Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V úsměvně pojatém kriminálním filmu jde o pozůstalost mrtvého obchodníka se zbraněmi a tajném agentovi, který má odkrýt tajemné pozadí celé věci a hlavně najít onu pozůstalost... (LiVentura)

Recenze (19)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film je narvanej ironickejma kecama, jak csfd filmovejma komentářema. Komediálnímu blázinci v podání špionů a kontrašpionů vévodí charismatický Lino Ventura a překrásná Mireille Darc, opravdu chápu pana Delona, že týhle ženský podlehnul. Zábava ze starých dobrých časů založená na dialozích a absurdních scénách umí dokáže i po padesáti letech rozesmát, lepší vizitku už mít komedie prostě nemůže. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Tak na tomhle, zdá se mi, toho už hodně odvál čas. Lino Ventura je výtečný, ale co naplat, když se pořád dokola opakují stále stejné scény a nápady v obměnách, které se liší jen milimetry. Mnoho podobných komedií ze šedesátých let (třeba i Fantom z Morrisvillu nebo Konec agenta W4C) se s plynoucím časem popasovaly lépe. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

4 špioni a jeden kontrašpion usilují o dědictví po zemřelém obchodníku se zbraněmi. Evropští agenti společně bojují proti americkému agentovi, jenž neustále zvyšuje svoji nabídku. A při tom všem panuje nehorázná sranda. Když během poklidné večeře zaútočí asijské komando na hlavního hrdinu, pronese vdova se zasněným pohledem: "No neříkala jsem, že je milý?" Samozřejmě v momentě, kdy většinu Asiatů kontrašpion Francis pomlátí. A mimochodem, Ventura se prakticky celý film usmívá. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Snad v žádné jiné šedesátkové komedii kromě Kubrickova Dr. Divnolásky jsem neviděl tak osobitou černobílou kameru, jako ve dvou filmech Georgese Lautnera (tím předchozím jsou Povedení strejcové). Řada invenčních záběrů, mezi nimiž dojde i na hru se zrcadlovými obrazy nebo zakompovanou fotomontáž (např. během představování jednoho z agentů), povyšuje tuto špionážní komedii na ojedinělý zážitek... prakticky už od první vlakové scény a záhy velmi hravých úvodních titulek. Vizuál zachraňuje dojem i v případě několika slabších míst, jež většinou probíhají za přítomnosti neskutečně otravné postavy ruského špiona v podání jako vždy přehrávajícího Francise Blanche. Blanchovo výstředně expresivní herectví mě tradičně iritovalo, naproti tomu Lino Ventura dokázal ztvárnit komickou postavu obdivuhodným civilním způsobem. Ventura překvapuje opět odlišnou hereckou polohou, než jsme zvyklí, a ukazuje, že mu není cizí ani suchý konverzační humor, postavený zde na sérii ironických dialogů se starým společníkem (v úvodě v restauraci s Noëlem Roquevertem), ostatními špiony (s Bernardem Blierem byl už Lino sehraný díky Povedeným strejcům) či krásnou slečnou ze zámku (Mireille Darc), doplňuje ho pravidelně o své vtipné pohledy a s neskutečným nadhledem si ještě vedle toho vychutnává i groteskně akční scény, v níž poráží všechny ty Japonce a jiné nepřátelské agenty. V tomto směru jde navíc o zdařilou parodii na akční filmy o nezničitelných hrdinech, velmi pěkně s ironií vypointovanou v závěrečném kongresu voušáčů. K nezapomenutelným gagům patří i počínání agentů, když po příchodu do svých bytů musí čelit nebezpečným nástrahám. Méně Blanche a více nůžek během závěrečného střihu, zbyla by z Tajného policisty špičková komedie. I v tomto případě do jisté míry zbyla, akorát bez páté hvězdičky z mé strany. 75% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Hodně bláznivá komedie, kterou si musel užívat zejména Lino Ventura, jako jediná postava, která na vývoji zápletky vydělává. Navíc sbalí Mireille Darc, tehdy ještě pěkně svůdnou. Film v českém znění kazí částečně překrývací dabing s minimem českým dabérů, celý začátek filmu obstará sám Bedřich Šetena. Velkou roli dostal i Bernard Blier, poněkud otravné je kočkování agentů "nepřátelských" mocností, hlavně toho Sověta. ()

borsalino 

všechny recenze uživatele

Královsky jsem se bavil ve filmu plném tajných (mnohdy i supertajných a nejtajnějších) agentů, snažících se dostat plány na nejrůznější atomové zbraně. A protože obchodník se zbraněmi je již po smrti, je potřeba přesvědčit vdovu, aby všechny materiály předala francouzské tajné službě. Jenže o materiály mají pochopitelně zájem i agenti z ostatních zemí... ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Mireille Darc je náramně půvabná jako mlčenlivý inventář při destruktivních rvačkách na zámku, v hotelích a vlacích. A úplně kouzelná ve scéně, kdy se stoickým klidem překračuje pobitý čínský gang a říká k tomu větu: "No dobře, když nikdo nechce moučník, já si jdu lehnout." Překvapivě svěží zábava i po více než půl století s vtipnými figurkami špiónů (Michel Blanc, Bernard Blier). Pointa úsměvná, ne však kulervoucí. Takový to jako když v čokoládě čekáš na ořech a on tam není. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěná špionská komedie se spoustou vtipných momentů, místy ad absurdum, ovšem zábavnou formou, no a mně moc příjemným hereckým obsazením. ()

