Reklama

Reklama

Probuď se, špione

  • Česko Špion, na kterého nezapomněli (více)
TV spot

Obsahy(1)

Sébastien Grénier je francouzský tajný agent, který pokojně žije ve švýcarském Curychu, pracuje jako vysoký bankovní úředník a čeká na případný úkol. Jednoho dne skutečně přichází záhadné zadání, Grénier je však nedůvěřivý. Bezprostředně následující schůzka se Jean-Paulem Chancem, záhadným člověkem, o kterém neví, na čí straně vlastně je, jeho nejistotu jenom posílí. Není jasné, odkud jeho úkol přišel, a také není jasné, co je vlastně jeho obsahem. Každý agent, kterého Grénier kontaktuje, je brzy nato zlikvidován. Grénier začíná pátrat na vlastní pěst, kdo za tím vším stojí, neboť je ohrožen i jeho život. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (103)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Pochmurné curyšské počasí, pochmurná atmosféra a jeden pochmurný spící agent, kterého někdo vzbudí, ale vůbec není jisté kdo a proč. A ten pochmurný agent nepatří do bondovské sebranky "křepčím se zbraní v ruce po střechách, horách či exotických destinacích, zabíjím na počkání a střídám jednu děvu za druhou". Naopak má rád svou denní rutinu, finanční poradenství a kancelář je mu domovem. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Naprosto autentické curyšské prostředí a velmi realistický agentský film o hnusu a nejistotě, jíž jsou nuceni agenti prožívat. Velmi slušná dávka napětí a nejistoty, která v nás uvízne i po skončení filmu. Propracovaný a realistický scénář především o nevědění; vyrábění tlustých čar za protagonisty se dostane ke slovu až posledních 10 minut filmu. Hlavní předností snímku je podle mě jeho konec, který se zařadil mezi ty nejhezčí, které jsem v poslední době viděl. Lukiš: Já jsem si počkal a taky jsem se dočkal (i když až v 02:40). ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý a nie príliš typický príbeh o špiónovi, na ktorého doslova nezabudli. Trochu atypické pre Francúzske krimi, kde sme svedkami buď hláškovania, alebo náhlych prestreliek, kde vystúpia jedni z auta, aby zabili tých druhých v aute, poprípade ich zastrelia hneď z auta. Tento príbeh plynie veľmi pomaly, zpočiatku sa strácate v deji, ale v tretej tretine sa film už poriadne rozbehne. No a v tom vidím môj problém s filmom, pretože po tom zásadnom zvrate by som bol ochotný sledovať rozplietanie deja aj ďalšie dve hodiny, takto som videl pomerne nudné dve tretiny filmu, aby ten svižný zvyšok bol relatívne rýchlo vyriešený. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Film staví na postupně houstnoucí atmosféře, při který se s každou přibývající minutou divák o hlavního hrdinu bojí víc a víc. Realistický, depresivní v první části i malinko nepřehledný snímek má skvělou gradaci, hudbu a výborný herecký výkony. Jestliže po filmech s 007 má člověk chuť být špionem, tak po tomhle filmu má člověk chuť být vším, jen ne špionem. ()

KOOHA 

všechny recenze uživatele

Jedině za Venturu a Morriconeho hudbu, jinak je to naprosto zničený materiál, který byl totálně zahozen. Naprostá nepřehlednost postav ve kterých jsem se ztrácel až do úplného závěru. Vůbec nechápu jak mohl někdo napsat, že se jedná o jeden z nejlepších špionážních filmů všech dob. Nestojí to ani za zlámanou grešli. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (8)

  • Film se natáčel ve švýcarském Bernu a Curychu, v Mnichově (Německo) a Paříži (Francie). (Snorlax)
  • Film je adaptací románu George Marksteina "Chance Awakening". (Snorlax)
  • Když odjíždí Grenier (Lino Ventura) do Mnichova (cca 36. minuta), je zabírán zezadu a má rozepnuté sako. Hned v následující scéně, kdy je zabírán zepředu, má sako zapnuté. (Snorlax)

Reklama

Reklama