Reklama

Reklama

Dotěrný chlap

  • Francie L'Emmerdeur (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nájemný vrah Ralf Milan (Lino Ventura) má objednávku na zastřelení obviněného bývalého vysokého soudního úředníka, který se rozhodl promluvit před soudem. Precizně připravenou akci mu však začne narušovat dotěrný soused z vedlejšího hotelového pokoje Francois Pignon (Jacques Brel). Po neúspěšném pokusu se oběsit chce hotelový poslíček zavolat policii, což se Ralfu Milanovi vůbec nehodí, proto se rozhodne, že situaci vyřeší sám. Netuší však, že zbavit se dotěrného chlapa bude nad jeho síly. (borsalino)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (65)

sud 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem bláznivou komedii, ale ve výsledku jsem dostal spíše odlehčený thriller s komediálními prvky. Francis Veber se coby scénárista ještě rozcvičoval a ještě chvíli trvalo, než se z něho stal excelentní autor. Ale i tak těch 80ti minut ve společnosti Lina Ventury a Jacquese Brela vůbec nelituji. 60%. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Měl ho vodprásknout hned a byl by pokoj:-) Jenže to zas my bychom si nemohli užít tenhle překvapivě svěží bonbónek. Je jasný, že nájemný vrah musí mít nervy ze železa, jenže když zabijáka budete delší dobu přivádět do absurdních situací, tak to vykolejí i jeho. Ledově klidný Lino Ventura se ale nechá vytočit jen několikrát a většinou stav jeho nasranosti naznačí jenom dostatečně výmluvný pohled (výborný herecký výkon!). A Jacques Brel je vážně na vylískání. Občas ovšem i hotelový poslíček (Nino Castelnuovo), vedle toho celkem bez výrazu alespoň půvabná Caroline Cellier jako paní Pignonová. Pro mě osobně určitě na víc než jedno podívání. ()

Reklama

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že jsem od komedie, na jejíž "tvorbě" se podílel Francis Veber, čekal mnohem víc.. Molinaro nám v této naprosto kvalitativně nevyvážené crazy "jízdě" představuje dalšího latentního pitomce / smolaře, který se stejně jako v Blbci k večeři či Osině v zadku jmenuje Francois Pignon, bohužel tentokrát však v podání Jacquese Brela není k smíchu !! Není vám ho ani příliš líto, protože jednoduše působí tak otravně a vlezle, že prostě jen obdivujete nájemného zabijáka s kamennou tváří Ralfa Milana, že mu k té sebevraždě nepomůže už na samém začátku filmu !! ;) Ralfa již tradičně s bravurou sobě vlastní ztvárnil Lino Ventura, bez něhož by tento snímek nestál za povšimnutí !! Navíc jiné dva filmy s podobnou tématikou režírované přímo Veberem Blbec k večeři i Drž hubu, Dotěrného chlapa zejména díky vypiplaným dialogům a u druhého jmenovaného i skvostnou sehraností dvojice Depardieau, Reno převyšují o několik tříd.. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Francúzske komédie poslednej dobe začínam veľmi vyhľadávať pre ich pôsobivosť, že i keď majú na oko vyzerajúci hlúpy príbeh, tak je to len zdanie, lebo práve takéto milé komédie vedia zaujať svojou svižnosťou, temperamentom a samozrejme vtipnosťou. Ja som zatial Lina Venturu v zlej roli či filme ešte nevidel a aj tu dokazoval, že je pravom legenda filmového plátna.  Príbeh o nekompromisnom vrahovi, ktorého nemôže nič zaskočiť, ani kľučka od rolety, tak dostane nevídaného protivníka a tak k vynikajúcemu Linovi Venturovi sa čírym zúfalstvom dostane babrák, ktorý sa nevie ani poriadne zabiť, ale narobiť zmätok, to je jeho druhé meno a Jacques Brel takého zúfalca zahral bezchybne . Až tak, že aj ja sám som ho už chcel zahrabať na záhrade a o to práve išlo, že tu sa malo fandiť zabijakovi a nie nešťastníkovi. Lino Ventura sa len raz počas filmu zasmial a to bola jedna z pamätných scén filmu. Je fakt, že v príbehu sú nejaké medzery, ale film bol stvorený na pobavenie a to mu vychádzalo až do samotného konca. Nie je o čom, silne 4*. ()

nascendi 

všechny recenze uživatele

Je pre mňa málo pochopiteľné, že som na tento film, videný pred mnohými rokmi, zabudol. Bol totiž predobrazom dvoch remakeov (Braček, braček 1981, Osina v zadku 2008) a viac, či menej podobných filmov (48 hodín, Utečenci a Drž hubu!). Ale originál je originál, aj keď chybičky sa nájdu. V každom prípade by sme otravnejšieho chlapa, než akého zahral Jacques Brel, ťažko hľadali. Pre ním kapituloval aj Lino Ventura a ten nekapituloval pred hocikým. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (4)

  • Epizodní roli muže, který prodává kávu a v jednu chvíli vezme do ruky desku Jacquese Brela, si zahrál režisér filmu Edouard Molinaro. (vesper001)
  • Ve scéně, kde Lino Ventura popíjí na čerpací stanici kávu, drží prodavač hudební album, na jehož obalu je fotografie Jacquese Brela. (Komiks)
  • Lino Ventura už nechtěl hrát role gangsterů a zabijáků. Tuhle přijal, protože se jednalo o roli komickou. Navíc natáčel společně se svým dobrým přítelem Jacquesem Brelem. (Snorlax)

Reklama

Reklama