Rosalinda 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla sranda srandoucí. Fakt jsem se bavila a "řehotala" jako blázen. Opravdu vynikající a skvěle zpracované. Těch hlášek, co by z toho bylo!!! Pfúúú!!! Ventura a Darc jsou bezkonkurenční! Mireille je v roli vdovy naprosto rozkošná a pan Ventura se často i směje (byť často ironicky), což je poněkud mile neobvyklé. A i ostatní agenti se vybarvili dokonale. Zkrátka nadlehčená kriminálka, která si dělá legraci sama ze sebe. A dělá to velice dobře. Na stáří filmu vůbec nesejde. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vino Lentura ako kontraspion ...... axte jeden z tej zasranej bandy vystudovanych filmovych teoretikov a melete klasicke hovna typu : rovnake sceny a napady sa len neustale obmienaju, napriek perfektnemu osadenstvu je to naprosta tragedia .... tak budete trpiet, lebo film neriesi svetky tie chujoviny podstatne prefilmove teoretiky ako rozorvany vztah muza a zeny, metafyzicku polarizaciu ludskeho vnutra, konflikt emocii a logiky. Ja jakozto laik -nedouk som dostal perfektnu komediu z 60. rokov, u ktorej som nemusel premyslat, len sa proste odviazat a neskutocne sa bavit. Vystudovane filmove teoretiky -elitari trpia a chytaju sa za hlavu, Martin jasa a systematicky zosmiesnuje ich utrpenie : 88 % ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Mile naivní a po většinu času i neodolatelně zábavné. Boxer Ventura proti ostatním špiónům či tlupě karatistů vytahuje to nejlepší z němé grotesky. Recepční, host právě vypadl z posledního patra - Staří hosté odcházejí a noví přicházejí. ()

Schlierkamp 

všechny recenze uživatele

Francouzský komediální film, jenž se projevil jako parodie na špionážní filmy. Hlavní postava agent francouzské tajné služby Francis Lagneau (L. Ventura) dostal za úkol sledovat dědictví obchodníka se zbraněmi, neboť se francouzská vláda obávala, aby nepadlo do nesprávných rukou. Venturův nadřízený N. Roquevert, fyzicky výrazný francouzský herec s očima neobyčejně blízko u sebe, pravidelně uděloval Lagneauovi pokyny, jak má postupovat. V okolí vdovy Amaranthy (M. Darc) po zámožném nebožtíkovi se začnou pohybovat příslušníci zahraničních tajných služeb s podobným záměrem jako Ventura, klamně se vydávající za pozůstalé. V průběhu filmu mezi nimi dochází k pokusům o odstranění konkurentů, různě vyhroceným šarvátkám, jež v závěru vyústí do groteskní rvačky. Potíž v tomto snímku, u něhož jsem zaznamenal, že se z neznámých důvodů označuje jako kultovní, je její těžko uvěřitelný děj, nesmyslné chování herců a absence dramatičnosti a zábavnosti. Ve snímku G. Lautnera se sice objevují místy scény, které diváka jaksi probudí z dřímoty, avšak celkově ho hodnotím jako slabý. Nemohu ani říci, že by panu Venturovi tento film sedl, neboť sblížení s mladou vdovou a s tím spojená jakási romantická poloha, není zrovna jeho silná stránka a působil v ní křečovitě. Taktéž chování M. Darc mi nepřišlo adekvátní k její situaci. S mírným přemáháním hodnotím Les Barbouzes jako průměrný, ovšem s vědomím, že se jedná pravděpodobně nejslabší film s L. Venturou, jež jsem dosud viděl. ()

ALchemik 

všechny recenze uživatele

Líbilo se mi, že vůbec nebylo potřeba z tohoto filmu dělat nějakou bláznivinu.a stejně to byla sranda jak má bejt! ()

fooggyy7 odpad!

všechny recenze uživatele

To, že tam hraje Lino Ventura ještě neznamená, že budu plýtvat hvězdama. Film stál za úplný hovno a připomínal mi trochu Konec agenta W4C, který byl taky pěkná sračka ()

Reklama

Reklama