Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když skupina gangsterů zjistí, že jejich dosavadní profesionální snažení už nenese kýžené výsledky, rozhodne se lehce pozměnit pole svého zájmu a přeorientuje se na únosy. Plán na rychlé zbohatnutí se sice v případě populárního zpěváka osvědčí, ale u politiků v Jižní Americe už vše podle původních představ nevychází. Únosů přibývá, situace se komplikuje a zločinní hradinové to nebudou mít vůbec snadné.... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (38)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Očekával jsem od filmu s Lino Venturou víc. Zklamaný a rozladěný. Od hodnocení 2 hvězdy jsem se odklonil ke 3 jen proto, že mám Venturu rád. Film má podle mého slabý dějový spád, málo "akčnosti" u Ventury vcelku běžné a dialogy jsou taky místy, jako by je psal nějaký duševně chorý člověk. A nebo to snad byl pouze špatný překlad titulků?! Francouzsky neumím, bohužel. ()

vypravěč 

všechny recenze uživatele

Lelouchova variace na divadelnost moderní civilizace je výstižná, ale její propadla a kulisy popisuje tak doslovně, že se nelze nechvět. V řadě míst se film natolik propadá do skutečnosti, že se divák musí cítit jako před televizními novinami. Nadsázka je sice všudypřítomná, ale bohužel to s odstupem bezmála padesáti let, kdy se lež s předstíranou pravdou drží za ruce a všichni chromnou, již neúčinkuje… ()

Reklama

mm13 

všechny recenze uživatele

Výborná komédia, ktorá napriek námetu vôbec nie je "crazy", v závere si dokonca dovolí preladiť na (večne aktuálnu) politickú tému a urobí to tak vkusne, až si myslíte, že k tomu celý predošlý dej smeroval... nesmeroval, iba tam vyústil, žiadne posolstvá tu nie sú potrebné, stačí, že sa zápletka nevytratila do prázdna, ako to už v podobných prípadoch býva zvykom. Ďaleko najoslovujúcejšie je beztak to, že keby som ja so svojimi parťákmi takto "podnikal", vyzeralo by to (hlavne vo chvíľach voľna) veľmi podobne... také je to v tejto rovine uveriteľné a práve preto natoľko zábavné, vybavené toľkými čarovnými momentami, až mi bolo ľúto, keď zrazu nabehli záverečné titulky. Mám rád humor postavený na silných charakteroch, briskných dialógoch a vzájomnej chémii a tu to funguje na plných sto percent! ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Klasický zločin nenese. V politice jsou prachy. Kupa prachů. Stačí chvíli kutat u levice, poté u pravice, hned na to u extrémní levice a nebo nejlépe u všech najednou. A přesně to má v plánu partička "gangsterů" okolo Lina (Ventury). Nápadů mají nepočítaně, ale s jejich provedením to nějak vázne. Zdařilá komedie, která je místy na pomezí trefné satiry, zvláště pak v závěru. Scéna s ruskou ruletou je jednoduše geniální... Zamrzí však, že takových nezapomenutelných momentů není během docela dlouhé stopáže více. A po skončení nezapomeňte přispět však-vy-víte-na-koho, ať mají chlapci dostatek financí na ty své špagety, sluneční brýle a plány do budoucna. Minimálně to setkání s Pelém bych jim od srdce přál. Vždyť dobrodružství je přeci dobrodružství, no ne? ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Povedená bláznivá dobrodružná komedie s přídechem politické satiry. Banda gangsterů se dala na politiku a unáší velvyslance i marxistické povstalce, jak se dá. 120 minut plných absurdních i vyloženě komických scén - příklad: pět kumpánů unseslo hledaného vůdce guerilly. Byl prodán svým stoupencům, vládě i americké tajné službě. Ti se pro něj nyní jedou. Naši hrdinové to sledují a sázejí se, kdo bude úspěšnější. Mezinárodní skvostné herecké obsazení - Lino Ventura, Jacques Brel, Charles Gérard, Aldo Maccione a režie i scénář upomínající na Allena nebo Tatiho. Paráda. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (2)

  • Při natáčení se Jacques Brel seznámil s mladou herečkou Maddly Bamy, která ve filmu hrála epizodní roli. Jejich vztah vydržel až do Brelovy smrti v roce 1978. (vesper001)
  • Během natáčení vzniklo mezi Linem Venturou a Jacquesem Brelem přátelství, které přetrvalo až do Brelovy smrti v roce 1978, která Venturu velmi těžce zasáhla. (vesper001)

Reklama

Reklama