gangsterů zjistí, že jejich dosavadní profesionální snažení už nenese kýžené výsledky, rozhodne se lehce pozměnit pole svého zájmu a přeorientuje se na únosy. Plán na rychlé zbohatnutí se sice v případě populárního zpěváka osvědčí, ale u politiků v Jižní Americe už vše podle původních představ nevychází. Únosů přibývá, situace se komplikuje a zločinní hradinové to nebudou mít vůbec snadné.... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (38)

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Lelouchova variace na divadelnost moderní civilizace je výstižná, ale její propadla a kulisy popisuje tak doslovně, že se nelze nechvět. V řadě míst se film natolik propadá do skutečnosti, že se divák musí cítit jako před televizními novinami. Nadsázka je sice všudypřítomná, ale bohužel to s odstupem bezmála padesáti let, kdy se lež s předstíranou pravdou drží za ruce a všichni chromnou, již neúčinkuje… ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem od filmu s Lino Venturou víc. Zklamaný a rozladěný. Od hodnocení 2 hvězdy jsem se odklonil ke 3 jen proto, že mám Venturu rád. Film má podle mého slabý dějový spád, málo "akčnosti" u Ventury vcelku běžné a dialogy jsou taky místy, jako by je psal nějaký duševně chorý člověk. A nebo to snad byl pouze špatný překlad titulků?! Francouzsky neumím, bohužel. ()

Reklama

argenson 

všechny recenze uživatele

Pozoruhodné je hlavně to, že permanentně nasraný výraz Lino Ventury, jak jej známe z řady kriminálek, výborně pasuje i do komedie. Celkově nadšenej jsem ale nebyl; má to dost zdlouhavých nudných scén a roztříštěný děj (co taky čekat od Leloucha, že). Zároveň ale několik super replik vyžadujících ovšem znalost historických souvislostí (třeba hláška o generálovi je skvostná). Rozhodně ale zaměřím svou pozornost na Charlese Dennera, ten mě začíná bavit čím dál víc. ()

mm13 

všechny recenze uživatele

Výborná komédia, ktorá napriek námetu vôbec nie je "crazy", v závere si dokonca dovolí preladiť na (večne aktuálnu) politickú tému a urobí to tak vkusne, až si myslíte, že k tomu celý predošlý dej smeroval... nesmeroval, iba tam vyústil, žiadne posolstvá tu nie sú potrebné, stačí, že sa zápletka nevytratila do prázdna, ako to už v podobných prípadoch býva zvykom. Ďaleko najoslovujúcejšie je beztak to, že keby som ja so svojimi parťákmi takto "podnikal", vyzeralo by to (hlavne vo chvíľach voľna) veľmi podobne... také je to v tejto rovine uveriteľné a práve preto natoľko zábavné, vybavené toľkými čarovnými momentami, až mi bolo ľúto, keď zrazu nabehli záverečné titulky. Mám rád humor postavený na silných charakteroch, briskných dialógoch a vzájomnej chémii a tu to funguje na plných sto percent! ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

V Lelouchově tvorbě spíš neobvyklý než standardní film osciluje mezi satirou, klasickou detektivkou a - jak je pro Lelouche typické - určitým celospolečenským pohledem na problémy doby. Natočen ještě před érou terorismu sedmdesátých let pohrává si s rychle dozrávajícími problémy evropského "zlatého věku" s bezstarostnou dobromyslností a bezelstným sarkasmem. Rád bych se mýlil, ale v jinak motivicky bohatém díle zjišťuji až příliš mnoho hluchých míst a nedotažených nápadů . Připouštím však, že film vyžaduje vícero zhlédnutí, aby bylo možné dostatečně ocenit finesy, které do něj Lelouche vložil. V zcela nezvyklé úloze tu vystupuje zejména Lino Ventura. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Během natáčení vzniklo mezi Linem Venturou a Jacquesem Brelem přátelství, které přetrvalo až do Brelovy smrti v roce 1978, která Venturu velmi těžce zasáhla. (vesper001)
  • Při natáčení se Jacques Brel seznámil s mladou herečkou Maddly Bamy, která ve filmu hrála epizodní roli. Jejich vztah vydržel až do Brelovy smrti v roce 1978. (vesper001)

Reklama

Reklama