Reklama

Reklama

Šťastný nový rok

  • Francie La Bonne Année (více)
Trailer

Obsahy(1)

Simon je propuštěn z vězení, kde si odpykával trest za krádež šperků. Vrací se do Paříže, kde se doufá setkat se svým komplicem Charlotem a s mladou prodavačkou starožitností Francoise, s níž hodlá začít nový život. Jak je pro Lelouche typické, film spojuje řadu žánrů, ale navrch postupně získává milostný příběh dvou lidí ze zcela rozdílných prostředí. Namísto obvyklé emocionální montáže sledujeme paralelní příběhy dvou vyhraněných osobností, které ne nutně byly stvořeny jedna pro druhou... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (27)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nevím kde se zde vzala informace, že tento film je komedie. To je úplně absurdní. Podstata, krása a fantastický zážitek z tohoto filmu spočívá v tom, že je to kombinace všeho, co je možný v životě zažít a hlavně prožít. Tedy radost, napětí, dramatické situace, strach, štěstí, smůlu, odvahu a hlavně lásku. Vynikající herecký výkony, zejména Lino Ventura v samotným finále filmu je prostě nazapomenutelný a jeho závěrečný pohled, to mě úplně poskočilo srdce radostí, že existuje někdo, kdo mě dokáže pouhým jedním pohledem přesvědčit o svém mimořádném hereckém talentu. Původně jsem chtěl dát 4*, ale za tu nádhernou písničku La Bonne Annee od Mireille Mathieu nehodlám být za hvězdičkovýho skrblíka. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Jako první jsem viděl americkej remake s Peterem Falkem z roku 1987, kterej se mi líbil opravdu hodně. Čekal jsem, že originál s Linem Venturou bude určitě ještě lepší, ale moc mě to nenadchlo. Kdybych viděl tenhle originál jako první, třeba by se mi to líbilo víc. Pokud bych si měl vybrat, tak já teda sáhnu po mnohem svižnější a odlehčenější verzi s Peterem Falkem. ()

Reklama

evapetra 

všechny recenze uživatele

Přiklonila jsem se k pětce především kvůli výkonu Lina Ventury. Ty jeho kreace v převleku staříka a taky přirozené ztvárnění nahněvaného, přátelsky trpělivého i zamilovaného muže mě nemohly nechat chladnou .A taky ten skoro dokonalý, pečlivě připravovaný plán zločinu se povedl. Skoro až s láskou k profesi chystaný, bych řekla. Přítomnost Mireille Mathieu a její písnička mi taky udělaly radost. ()

MontyBrogan 

všechny recenze uživatele

Príbeh chlapa, ktorý musel byť zlodej, aby si ukradol lásku ženy z inej spoločenskej vrstvy a intelektuálneho zázemia. Ona bola pre zmenu zlodejka sŕdc, lebo, kým naňho čakala, kradla si pre seba pozornosť iných mužov. To všetko pre naplnenie poctivého a bezúhonného vzťahu, ako sa na zlodejov patrí. K lúpeži len toľko, že hodinky s granátom si radšej mal nechať. V rozhodujúcej chvíli by sa mu náramne hodili... ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Proč si pár hodin před Novým rokem nepustit Šťastný nový rok, který jsem dostala k Vánocům od Pshimiho? blesklo mi hlavou. Hlavní protagonista mi byl povědomý hned, vzápětí jsem si vzpomněla, že kradl už v Dobrodružství je dobrodružství. První půlka byla dobře rozjetá, bavilo mě pozorovat jejich převleky, masky a hru na staříka s umírající sestrou a byznys se sličnou majitelkou antikvariátu. Pak už to bylo moc upovídaný, roztahaný, zkrátka to ztratilo jisrku, takže celkově slabší tři *. A písnička byla pěkná, to souhlasím, Pshimi. P.S. Šťastný nový rok všem!:o) ()

Galerie (14)

Zajímavosti (2)

  • Jedná se o jeden z pěti nejoblíbenějších filmů Stanleyho Kubricka. Kubrick si ho pouštěl každý rok a promítal ho i hercům, se kterými pracoval, aby jim ukázal možnou symbiózu mezi hercem, kamerou a režisérem. (Snorlax)
  • Claude Lelouch v tomto filmu poprvé použil ruční 35mm kameru, se kterou mohl zároveň snímat i zvuk. (Snorlax)

Související novinky

Zemřel herec Charles Gérard

Zemřel herec Charles Gérard

20.09.2019

Ve věku 92 let zemřel francouzský herec Charles Gérard. Gérard patřil mezi oblíbené spolupracovníky režiséra Claudea Leloucha (Dobrodružství je dobrodružství) a byl také blízkým přítelem herce Jean… (více)

Reklama

Reklama