Reklama

Reklama

VOD (1)

Rybářské městečko Tickle Head chátrá a neprosperuje. Šance na záchranu se objeví v podobě výstavby továrny, která je však podmíněna nejenom konkrétním počtem budoucích zaměstnanců, ale především vlastním doktorem... Kdysi býval Tickle Head v Newfoundlandu hrdým rybářským přístavem, kde žili silní, stateční a důstojní lidé. Otcové vycházeli na lov brzy zrána a vraceli se za čtrnáct hodin, aby poskytli svým rodinám střechu nad hlavou a potravu na stůl. Lidé měli smysl života, měli záměr. Dnes je Tickle Head finančně zruinované a lidé utíkají za prací do města na pevninu. Avšak místní usedlíci, jako například Murray French, jsou příliš pohodlní na to, aby zvedli zadek z barové židličky a vydali se hledat práci do města. Místo toho vystojí dlouhou frontu na sociální podporu. Přitom právě oni budou muset rozhodnout o budoucnosti své rybářské vesničky, protože šance na záchranu tu je – vybudovat továrnu, která dá lidem trvalou práci. Vesničané budou muset taktizovat a přesvědčit mladého doktora Paula Lewise, aby se tu usadil. (TV Prima)

(více)

Recenze (110)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

The Grand Seduction má naprosto nezaměnitelnou atmosféru ostrovů na kraji Kanady, které před lety obsadili příchozí Irové a teď o jejich domov nechtějí přijít. O ostrovech jsem nikdy nepřišel, ale vzhledově mi připomínali například takové Faerské ostrovy. A nejenom prostředí bylo to, co mě dokázalo na filmu zaujmout. Super byl i ten samotný nápad a herci, kteří do toho byli obsazení v čele s Brendanem Gleesonem. Díky ním jsem si je tak strašně oblíbil, že jsem nemohl dostat nic jiného, než pozitivní zakončení celé této životní eskapády hrstky lidí na jednom ostrově. No a když už Vám ani tohle nesedne, určitě bude stát za zvážení závěr jako takový, který staví do popředí ropné společnosti vs. lidi, kteří hledají práci. Je je na Vás na čí stranu se postavíte Vy. Viděno na základě Challenge Tour 2015. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,PŘIPADÁM SI, JAKO BY MĚ POSLALI NĚKAM DO STŘEDOVĚKU…" /// Byla jedna prdel, kterou s rybama vopustilo i štěstí. Teď by v ní mohla stát továrna, ovšem… Doktor jako spása. Přípravy na příjezd a vlastně celej film vo snaze udělat z Tickle Head šťastný místo pro městem zkaženýho chlapa je… milej. Celá vesnice (vlastně přístav – pardon!) riskuje krk a reputaci pro úspěch ,,projektu“ a kecal bych, že jsem se 2x (3x, 4x) nahlas nezasmál. A i když se to zprvu nezdálo, vyklubal se z toho pohodovej film o prdelákově, kterej získal zpátky to co ztratil. Hrdost. A taky štěstí. (takže se kurva připravte na velkou dávku optimismu!) /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem starosta a neustále přemejšlím, kdo by mi pomohl tu naší prdel semknout. 2.) Jsem doktor a všichni mě serou. 3.) Thx za titule ,,wbali“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ** AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Miluji Murraye, miluji Tickle Head, ten malý přístav, který má ale velké srdce a o tom to celé je. Jen houšť takových vzácných komediálních perliček, které vykouzlí úsměv na tváři a zůstane tam po celou dobu stopáže. V dnešní době vulgarismů je to kumšt něco takového vytvořit, ale Donu McKellarovi se to podařilo na výbornou. Byla to naivní pohádka pro dospělé a já vůbec nehodlám rozebírat scénář, protože v mém případě to nemá smysl, když jsem se báječně bavila a smála zároveň. Těch úsměvných a příjemných momentů bylo mraky, ale myslím, že nejlepší způsob jak zjistit, jestli to cítíte také tak, je podívat se na ty človíčky osobně:-) K tomu báječná muzika, exteriéry......zapisovatelky telefonních hovorů, kriket, jazz....... ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

