Reklama

Reklama

VOD (1)

Rybářské městečko Tickle Head chátrá a neprosperuje. Šance na záchranu se objeví v podobě výstavby továrny, která je však podmíněna nejenom konkrétním počtem budoucích zaměstnanců, ale především vlastním doktorem... Kdysi býval Tickle Head v Newfoundlandu hrdým rybářským přístavem, kde žili silní, stateční a důstojní lidé. Otcové vycházeli na lov brzy zrána a vraceli se za čtrnáct hodin, aby poskytli svým rodinám střechu nad hlavou a potravu na stůl. Lidé měli smysl života, měli záměr. Dnes je Tickle Head finančně zruinované a lidé utíkají za prací do města na pevninu. Avšak místní usedlíci, jako například Murray French, jsou příliš pohodlní na to, aby zvedli zadek z barové židličky a vydali se hledat práci do města. Místo toho vystojí dlouhou frontu na sociální podporu. Přitom právě oni budou muset rozhodnout o budoucnosti své rybářské vesničky, protože šance na záchranu tu je – vybudovat továrnu, která dá lidem trvalou práci. Vesničané budou muset taktizovat a přesvědčit mladého doktora Paula Lewise, aby se tu usadil. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (110)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PŘIPADÁM SI, JAKO BY MĚ POSLALI NĚKAM DO STŘEDOVĚKU…" /// Byla jedna prdel, kterou s rybama vopustilo i štěstí. Teď by v ní mohla stát továrna, ovšem… Doktor jako spása. Přípravy na příjezd a vlastně celej film vo snaze udělat z Tickle Head šťastný místo pro městem zkaženýho chlapa je… milej. Celá vesnice (vlastně přístav – pardon!) riskuje krk a reputaci pro úspěch ,,projektu“ a kecal bych, že jsem se 2x (3x, 4x) nahlas nezasmál. A i když se to zprvu nezdálo, vyklubal se z toho pohodovej film o prdelákově, kterej získal zpátky to co ztratil. Hrdost. A taky štěstí. (takže se kurva připravte na velkou dávku optimismu!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem starosta a neustále přemejšlím, kdo by mi pomohl tu naší prdel semknout. 2.) Jsem doktor a všichni mě serou. 3.) Thx za titule ,,wbali“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele

Konečně komedie,kde jsou uvěřitelné civilní postavy a kde se pořád zbytečně afektovaně nekecá...Inteligentní film s nadsázkou sleduje malý,velký podvod vesničanů z přístavní vesničky Tickle Head na městského doktora potažmo i na velkou ropnou společnost a divák se po celou dobu dobře baví a přeje si,aby to pro všechny dobře dopadlo...Co byste chtěli víc? ()

Reklama

Seti 

všechny recenze uživatele

Grand Seduction je ve své podstatě zábavný film představující klasikou komediální šablonu, kdy se banda balíků ze zapadákova snaží přesvědčit sofistikovaného měšťáka o tom, že ten jejch zapadákov vlastně vůbec není zapadákovem, nýbrž skvělým místem plným pravých vstřícných lidí, kde je radost žít. Měšťák pak po mnoha humorných či dojemných eskapádách musí přiznat, že tomu tak skutečně je. Této kostry se drží i Grand Seduction a některé momenty jsou vážně úsměvné (ve všech většinou figuruje ultimátní hláškař Simon), nicméně si myslím, že ze scénáře šlo vytěžit víc. Největší problém jsem měl asi s celkovou nepřesvědčivostí scénáře (dle mého názoru se přesvědčovanému doktůrkovi nepřihodilo v podstatě nic, co by ho mělo přimět si zapadlý přístav a jeho obyvatele nějak zásadněji oblíbit). Vůbec celá postava doktora nebyla moc dobře napsaná a většího tupce už jsem pěknou chvíli neviděl. I navzdory těmto výtkám jsem se u Grand Seduction celkem pobavil a jako odpočinkovou jednohubku ho můžu doporučit. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

The Grand Seduction má naprosto nezaměnitelnou atmosféru ostrovů na kraji Kanady, které před lety obsadili příchozí Irové a teď o jejich domov nechtějí přijít. O ostrovech jsem nikdy nepřišel, ale vzhledově mi připomínali například takové Faerské ostrovy. A nejenom prostředí bylo to, co mě dokázalo na filmu zaujmout. Super byl i ten samotný nápad a herci, kteří do toho byli obsazení v čele s Brendanem Gleesonem. Díky ním jsem si je tak strašně oblíbil, že jsem nemohl dostat nic jiného, než pozitivní zakončení celé této životní eskapády hrstky lidí na jednom ostrově. No a když už Vám ani tohle nesedne, určitě bude stát za zvážení závěr jako takový, který staví do popředí ropné společnosti vs. lidi, kteří hledají práci. Je je na Vás na čí stranu se postavíte Vy. Viděno na základě Challenge Tour 2015. ()

Rakosnicek77 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla jednoznačně dokonalá podívaná, kterou jsem po pravdě vůbec nečekal. Zábavný pohled do vidlákova, který se stůj co stůj snaží získat přízeň doktora kterého potřebují, jinak u nich nevyroste vytoužená fabrika, záruka pracovní příležitosti. S jakou originalitou se celé okolí pustí do balamucení nic netušícího doktůrka, bylo radost sledovat :-) ()

Galerie (30)

Zajímavosti (6)

  • Tvůrci chtěli v hlavní roli Robina Williamse, ale nedohodli se pro hercův nedostatek času. (Terva)
  • Snímek měl nesoutěžní premiéru na filmovém festivalu v Torontu 2013. (Terva)

Reklama

Reklama