Reklama

Reklama

Stephen Hawking a jeho Grand Design

(seriál)
  • Česko Velkolepé plány Stephena Hawkinga (více)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Stephen Hawking nás provází svými nekonvenčními myšlenkami, které zdařile vizualizuje na příkladech z naší každodennosti. Rekapituluje převratné teorie a fenomenální vědecké objevy; zlomové okamžiky a získané poznatky názorně demonstruje lehce srozumitelnou formou. Jeho názory můžeme bezvýhradně přijímat i zarputile odmítat, rozhodně bychom je ale neměli ignorovat, neboť přírodní zákony platí jak ve světě, který nás obklopuje, tak napříč vesmírem nad našimi hlavami, ale i v nás samotných. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (12)

Ještěřák

všechny recenze uživatele

Jak jsem měl ve škole sklony algebru od sedmé třídy tvrdě mrdat do rekta, tak jsem matice a všelijakým mastným vzorečkům poslední dobou paradoxně přišel na chuť. Takže si pokradmu louskám ve worku Stručnou historii času, z pohledu autora manuál k pochopení vesmíru a všehomíra pro běžné kokoty, z mého pohledu jednu z nejtěžších knih, co jsem kdy četl, a jako malé děcko, jemuž se právě podařilo neprochcat mamince plíny, se veselím nad každou pasáží, kterou se mi podařilo pochopit dokonce napoprvé. Bez hwězdiček, protože jsem látku viděl hlavně v AJ a jen částečně v ČJ, dokumentů bylo vícero a jaksi už nevim, co je co. Vstoupil mi do toho totiž pátý rozměr - Alzheimer. ()

IXOXI 

všechny recenze uživatele

Po Do vesmíru se Stephenem Hawkingem mě tato příliš nastavovaná kaše zklamala. Po prvních dvou dílech jsem vůbec neměl tušení k čemu bude závěr směřovat. Řešit boha v moderní vědě nemá z mého pohledu vůbec místo. Kdyby se raději zaměřil na podrobnější vysvětlení nakousnutých témat jako teorie strun atd., tak bych byl spokojenější. ()

Reklama

SunnyToby 

všechny recenze uživatele

Stephen Hawking je natolik inteligentní, aby tak komplexní témata jako existence Boha, vznik vesmíru, fungování vesmíru nebo smysl života dokázal ze své perspektivy vysvětlil nanejvýš jednoduše. A sice pomocí metafor, díky nimž se chytí i ti pomalejší. Hawking pochopitelně obhajuje své teorie, své myšlenky, zkrátka svůj pohled na vesmír. Ano, existují i jiné teorie než jen teorie strun, ale proč 'cupovat' ty ostatní, když místo toho mohu ukázat, proč jsem se rozhodl právě pro tuto. Nespornou výhodou je, že nemusíte o fyzice vědět vůbec - ale VŮBEC nic, poněvadž je dokument podávaný v takovém velmi objasňujícím balení. (Kdybyste tedy nikdy neslyšeli třeba o Newtonovi, nebojte, dozvíte se.) Pro mě byly právě tyto pasáže nadbytečné. Ne snad, že byste se dozvěděli něco skandálně nového, ale Stephen Hawking's Grand Design má tak krásně logicky navazující strukturu, že si rádi své teze společně s nejslavnějším fyzikem světa znovu promyslíte. ()

kotrlak 

všechny recenze uživatele

Mistr Stephen Hawking je jeden z mých hrdinů. Mě osobně Hawking svými knihami a filmy odpověděl na hodně otázek týkajících se subjektů v kterých jsem neměl jasno. A co se mi na něm líbí je i to že nechává otevřené téma zda je možné pomocí vědy a filozofie vytvořit skutečný model, podle kterého vesmír vznikl, existuje a také kam spěje v budoucnu. Film je trochu zkráceným výcucem knihy, která je rozsáhlejší, detailnější. ()

GlaDOS 

všechny recenze uživatele

Možná už jsem podobných dokumentů viděl příliš a možná je to tím, že jsem absolvoval fyziku na každém možném školském stupni, ale stejně mi přijde, že je tento dokument točen jako pro hloupé. Každá teorie popsatelná jednou až dvěma větami je uvozena pětiminutovým "představte si". Zajímavé myšlenky pak nejsou dostatečně rozvedeny, protože je vytlačují další vysvětlující animace. Kvůli tomu na mě dokument působil chudě a já se místy velmi nudil. ()

Galerie (34)

Reklama

Reklama