Reklama

Reklama

Max Fischer, bývalý příslušník speciální vojenské jednotky, je najat, aby chránil problémovou puberťačku Ninu. Její problém spočívá v tom, že se stala svědkem brutální vraždy a jedni velmi zlí lidé si přejí, aby byla velmi...mrtvá. Max a Nina jsou na útěku z vražedných spárů dealera Thomase Backera, kterého nikdo a nic nezastaví...Samotář Max a osiřelá Nina se sblíží – z cizích lidí se stanou přátelé, kteří se na sebe mohou spolehnout a tím si vzájemně krýt záda. Max a Nina se dostanou pod ochranu bývaleho Maxova „kamaráda ve zbrani" – hendikepovaného Ruddiho – ovšem jedná se o bezpečí pouze dočasné. Posléze nalézají útočiště u Sáry – Maxovy životní lásky. Hrají závod s časem, ale Sáře se podaří objevit dvě únikové cesty do bezpečí před zběsilým Backerem. (HBO Europe)

(více)

Recenze (87)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zopár snaživých prestreliek (ale nie je v nich ani jeden poriadny headshot!) striedaných neznesiteľne rozvláčnymi dialógmi, ktoré tomu majú dodávať emocionálnu hĺbku, ale sú to všetko úplne zúfalé bľaboty. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Til Schweiger už mě svými filmy dokázal překvapit víc, než právě tímhle kouskem. Celý film jsem vlastně přemýšlel, co bych k němu dokázal říct, když by se mě na něj někdo zeptal. Na konci filmu mi došlo, že vlastně nic. Ochránce nic nenabídne, maximálně tak Tilovu dceru, která ještě kdekoho může nasrat. Přestřelky jsou sice relativně v pohodě, ale všechno ostatní je v tomhle filmu špatně. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,KDYŽ MĚ NAŠLI TAM, NAJDOU MĚ VŠUDE.“ … ,,NE, KDYŽ PŮJDEŠ SE MNOU“.…“ /// Svědek, kterýho se snaží zlikvidovat sráč pracháč, kterej místo aby bručel s Rathem, může - díky prachům flirtovat s Pancovou. Nina záhy zjistí, že Max je ten… dobrá přestřelka po ,,nutným“ úvodu a fakt, že Til Schweiger nechává zbytečně moc vykecávat lidi kolem sebe. Naštěstí mívá i dobrý nápady. Třeba ten, jak vyřešit problém…Škoda toho plkání. Hodnotu má nulovou a celkovýmu výsledku kurevsky škodí. Že nemá dceru hezčí? To je věc názoru, stejně jako to, že dlouho zdá se bejt ,,Ochránce“ tím nejlepším, co jsem z filmový dílny brouka pytlíka německýho filmu viděl. Til zvládá akci, napětí, moc mu nejde citová linie a ty kecy – to je fakt hnus! Tile, kurva, kdybys zapracoval na vodsejpání děje… bohužel v závěru je to taková klasika – pravděpodobnost se rovná nule. Strašně moc bych ti chtěl dát víc než než 3*, ale ty emoce… ty kecy… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Chcu zjistit, jestli všeuměl Schweiger trumfne všeuměla Sandlera. (já doporučuju to nezkoumat, Zkoukni ,,Ochránce“ a táhni…) 2.) Chystám se hlídat. Nevím, kolik si mám vzít zásobníků? 3.) Thx za titule ,,smith22“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Umím naprosto jedinečně nevidět a neslyšet, pokud někdo mocný někoho zabije, něco ukradne nebo špatně zaparkuje. Nechci totiž náhodně vypadnout z okna, otrávit se nebo spáchat sebevraždu osmi ranami ze tří různých zbraní. Jenže tady máme svědkyni a ochránce, kteří ve jménu pravdy jdou do souboje s penězi. Není to poprvé a určitě ani naposledy, kdy se tak stalo, ale v tomto provedení to bylo hodně koukatelné. Tedy první hodinu, pak začal Max příliš připomínat přenášený cedník a zábava ustoupila zdvořile stranou. Být to však o půl hodiny kratší, tak z toho mohla být čtyřhvězdičková záležitost. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Parádny akčný thriller, v ktorom Til Schweiger ukázal, že si dokáže ukočírovať nielen nápadité drámy a komédie, ale aj klasickú akciu, na ktorú sa pozerá lepšie než na väčšinu amerických trhákov. Jednoduchý príbeh bývalého vojaka, ktorý sa rozhodne za každú cenu ochrániť svojskú sirotu, čo sa stala svedkom vraždy pritom v podstate nie je ničím výnimočný, za to je však natočený s citom, realisticky, profesionálne, bez zbytočných trikov, ale so zmyslom pre detaily a navyše je aj pri dvojhodinovej minutáži stále chytľavý a zábavný. Možno, že je to trochu klišé, ale čo na tom, keď to vyznieva tak dobre. