Reklama

Reklama

Never Ever Open It

Krátkometrážní / Horor / Thriller / Komedie
Irsko, 2011, 9 min

Režie:

Damian McCarthy

Obsahy(1)

Znudený nočný strážnik v opustenej budove skúma pôvod podivných zvukov. (Palisander)

Recenze (36)

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Damian McCarthy přinesl do hororového žánru osobitý styl v podobě černobílého minimalismu v kombinaci s nějakým pekelným tvorem, který se může objevit kdykoliv, nečekán a nezván:) Jak minimální množství zdánlivě obyčejných, všedních prvků dokáže navodit potřebnou děsivou atmosféru a způsobit neklid toho, kdo se dívá. Celovečerní horory mají svého současného vládce, Jamese Wana. Ty krátké pro mě mají Damiana McCarthyho. Jenže u Wana alespoň tak nějak víte, co čekat, co se zhruba bude dít. U Damiana nikdy nemůžete vědět, co vyskočí, odkud a kdy. Jestli se tenhle chlap někdy vrhne na celovečerní filmy, God Help Us All:) V jeden den jsem hned po sobě zhlédla Hungry Hickory a Never Ever Open It. No, měla jsem opravdu dost:) Totálně mě to odrovnalo a vyčerpalo mé síly. Říkala jsem si, že si kdyžtak stihnu dát něco před oči, když budu mít tucha, že se "to" blíží. Tak jako v případě He Dies At The End. Tady jsem to však nestihla a závěrečná šokující lekačka mě naprosto smetla a zanechala roztřesenou, jak Alíka:) ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Strážnik v opustenej budove neustále počuje šuchot. Rozhodne sa určité miesto preskúmať. Možno mal radšej ostať vo svojej "šmikni". Pre mňa dosť zdĺhavé. Záver potešil. Priemer. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

No do prdele, toto už v živote nechcem vidieť! ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Video tu. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

McCarthy s divákem opět vyjebává po svém, snad se od něj někdy dočkáme i celovečeráku. Tísnivá atmosféra opět na jedničku, odpočítávání zvyšuje napětí, akorát ta lekačka se tentokrát moc nepovedla, byť byla mile nečekaná. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No přiznám se, že vzhledem k červeným číslům (v době komentáře 71%) jsem očekával něco opravdu excelentního, ale dostalo se mi klasické průměrné irské podívané. A to mám jejich distribuci velice rád. Černobílý hábit, ve kterém nám byl tento snímek presentován, nebyl vyloženě špatný, ale pomalé tempo příběhu (téměř o ničem), mě začalo postupně ubíjet a to stopáž netrvala tak dlouho. Konečné rozuzlení nebylo špatné, ale na víc jak průměr to nevidím. Nic extra na tom nevidím. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Tá záverečná ľakačka ( konečne niečo ) bola tak prekvapujúca, že sa vo mne skôr spustil reflex pre smiech, ako ritné svalstvo. To ale neznamená, že ostatný si do gatí nen@serú. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

Damian McCarthy prešiel pozitívnym vývojom. Rovnako ako pri jeho predchádzajúcom filmíku He Dies at the End, aj tu brilantne narába s budovaním desivej atmosféry a odpútava pozornosť diváka od nevyhnutnej (predvídateľnej) pointy. Ale robí to tak šikovne, že tá pointa napokon predsa len vydesí. (7/10) ()

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Atmosféra dobrá, zvuky a hudba znepokojivé, strašák povedenej...ale tentokrát mi to přišlo zbytečně natahované. Každopádně stále pěkná práce. ()

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

krasne ukazane co sa da urobit za par supov, ked je dobre vygradovana atmosfera. To ocakavanie je fakt napnute ako trenky na slonovi a ked to pride, tak to stoji za to :) tlieskam... ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Moc mi nejde na rozum motivace hlídače, což je ovšem naprosto nepodstatné. Svůj účel tenhle devítiminutovej nervydrásač splní do puntíku. ()

Reklama

Reklama