Reklama

Reklama

Stará křivda

  • USA Repentance (více)
Trailer

VOD (1)

Terapeut a léčitel duší Tommy Carter vede idylický život se svou milující ženou Maggie. Pohoda je ale brzy narušena, když se Tommy na křestu své knihy setká s evidentně psychicky narušeným Angelem, kterého pronásleduje duch jeho zemřelé matky. Tommy souhlasí, že bude Angela léčit, aniž by tušil, že se jeho léčebné metody obrátí proti němu... (TV Nova)

(více)

Recenze (16)

Astaroth12 odpad!

všechny recenze uživatele

Na začiatku vidíme chlapa ktorí aj z bratom v napitom stave spôsobí vážnu autonehodu.Po niekoľkých rokoch ho vidíme ako úspešného spisovateľa a terapeuta.Potom vezme prácičku a začne liečiť chlapa ktorý je veľmi zdrvený matkinou smrťou a skúsi mu pomôcť.No a od tej chvíle začnú problémy.Najprv to začalo vykecávačkami,ktoré boli nudné ako padajúce jesenné lístie.Asi po 35 minutách začalo aj mučeníčko s psychologickými táraninami,keď sa to tak dá povedať že to bolo mučenie,lebo drastické scény nečakajte.Je to číro číra nudná zaležitosť do sveta jedného psychicky labilnejšieho jedinca,ktorý si myslí že za všetkými jeho problémami je práve ten terapeut tak ho unesie a začne mu prednášať to čo on hlásal vo svojej knihe.Len škoda keby to nebolo podané takou nudnou formou,lebo je to spracované nezáživne a bez emócii.U mňa to film posral aj výberom hercov a narážam hlavne na F.Whitakera nemám ho rád a tu ako väzniteľ neukázal nič a u mňa ako zaporák totálne zlyhal.Čakal som že aspoň finále dá nejaký masaker alebo aspoň napätie,no ale nedočkal som sa.Moje srdce verí že si vinný to bol úryvok z filmu a zas môj rozum verí že radšej film nepozerať a nudiť sa ako film pozerať a aj tak sa nudiť. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Chlapík sa niekoľko rokov po tragickej autonehode stáva úspešným spisovateľom a duchovným poradcom. Jedného dňa vezme z finančných dôvodov klienta traumatizovaného smrťou jeho matky, no onedlho sa ukáže, že jeho problémy sú oveľa hlbšie a na povrch vychádzajú tajomstvá minulosti i otázka karmy. Z čoho sa našťastie vyvinie aj trochu krvi a mučenia, pretože ináč by tých ukecaných a nudných pasáží bolo až príliš veľa. Príbeh síce nebol v rámcoch psychologického thrilleru úplne márny, ale celé mi to prišlo podané extrémne nudnou a otupnou formou, takže si nemyslím, že by si ten film zasluhoval nejakú pozornosť a divím sa, že vôbec prebehol kinami. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na začátek bych chtěl podotknout, že se jedná spíše o psychologický thriller s rádoby hororovými prvky (nějaký ten duch, troška toho mučení), které se svého času dost často objevovali na našich televizních stanicích. Většinou však šlo o podprůměrné záležitosti a ani tento kousek není žádnou výjimkou. Jejich rozpočty stěží stačí na pokrytí hereckých výdajů a zlákání nějaké té hollywoodské hvězdy. V tomto případě šlo především o Foresta Whitakera. Horší už to je se samotnou kvalitou scénáře, potažmo zápletky a především pak obsazení na režisérském postu. Pokud se toho totiž ujme člověk bez pořádných zkušeností jako v tomto případě Philippe Caland, dost často to končí pořádným průserem. Tady to sice není vyložená katastrofa, ale ani nic světoborného, co by vám na dlouho uvízlo v paměti. Víc jak polovina filmu se totiž nese v dosti nudném duchu, výraznější atmosféra tu nedostala moc šancí se projevit a samotné mučení pochází rovněž ze slabšího a hlavně zvětralého soudku. Zdejší „light“ provedení asi do varu moc lidí nedostane. Oba hlavní protagonisté se sice snažili, co to šlo, ale klacky hozené pod nohy a nemohoucnost tvůrců se na tom všem nehezky podepsali. Forest Whitaker se ani moc nemusel snažit a přitom byl jasně nejlepší na celém filmu. Svou roli psychicky narušeného prosťáčka zvládl jakžtakž slušně a ani Anthony Mackie coby oběť si nevedl špatně. Dokonce by se dalo v určitých momentech soucítit s oběma aktéry. Jenomže ta omáčka okolo už byla prostě těžce stravitelná a hlavně neskutečně nudná. Tedy až na pár světlejších okamžiků. ()

Lacike odpad!