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to mierne nadpriemerný akčný thriller z nemeckej produkcie. Má dosť dobrý príbeh o prvotriednom bývalom vojakovi, ktorý dostane za úlohu chrániť problémové dievča, svedkyňu vraždy svojho priateľa, ktorú má na svedomí dvojica vplyvných mužov a keďže prípadné väzenie si nemôžu dovoliť, nezastavia sa, kým nebude mŕtva. A tak musí veterán urobiť všetko preto, aby ju ochránil pred najatými zabijakmi a navyše si k sebe postupne nachádzajú cestu. Spracovanie nie je zlé, ale aj tak mám z neho dosť rozporuplné pocity. Táto tématika už samozrejme bola použitá nespočetnekrát, ale aj tak v tomto žánri patrí medzi moje obľúbenejšie a preto filmy s ňou rád vyhľadávam. Kvôli tomu mi to sadlo už od začiatku, kde sú ideálne predstavené postavy a aj celá situácia a dlhší čas sa na to pozerá viac než dobre, aj keď cítiť, že to nie je úplne ideálne. A to kvôli tomu, že občas sa tu objaví niečo, z čoho som nemal najlepšie pocity, či už nejaká maličkosť alebo aj celá scéna a tiež by som viac ocenil trochu vážnejšie prevedenie, pretože tých odľahčených situácií je tu trochu viac. No nad to sa dá ľahko povzniesť, keďže nie sú zlé. No časom sa to už predsa len trochu zhorší, našťastie ani raz to neupadne až tak moc, aby to už bolo neznesiteľné, ale len predsa postupne začnú čím ďalej viac pribúdať úplne zbytočné scény, ktoré zbytočne kazia tempo, čo sa nezmení až do konca, kde to už miestami pôsobí takmer ako z paródie a navyše mi vôbec nesadol prístup tvorcov ku strane záporákov, toto by potrebovalo výrazné zmeny. A tak sa na to celkom dobre pozerá, kladov a zaujímavých situácií je tu dosť, ale nanešťastie po svižnom úvode už úroveň filmu len upadá. Akcie tu nie je až tak moc, ale páči sa mi. Tvoria ju takmer výhradne prestrelky, ktoré sú slušne natočené, odohrávajú sa v rozmanitých prostrediach, oceňujem dostatočný počet zabitých, ale majú aj jednu zaujímavú zvláštnosť, toľko výmen zásobníkov z rôznych typov zbraní som teda ešte nevidel, prišlo mi to už nechcene smiešne a časom som si už všímal hlavne toto, lebo to až príli bilo do očí. Ale kladný dojem z nich rozhodne pretrváva. Herecké obsadenie je celkom slušné, Til Schweiger v hlavnej úlohe mi sedí, aj keď mohol byť trochu väčší drsniak, až na pár scén ma nesklamala ani postava dievčaťa, poteší aj pár zaujímavých vedľajších postáv, či už invalidný veterán alebo právnička, len by to chcelo lepších výrazných záporákov. A čo sa týka réžie a technickej stránky, vizuálna stránka je v poriadku a aj akcia je celkom dobre zvládnutá, ale rozhodne by to potrebovalo zbaviť tých zbytočností. A tak ma síce mrzí, že Ochranca nedopadol až tak dobre, ako som spočiatku očakával, ale aj tak ma to celkom bavilo, slušná zápletka, akcia, herci a vizuál, kladov je tu dosť, ale to množstvo zbytočných scén to nanešťastie zhadzuje do priemeru. 55% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Mnohokrát ohrané téma o nepohodlném svědkovi, tentokrát v německém balení, a Til Schweiger nestíhá měnit zásobníky, zatímco protivníci si jdou bez pudu sebezáchovy pro nějakou tu kulku. Přestřelky a další konfrontace se zlem jsou sice velmi svižné a zdařilé, vedle toho tu však chybí cokoli, co by děj pohánělo kupředu. Snaha o přesah nevychází, sbližování se s bývalou partnerkou neuspokojí, kontrastní vztah ochránce x svědek ne vždy využije svého potenciálu. Schweiger, který u našich západních sousedů patří k největším hereckým hvězdám a občas se objeví i v některém zámořském kousku, se stejně jako zbytek osazenstva pohybuje po jasně určených drahách (kdy příliš nepřekvapí) až do nevyhnutelného předvídatelného finále. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Tak na začiatok - film má dve hlavné formálne roviny - nervydrásajúci akčný thriller ako vystrihnutý z tých lepších filmov s Bruceom Willisom, a dosť hnusnú drámu (obchod so zbraňami, veteráni, vracajúci sa z vojny ako kripli či ľahké nadškrtnutie problematiky drogovo závislých matiek), ktorá má jeden problém - je až príliš často zdĺhavá a nudná. Celý film je vlastne zbytočne dlhý a nemá nič, čo by ste nevideli inde, no Schweiger je stále vo forme a ja ho môžem. Mal by dostať špeciálnu cenu za to, že si k filmu napísal aj scenár a dokonca ho sám zrežíroval, a výsledok sa aj dá pozerať (narozdiel od Lundgrenovho Icara, ktorý pripomína skôr želatínu ako akčný film). Polovičaté 3*. ()