„Nabídl jsem jim úplné osvobození od daní a napořád, k tomu přidal panenství tvé dcery.“ – „Co to sakra žvaníš?“ – „Henry, Tom si tě dobírá. Všichni vědí, že Lucy už panna dávno není.“ Na jedné straně stojí doktor, jenž natrefí na toho nejnevhodnějšího zaměstnance letištní kontroly, na druhé poflakovač, kterého donutí až razantní gesto jeho ženy změnit svůj dosavadní styl života. Výsledek? The Grand Seduction je sice naivní a předvídatelná, ale na druhou stranu také téměř maximálně pohodová a hlavně zábavná komedie. Základní zápletka (časový deadline, do kterého je potřeba přesvědčit nového doktora, aby se usadil v místní díře) je možná hodně jednoduchá, ale její konstrukce je prošpikovaná opravdu nápaditými a vtipnými scénami. Od pečlivé přípravy na příjezd „spasitele“ (učení se tajům kriketu, zvelebování vesni…přístavu!) až po samotnou fázi balamucení v podobě např. domovního odposlechu, chytání velké ryby, vpravdě geniálního navýšení počtu obyvatel, zaujatého sledování hry (stejně jako starousedlíci jsem si taky podstatně víc užíval komentátorovo:„Plekanec střílí…a dává gól!“, než ten nudný kriket) a mnoha dalších scén, které byly k popukání. K tomu se velmi vydařil casting vidláků (v čele s perfektním Gleesonem), nechybí výborná hudba a také krásné exteriéry (s kterými se to zbytečně nepřehání, na druhou stranu v blu-ray kvalitě je to lahoda a snesl bych těch záběrů podstatně víc). Celkově dávám silné 4*. „Prodáváš lososy, které chytáš do sítí, a přesto si každý měsíc nezákonně vybíráš druhou podporu.“ – „Nezákonně? Tohle je plná moc. Černé na bílém. Je mojí povinností a morálním závazkem vyzvedávat šek pana Pelleyho. Tuhle plnou moc sepsal sám pan Pelley. On mě tím pověřil.“ – „Pan Pelley je po smrti.“ – „Podle vládních záznamů ne!“ ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Lež může být zákeřná, milosrdná, sprostá, nevinná či třeba sladká. Tahle od obyvatel newfoundlandské rybářské vísky, kde tresky dávají dobrou noc, byla spíše pragmatická, jakkoliv neobratně realizovaná.. Pohoda z toho tryská, Gleeson tradičně válí a některé očekávané věci nečekaně nepřijdou, nicméně k lepšímu hodnocení mi scházelo, aby autoři lépe využili těch 10 let na vypilování vlastního počinu a humorné situace vypointovali tak dobře, jako když improvizované středisko odposlechů zachytilo sex po telefonu. Ten prostor tam byl, ale co už. Důležitější je, že v ložnicích se zase heká. Důstojnost je zpět.. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z těch feel good kousků, kterými jsem se zprvu nelehko prokousával než jsem se dostal ke šťavňatému jádru a pravděpodobně už si jej nikdy sám od sebe nepustím. Podobných filmů se stále točí dostatek a Grand Seduction vybočuje snad jen hereckým výkonem Taylora Kitche. Fanoušci si ale spíše pustí druhou řadu True Detective. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Dobrých oddychoviek nie je nikdy dosť. Truman Show zbavený sci- fi pozlátka a výnimočnosti. Malý,milý a veľmi príjemný filmík s fajn atmosférou. Akurát možno trochu pridlhý. 7/10 ()