všechny recenze uživatele

Prva tretina je totalne neznesitelna zmes teologicko-filozoficko-psychologickych kecov. Potom Whitakerovi jebne a unesie Mackieho. Takze na chvilu nastava zabava, kedze ho trochu muci. Lenze to dlho nevydrzi lebo ma Whitaker nutkanie sa nadalej s Mackiem rozpravat o teologicko-filozoficko-psychologickych srackach. Takze po par minutach mi bolo uplne jedno ako sa to skonci. A tak najviac trpi divak. Neodporucam tento film ani svojmu najväcsiemu nepriatelovi. 0/10. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Foret Whitaker skvěle zvládá postavu, která je do jisté míry schizofrenní v tom smyslu, že jste schopni se na něj dívat jak s pochopením, tak i s nenávistí. Jeho postava je velmi ambivalentní, což je hlavní důvod, proč film sledovat, protože on skvěle zahrál všechny roviny. Že je postava pak těžko uvěřitelná z hlediska příběhového, to už je chyba scénáristů, stejně jako v případě závěru, který tak nepříjemně šustí papírem, až to pěkné není. Když je scénář špatný, ani výborní herci to nezachrání. ()

Silviaxx 

všechny recenze uživatele

Toto je pre mňa celkom ťažký oriešok. Zápletka vrámci príbehu a prepojenia postáv je po pár minútach do očí bijúca, a tak po tejto stránke nenachádzam žiadne plusy. Z iného hľadiska ma Repentance pomerne zaujal po svojej duchovnej forme, riešenia duchovna, zaoberania sa zaujímavými myšlienkami, pri čom množstvo z nich by si zaslúžilo hlbšiu úvahu. Súčasne však nadobúdam pocit, že tento náročnejší námet sa tak úplne nepodarilo tvorcom ukočírovať. Film pôsobí mdlo, nezaujímavo a ak nepočítam zopár spomenutých myšlienok nedokázal ma osloviť a vtiahnuť do deja, čo pri takomto druhu snímku pokladám za celkom dôležité. Nebyť skvelého Whitakera a pár svetlých stránok, Repentance by u mňa veľmi rýchlo upadol do hlbokého zabudnutia. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Úspěšný spisovatel píšící o svých zkušenostech s blízkou smrtí a duchovní poradce Tommy Carter přistupuje k jistému člověku mající duševní problém s úmyslem mu pomoci, ale jeho fixace ke smrti své matky začne Cartera ohrožovat na životě. Psychologické drama svým stylem neochvějně připomíná úspěšný snímek z roku 1990 ´Misery nechce zemřít´, jen se zcela odlišným příběhem. Těžko říci, jestli se tvůrci takhle náhodou nesnažili natočit něco podobného. Jenomže už to tak dobře nefunguje. Byť se snažil Forest Whitaker zahrát psychicky narušeného jedince jak nejlépe mohl, výsledek nijak zvlášť přesvědčivý není. Atmosféra se snaží být dramatická, avšak vyznění je poněkud na svůj žánr málo děsivý. Jen mírné napětí občas problískne, ale to je asi tak všechno. Snad je to i nízkým rozpočtem, který je také hodně znát. Za zhlédnutí to stojí, ale nic zvláštního na celé koncepci snímku očekávat nelze. ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Príchod prvého reklamného bloku ma vážne potešil.Príchod druhého reklaného bloku už definitívne rozhodol že sa treba posunúť niekam inam.Veľká bieda, toto afroamerické filmové dielo. ()

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Stará krivda je opäť film, ktorému chýba vyšetrovacia zložka. Odtrhnutý od reality (dieťa u takého psychicky narušeného ?) je film v konci, kde netušíte čo sa stalo a s kým vlastne sympatizovať. Forest si ukrojil najväčšiu časť a fandím mu najviac, ale neviem či tvorcom o toto šlo. Vlastne je dosť možné, že sa budete míňať s pochopením čo tvorcovia chceli a kde máte pochody Vy ako divák. Odhadnúť pointu je možné už z obsahu, nieto ešte z úvodnej scény. A tak moment prekvapenia nie je žiaden. Film ma neuchopil a nevyhodil prežutého ani v emóciách ani v analýze konca. A to je chyba. (videné 30.05.2019, Markíza archív) ()

Bgraphy 

všechny recenze uživatele

Vnitřní souhlas s hlavní myšlenkou tohoto filmu, že všichni tito tzv. duchovní poradci, věštci, kartáři, numerologové, astrologové aj. já nevím, rádoby rádci, vlastně podvodníci, by těm svým "cancům", kterýmižto oblbují nešťastné davy, měli v prvé řadě věřit sami, zamést si před vlastním prahem jak se říká, než začnou radit druhým ta líbivá, naučená, prázdná a moderní hesla, "všechno od srdíčka".... Btw., Forest Whitaker mne ani pro tentokrát nesklamal. Překvapivé rozuzlení v závěru nutilo k zamyšlení. ()

JoeSO 

všechny recenze uživatele

Průměrný film. Hned v první třetině filmu jsem tušil, co se bude dít dál a s malou obměnou se to i stalo. Chtělo to nějaký pověstný "twist" a hned by mohl film mít vyšší hodnocení. Alespoň ten konec zůstal otevřený. Takto jenom 3* ()

Reklama

Reklama