sochoking odpad!

všechny recenze uživatele

Mladá Schweigerová je jedna neuveriteľne otravná puča, ktorá mi pila celý film krv, či už tými jej debilnými kecami, alebo tými neustálymi tikami držky, na ktorú by si zaslúžila nahádzať pár prepleskov! Celý film mi skurvila, takže ti za to veľmi pekne ďakujem, otecko Schweiger!!! Zrejme tiež vyberala aj muziku, ktorá bola asi mienená k úplne žánrovo inej snímke. Shitengel síce začal ako thriller, ale kôli sirote z ulice evidentne každému zmäkol mozog a tak postupne film rozvíril mútne vody telenovely a vzťahovej drámy, takže sa to každých desať minút hemžilo sračkoidno- klišovitými scénkami a momentmi, ktoré, keby sa vystrihli, tak dostaneme takých dvadsať minút skutočnej zábavy. (Ale aj to preháňam!) P.S. Dokonca je i možné, že to točila mladá a nie starý! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Max si myslí, že je Rambo. Till Schweiger si myslí, že je Eastwood alebo Stallone. Celkom ma potešilo, že ak som si chcel pozrieť nejaký akčný triler plný klišé, nemusel som siahnuť po 80. a 90. výplachoch, stačilo si pozrieť súčasný film nemecký. Nie je tu absolútne nič originálne, v podstate je predvídateľnosť a pátos neustále viac menej k smiechu, ale aj vďaka tomu to celkom funguje. Nebolo by vôbec od veci si všímať všetky americké motívy okolo a vnútri Schweigera/Maxa a z tohoto hľadiska film rozobrať. Prvá vec, čo ma v tomto smere napadá je fakt, že Ochranca rovnako ako jeho us predobrazy nepôsobí v rámci nemeckej produkcie televízne. ()

pm 

všechny recenze uživatele

Netuším, co by na to řekl Tony Scott nebo váleční veteráni. Za sebe můžu konstatovat, že Strážný anděl je film vhodný nejlépe pro ty, kdo mají rádi Tila před kamerou. A že zaručeně nejlepší byl ten vtipný dialog, který odkazoval přímo na Schweigera. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

100x viděné téma bývalého vojáka, nyní profesionálního bodyguarda, který má za úkol chránit nepohodlného svědka. Til Schweiger se poprvé vydává na poli akčního thrilleru a i když film nenabízí nic nového (ačkoliv se překvapivě hodně zaměřuje na postavy a jejich dramatickou minulost) dokáže pobavit. Kdyby se režisér a hlavní hrdina zároveň, více soustředil na samotnou akci a akční scény by obohatil o něco více než jen věčné zpomalování, mohlo se jednat o jeden z lepších kousků v rámci žánru. Takhle pouze neškodný průměr. ()