TedGeorge 

všechny recenze uživatele

Můžu po nějaké době zase "menší hype"? Přepište žebříčky feel good filmů, tohle patří hodně nahoru, ne-li na úplnou špičku. V každém filmu lepší a lepší Brendan Gleeson je zoufale patriotická postavička v přístavním městečku Tickle Head (Kanada). Městečko je v prdeli, není tam práce, on to chce změnit. Aby se tam mohla postavit továrna, je potřeba do městečka přilákat doktora Hollywooda... :) Fucking fucking fucking awesome atmosféra, mix Hallstroma s Shipping News a už zmíněného Doc Hollywooda. Naštěstí to má nejedno překvapení a často ten příběh uhne směrem, kterej nebudete čekat. Následuje oslavný odstavec o Liane Balaban. Oslavný odstavec o Liane Balaban. Ta holka, do které se všichni okamžitě zamilujete, je Liane Balaban. Nevím jak je možný, že tahle herečka není obrovská hvězda a měla jenom štěky v Definitely Maybe a Last Chance Harvey. Zamilujou se do ní i ženský. Lesbičky na moviezone. A ty nelesbické taky. To aby mě na facebooku zase nějaká slečna neosočila z toho, že jsem šovinista. Podívejte se na to. Udělá vám to radost. 9/10 ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Je len veľmi málo filmov, ktoré dokážu vyvolať takúto pohodu. Úsmevné, no pritom v pozadí rezonovali aj vážnejšie témy, ktoré sú tu ale rozobraté s ľahkosťou a prirodzeným, nenúteným humorom. Proste pohoda, klídek, tabáček - na príjemný večer a zlepšenie nálady ako stvorené. 85/100 ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Jasně, že taková vesnice asi nikde neexistuje. Jasně, že tenhle film je tak trošku pohádka. Na druhou stranu, pokud na tohle všechno přistoupíte, překousnete trošku klišé a lehkou předvídavost, je tenhle film skoro jako balzám na duši. Naprosto se vším všudy. Od prvního, do posledního herce, od prvního, do posledního okna každé, malebné chalupy. Chce to jen na dvě hodinky vypnout a popustit trošku uzdu své fantazie. A já ji včera měl, bohudík. A za to a hlavně za tenhle fajnový film jsem opravdu, moc, moc, moc rád. ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Potrebujete si po tých všetkých depresívnych a ťaživých filmoch odpočinúť? Tak toto je úplne správna voľba. Príbeh, ktorý vás pohladí, príjemní a dobrí ľudia, nádherná príroda a parádna muzika ... a na konci filmu vám zostane na tvári len úsmev. Hotová rozprávka! ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Pohlazující záležitost nejen mezi současnými komediemi. Nejde sice o řachandu, u které byste se každou chvíli váleli smíchy, ale vynahradí vám to jemný laskavý humor v čistě lidském příběhu s dobře napsanými i zahranými sympatickými postavami, které si mě ve většině případů brzy získaly a kterým budete fandit. Díky atmosféře severského kanadského městečka spolu s muzikou umí být tento film v nejednu chvíli i poetický, příroda kolem vypadá jak vymalována a u nejedné scény člověk během sledování pookřeje. Neměl jsem od filmu předem žádná očekávání a ty 2 hodiny ztrávené u něj velmi příjemně uběhly. Do paměti se mi myslím zapíše minimálně krásně poetický pohled z lodě na bílé kriketáře na zelené louce ve skalách, ale více podařených milých scén (např. rybačka s chystaným překvapením pod vodou či sledování zápasu v hospodě) má zde potenciál vytvořit z Dr. Lewise nezapomenutelnou komedii, ke které se budou s chutí vracet možná i diváci příští generace... věřím, že minimálně na domovské scéně v Kanadě určitě ano. :) [80%] ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Lokalita, "čecháčkovský" námět, parádní akce celé vesnice, pardon, přístavu. Za srdce mě to nevzalo (povinná moralitka se konala), jinak ale palec nahoru, dokázat se u dnešního filmu zasmát je moc těžké. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Pohodový nenáročný snímek, který příliš nerozesměje, ale pobaví dostatečně a svou atmosférou vyvolá velice příjemný pocit. Bohužel však i nudí. ()

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Zapadákov - to je moje, tam se nemusíš ptát lidí, jak se mají - poznáš to... a když potřebuješ uprostřed noci něco urgentně vyřešit, hupsneš sousedovi přímo do postele a věc v klidu proberete. A kde jinde, než ve vidlákově, by se vás první den v práci zeptali, zda nepotřebujete nějaký kokain? Jen doufám, že až i u nás na vsi bude třeba doktora, bude to filmový maniak a pořídíme si kino, třebas i s plátnem z prostěradla. Už nevím, kdy jsem se naposled u filmu tak uvolnila, žádné stydno z trapností, žádná křeč... jen citové tání a permanentní úsměv - ač je mi jasné, že takový přístav nikde na světě nenajdu... ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Ach, kdepak že je Doc Hollywood s M. Foxem, který jsem vždy považovala za milý, ale nijak ohromující snímek? Tahle jeho aljašská varianta je bez náznaku humoru, dost úmorná a hlavní hrdinové působí jako retardi. V Doc Hollywoodovi byla taky řada ztřeštěných postaviček, ty však byly jen přepísklé, zatímco ve snímku ze severské dálavy je jeden otrava vedle druhého a zejména doktor umí svou tupostí hrát jedině na divákovy nervy. Milostný motiv není ani vidět a v podstatě ukazuje, že ten doktor, který tak touží po své vzdálené snoubence, chce v reálu okamžitě ošu… ehm, seznámit se s jedinou přijatelnou ženskou na ostrově. SHRNUTÍ: Když natočíš remake, vynecháš původní vtipy, ale žádné vlastní tě nenapadnou. ()

Reklama

Reklama