Reklama

Reklama

Probuď se, špione

  • Česko Špion, na kterého nezapomněli (více)
TV spot

Obsahy(1)

Sébastien Grénier je francouzský tajný agent, který pokojně žije ve švýcarském Curychu, pracuje jako vysoký bankovní úředník a čeká na případný úkol. Jednoho dne skutečně přichází záhadné zadání, Grénier je však nedůvěřivý. Bezprostředně následující schůzka se Jean-Paulem Chancem, záhadným člověkem, o kterém neví, na čí straně vlastně je, jeho nejistotu jenom posílí. Není jasné, odkud jeho úkol přišel, a také není jasné, co je vlastně jeho obsahem. Každý agent, kterého Grénier kontaktuje, je brzy nato zlikvidován. Grénier začíná pátrat na vlastní pěst, kdo za tím vším stojí, neboť je ohrožen i jeho život. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (103)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Stale razim heslo, ze pan Vino Lentura po kultovej Medusa Touch natocil len 3 zivotaschopne filmy, a to Le Ruffian, Espion leve Toi a a este Mec Gideonuv patri k akemu - takemu nadpriemeru. Tento film je z zanru spionaznych filmov. A ide len o nadcasovy kult, napokon rezoiser Yves Boissett /Horko 1984/ je mimoriadne zrucny filmar. To musi vidiet kazdy, co sa odmieta venovat vatovo planym plkom z filmovej teorie a namiesto toho sa radsej venuje filmovej praxi. Ako pise spravne Pierre , film najprv posobi zmatene, a fakt trva kym sa nieco rozbehne .... potom to uz ale ide, hlavnym tahunom je pochopitelne Vino Lentura, paradnych hercov je tu ale viac - konkretne Michel Piccoli /Salto nel Vuoto, Velka Zranice/ a Bruno Cremer. Koniec sa nda uplne lahko pochopit, a je hodne na divakovi aby zapol mozgove zavity : 100 % ()

Pierre 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Na první pohled zmatený, ovšem brzy již spatříte tu celkovou chytrost scénáře a nápadité situace. Tuhletu hru s divákem prostě francouzům vždycky smlsnu jako výborný medovník. A když přídají ještě dezertík v podobě vynikajcích hereckých výkonů, pošmáknu si ještě víc. Piccoli je pro mě velmi zajímavý objev, Cremer předvedl svůj dobrý standard a Lino svůj vysoký standard. Lidi vážně si to pusťte v originále. Tomu klidnému samotému projevu Ventury, se nic nevýrovná. A on to umí takhle podat i když hraje špiona. Lino, si prostě herecký bůh. Akorát závěr se nedá lehce pochopit a to mi trošku zkazilo dojem. Ale (drobný spoiler!) to zakopání mrtvoly v lese mnou docela otřáslo... ()

Reklama

arie 

všechny recenze uživatele

Temer geniálna konfrontačná záležitosť francúzskej krimi, ktorej pozitíva stelesňujú obligátne aspekty, ktoré od podobne ladených filmov očakávam. Adekvátne zauzlený scenár, nejednoznačný antagonista, realistické prostredie, ktorému tentoraz dominuje švajčiarsky Zürich, tradične dokonalý Morricone, tradične bezchybné obsadenie. Opätovne adorovať Venturov výkon by bolo zbytočné, no priam dokonalým ťahom je obsadenie Piccoliho (pod noblesným vystupovaním nachádzajúce sa nánosy dlhoročnej špiny a marazmu), či viaceré miniatúry známych tvárí (Bruno Cremer, Bernard Fresson, Heinz Bennent). Rozuzlenie je očakávané, no táto brilantná filmárčina tým rozhodne netrpí. Milovníkom Venturu a kvalitného európskeho remesla doporučujem snímku servírovať ako dvojprogram s týmto kúskom. P.S.: Napriek Linovmu zamietavému stanovisku by ma maximálne zaujímalo, ako by tento materiál vyzeral v rukách prvotne zamýšľaného poľského provokatéra Andrzeja Zulawskeho. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

Špionážní drama ve střihu, který se dnes již moc nenosí. Vražd přibývá, paranoia narůstá, jede to pozvolně, hodně pozvolně, ale není to strohé. Lino Ventura je ve své roli bezpochyby přesný, úsporný a přesvědčivý. Závěr asi vyloženě nenahrává všeobecným představám, přesto já osobně jej považuji za povedený. 75% ()

KOOHA 

všechny recenze uživatele

Jedině za Venturu a Morriconeho hudbu, jinak je to naprosto zničený materiál, který byl totálně zahozen. Naprostá nepřehlednost postav ve kterých jsem se ztrácel až do úplného závěru. Vůbec nechápu jak mohl někdo napsat, že se jedná o jeden z nejlepších špionážních filmů všech dob. Nestojí to ani za zlámanou grešli. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Při přistání v Mnichově hodiny před letištní budovou ukazují půl čtvrté, titulek však chybně uvádí 15:50. (Snorlax)
  • Film je adaptací románu George Marksteina "Chance Awakening". (Snorlax)
  • Když Grenier (Lino Ventura) přistupuje k oknu, aby se podíval, jak odjíždí jeho přítelkyně (zhruba patnáctá minuta), má téměř rozepnutou košili, když od okna odstoupí, má ji skoro zapnutou. (Snorlax)

Reklama

Reklama