Nettrass 

všechny recenze uživatele

Na Měsíc vydržím čučet třeba hodinu, ale tahle Luna Schweiger, to bylo neštěstí. Za celou dobu jsem nepochopil jestli dorůstá, ubývá, nebo je v úplňku. Prostě hraje jako prkno. A to haním prhno, protože prkno můžete alespoň přeříznout. Jí ne. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Na německé poměry docela slušný průměrný akční thriller. Zápletka sice nikterak originalitou neoplývala, ale akční pasáže (přestřelky) byly celkem působivé, lehce brutální a nábojnicemi ani mrtvými se tu rozhodně nešetřilo. Til Schweiger si nevedl špatně ani, coby režisér a hlavní hrdina v jedné osobě. Podal přesvědčivý výkon a ani jeho dcera nebyla vyloženě marná. Jen ta celková délka filmu byla zbytečně velká – kdyby se osekaly některé pasáže, mohlo to dopadnout ještě o něco lépe. ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Kolik ti dneska bylo ??" - "Kolik myslíš ??" - "Padesát ??" - "Padesát ?? Vypadám na padesát ??" - "Nejmíň čtyřicet osm.." - "Než jsem tě potkal vypadal jsem na šestadvacet.." ;) Jednoznačně nejslabší režijní Til Schweiger zásadně doplácí především na velkoryse nejen v dialogu, jak jsem si dovolil naznačit výše, zhovadilý scénář.. ()

argenson 

všechny recenze uživatele

Chvíli jsem měl naději, že pubertální hrdinka nebude uječeným fakanem jako všude jinde, ale nebylo mi přáno. I když ječí jen ve snesitelné míře a spíše je děvčetem do nepohody. Příběh neoriginální a se zbytečnou hodinou slovního balastu, ale přestřelky to celkem zachraňujou. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Ty dvě hodiny mi stály za to! Musím uznat, že tohle je efektní akční nářez, kterému dodávají body atmosféricky zpomalené přestřelky. 4 velké přestřelky film obsahuje a není to klasická akce, jak jsem řekl, jsou zpomalené, plná přehlednost, neuvěřitelně stabilní kamera, záporáků je dost, spousta zbraní, navíc přestřelky působí realisticky, zásobníky se přebijí, takže s akcí jsem naprosto spokojen. Kamera je taky teda stabilní, dál herecké obsazení, Til bezpochyby nejlepší, krásná Nina, nebo sympatický vozíčkář a abych nezapomněl, jedná se o jeden z nejnáhlaškovanějších filmů, co jsem kdy viděl, takže je film laděný trefnými narážkami. Co se týče hudby, je skvělá, skvělý song od OneRepublic, či hra na klavír, anebo v titulkách moje oblíbená písnička Waiting For The End, od Linkin Park, to je důvod, proč dávám pátou hvězdu. Výhoda tohohle filmu je, že nenudí i přes nespočet dialogů. Takže jsem velice spokojen, jinak co se týče záporů, tak samotní záporáci umírají velmi rychle, oni si dokonce jdou pro smrt, akce mohlo být klidně víc, méně dialogů by prospělo, postrádám tu nějakej souboj, dál sice jsou přestřelky přehledné a jak jsem říkal, efektivně zpomalené, ale přeci bych uvítal nějakou rychlejší akční scénu, ale jinak jsem spokojen a nemám co vytknout, možná konec mohl být trošku lepší. // Na tenhle film jsem se neuvěřitelně těšil, už kvůli námětu a hlavnímu hrdinovi. Nakonec jsem spokojený, jedná se o akční nářez, kterému nechybí slušný počet hlášek a i přes mnoho dialogů film jen tak nepustí. Tile, měl bys takové akční pecky točit častěji! Těším se na Adrenalin! 9/10! "Když jsi ve válce, je to jiné. Jsi sice na válku trénován, ale realita je úplně jiná. Musíš se rozhodovat, náhle se ti celej život promítne před očima a ty už jen myslíš na smrt, tak se snažíš přežít. Náhle se v tobě ozve, tvé svědomí, které říká: 'NE!' Dnes ještě nechci zemřít..." ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Ak máte jednoduchý a 100-krát sfilmovaný námet a urobíte z neho scenár, kde sa postavy správajú predvídateľne debilne, tak z toho žiadne filmové veľdielo neurobíte. Zvlášť, keď zabudnete vystrihnúť 30-40 minút prázdnych dialógov, ktoré v akčnom thrilleri nemajú čo robiť, iba ho zbytočne spomaľujú. A pritom to začalo skoro tak dobre, ako Bessonov Leon, no veľmi rýchlo sa to vydalo kvalitatívne úplne iným smerom, navyše záporák tu má nulovú charizmu a máme tu jeden veľký castingový omyl v podobe Schweigerovej dcéry, lebo je zúfalstvo vyše dve hodiny sledovať jej odutý ksicht, z ktorého máte dojem, že je v tomto filme z donútenia a za trest. Aspoň Til je ako akčný hrdina v pohode a aj prestrelky sú na nemecké pomery nadpriemerné. A aj Bleibtreu bol fajn. ()

Reklama

Reklama