Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tajný agent Géo Paguet, přezdívaný Gorila, oplývá nadlidskou silou. Z vězení uprchne poté, co holýma rukama roztáhne mříže. Zmlátí partu chlapů a jen tak přetrhne řetěz, kterým je spoután. Francouzský pokus o špionážní drama vyznívá spíše jako komedie. Gorilu hledá policie i padouši z podsvětí. Celý film se točí kolem ukradených plánů na novou řízenou střelu. Gorila se kvůli nim zaplete s drogovými dealery i bandou padělatelů. (Snorlax)

(více)

Recenze (6)

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Zdraví vás Gorila se od začátku tváří jako seriózní francouzská kriminálka. Nenechte se ale zmást, pod pokličkou totiž dříme mírně špionážní komedie - díky mnoha náznakům chtěná. Lino Ventura jako nadlidsky silná gorila ohýbá vězeňské mříže, otevírá zamčené dveře a lidští protivníci jsou pro něj hadroví panáci (doslovně). Tady Lino Ventura předvádí fyzičku a vzezření hromotluka spíše než herectví, ale přesně tohle postava Gorily potřebovala. Jako špionážní komedie film jakž takž obstojí, jako vážně míněný akční thriller nebo dokonce detektivka však nikoliv. "Gorily žijí v džungli, ne?" ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

První hlavní role Lino Ventury se setkala u diváků s velmi kladnou odezvou. Ventura však nechtěl zůstat zaškatulkován v jedné roli a tak učinkování v dalších pokračováních filmů o agentu Gorile odmítl. Zdraví vás Gorila je akčním snímkem dle obsahu měřitelným s dnešními filmy. Nechybí pěstní souboje, střelba i honičky v autech. Vzhledem k době vzniku dokážu odpustit tehdy zcela běžnou zadní projekci. Ale již hůře se smiřuju s tím, že hlavní hrdina si pohazuje s hadrovými panáky. Lino Ventura v tomto snímku dokazuje svoji fyzickou kondici na úkor hereckého talentu. Zkrátka akční snímek se vším všudy. Žádné velké umění, ale pro milovníky Lina Ventury určitě zajímavý kousek. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Zdraví vás Lino Ventura v první hlavní roli. Ovšem nutno brát takovéhle akční béčko po víc než 60ti letech s obrovským nadhledem. Ventura jako akční supermuž, který holýma rukama dokáže rozevřít zamčené dveře, i v naprostém vyčerpání přetrhnout pevnou řetěz, nebo dokonce za pár vteřin převrátit auťák na silnici naruby (to jako fakt??! :-DD )... to je už opravdu silná dávka plná nechtěné srandy. ;o) Svéráznější a kurióznější prvotinu ze strany slavného herce povětšinou charakterních rolí si už ani nedovedu představit. Což o to, nuda zde nehrozí a jako parodie to ovšem nevyznělo nejhůře, v některých scénách bych tvůrce z tajného pokusu udělat víc parodii než vážné krimi snad i podezíral. Přidávám se k zbývajícím (dosud dvěma) komentujícím a také hodnotím nakonec pěknými 3*. Ono totiž lze mimo samotný filmový materiál ocenit minimálně postoj samotného Ventury k této ojedinělé roli a filmu, když navzdory velkému diváckému úspěchu redikálně odmítl hrát v chystaných pokračováních, kterých mělo být údajně hned několik. Takže díky, mě osobně jedna Gorila taky zcela stačila. ;o) Opakovaný vtip (a zvlášť ten nechtěný) by podruhé zafungovat již nemusel... 55% (#Challenge Tour – 52 roků filmu za 52 týdnů) ()

honajz 

všechny recenze uživatele

On ten film už od začátku po divákovi pomrkává, že to až tak vážné krimi nebude - ten bachař je přece jasný a nápis také. Celé je to jemně pojaté jako jemná, velmi jemná parodie na špionážní filmy, která by mohla fungovat jako vážně pojatá věc, jenže tím by se tvůrci připravili o všechny ty možné zvraty včetně Starého pána, tyrolského kloboučku, dámy s psíčkem, a konečně i o všechny ty bezva dialogy včetně toho v kostele nebo při zácviku nováčka: "Takže mámo právo být zastřeleni od obou stran?" - "Pochopil!". Původně jsem myslel, že půjde jen o průměrný film, ale to docela rychlé rozvíjení děje s novými odhaleními a zvraty mě hodně bavilo, od začátku do konce. Ten jsem si sice představoval poněkud pestřejší, na druhou stranu přesně zapadal do té jemné parodie. Takže jsem si film hodně užil. Btw, ačkoliv v některých scénách je nahrazen kaskadérem, v jiných je potřeba ocenit Venturovu kondičku. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Netuším, jaké je žánrové zařazení tohoto kousku, ani jak to tvůrci původně zamýšleli, já měla momentálně naladěno a přijala jsem jej jako akční komedii (místy parodii) a po pravdě řečeno.. Lino Ventura v úžasné formě (v obleku na míru a na rtu úsměvu půl), které já neodolám, navíc jsem se královsky bavila. Tajný agent na stopě zločinu.. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Lino Ventura jako gorila, ohne mříže ve vězení a roztrhne řetěz, navíc dobře skáče...Lehká akční komedie.(max.50%) ()

Reklama

Reklama