Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osemnásťročný vylúčený stredoškolák a jeho 27-ročný kamarát začnú prevážať marihuanu cez kanadskú hranicu za účelom zárobku. Ich životy sa však navždy zmenia. (Autista_z)

Recenze (19)

VanTom 

všechny recenze uživatele

Dvojice školních outsiderů s pár pochybnými kámoši se vrhne na pašování vysoce kvalitní trávy z Kanady do USA, čímž záhy vydělají majlant (68 miliónů dolarů!). Náhodou velmi povedený oddechový snímek podle skutečnosti, jenž v žádném případě nespadá do škatulky "teenagerská komedie" (třebaže tak vypadá), skvěle baví zejména v první polovině (jeho adorace hulení ve mně vyvolávala chutě :-)); když pak jde do tuhého, tak se dramatizace přece jen trochu sype. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Když jste tlustej, neoblíbenej a obrýlenej, asi to na kariéru herce nebo modela nebude. Když se ale v hlavě zrodí nápad, může být vyhráno. Pokud se teda obklopíte spolehlivými lidmi. Což Nate (film má cejch podle skutečné události) hned od začátku neudělal. Přesto jeho byznys nějakou dobu sypal dolary po velkých sumách, takže luxus, chlast, drogy a podbízivé dívčiny se jen hrnuly. Tématika drog a drogové závislosti nejlépe fungovala z těch známějších kousků v Trafficu: Nadvládě gangů nebo v tíživém dramatu Requiem za sen Darrena Aronofského. Dneska se šňupe v každém druhém braku pro mladé. Kid Cannabis chce ukázat, jak se k drogám (ač „pouze“ k marihuaně) jde snáz dostat, a solidně z nich zmagořit. Dva mladíci vidí možnost v pašování trávy přes kanadskou hranici, nejprve se film nese v odlehčené rovině, aby se pak mohl překlopit do té vážnější. V obou přesto pouze klouže po povrchu, pod kůži se prakticky nedostane. Tempo má navíc celoživotní rutinér Stockwell tentokrát hodně rozvláčné, dialogy sice netahají uši, ale i přes nevelké očekávání má scénář pořádné mezery. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Přejdu rovnou ke konci. Tento film může mít nějaké propojení s realitou. Tak jak to dopadlo, bylo ukázkové a podívat by se na tento snímek měli všichni, kteří se v tomto byznysu nějak angažují. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nemám nic proti tomu, bay se skutečné příběhy podávaly odlehčenou formou, byť to ve skutečnosti žádná legrace nebyla. Jenže tady byla ta snaha o to být cool a vtipný natolik křečovitá, že jsem se nemohl smát ani při nejlepší vůli. Špatnou volbou byla i volba hlavního hrdiny, který postrádal byť jen náznak charizmatu a za mnoho nestála ani partička nespolehlivých loserů, kterými se obklopil. Pár hezkých holek, vtipný McGinley a nevyužitý Perlman zvedají procenta nahoru, ale i přesto jsem hodně zklamaný. 30% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celkem moderně natočený film, který se hodně tváří jako komedie, ale přece jen má hlubší rovinu. Srovnání s "Vlkem z Wall Street" nesnese, i když téma je velmi podobné. Docela důležité je, že je to podle skutečné události, což tomu přidává na zajímavosti. Film se ale až moc soustředí na tu pohodovou část, kde je vidět, že chce zaujmout mladé, kteří se chtějí bavit a chtějí se dívat na to, jak se baví jiní, přičemž bavit se znamená chlastat a fetovat. Je to ale celkem solidně zvládnuté. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Svojim charakterom a podaním veľmi podobná schéma ako The Wolf of Wall Street, akurát že v marihuanovom kabáte... Vývoj a postupnosť to malo v podstate identickú, vlastne ako vždy keď sa niekto dostane do víru veľkého biznisu a bohatstva. A keď už človek získa to čo chcel, aj tak neskončí, lebo môže mať stále viac a viac a viac... až sa raz celý kolotoč chamtivosti musí zastaviť - a v takýchto prípadoch veru nie nikdy šťastne. Film ma bavil, mal dobrú atmosféru, dokonca sa na tom dalo občas aj zasmiať. Len tá predvídavosť tomu akosi uberala na celkovej atraktivite. Vlkovi som dal 4*, a toto bolo určite o triedu slabšie, takže adekvátne 3*. ()

LukyNike 

všechny recenze uživatele

Velice podhodnocený film , sakra vždyť to byla jízda celou dobu. A žádný podobný film jsem ještě neviděl. Originální. ()

irdzi 

všechny recenze uživatele

Zvláštní snímek. Zprvu jsem si připadal jako v americký teen komedii (velká koncentrace povolných krásných holek v bikinách,občas skutečně šílený postavy - i když se to dá vysvětlit i tím, že to byli vesměs Kanaďani) a potom se film posunul do trošku vážnější roviny. Příběh v podstatě oukej. Ale jako film to svoje mouchy mělo a fungovalo to z mnoha důvodů jenom občas. ()

Jadro 

všechny recenze uživatele

Miestami to pripomínalo Project X, ale musím uznať kreativitu pána režiséra, ktorý tak verne podal tématiku všetkých, nielen mladých :-) Dosť sme sa na tom spočiatku nasmiali a potom z čista jasna aj nelichotivé napätie, striedané výstrednejším štýlom života a ešte k tomu vraj inšpirované mladými "kriminálnikmi"... Keď si človek odmyslí pár nelogických ťahov, je to pohodová jazda. ()

Honzulik 

všechny recenze uživatele

Kid Cannabis - tak opět film naplněný klišé a plný stereotypů, které jsou pouze zdrojem stigmatu za kouření konopí. Postavy v Kid Canabis musejí připadat divákovi málo skutečné a určitě nemají tolik pro film potřebné charisma. Děj filmu ve mne vytvořil pocit, že příběh vypráví jeden kluk ve škole a samozřejmě přehání, tak jak to kluci umí a aby to připadalo dostatečně "hustě"...Já osobně jsem se pravdu nemohl dočkat konce. Kid Canabis je sice založen na skutečných událostech, ale scénář filmu se vůbec nepovedl a je velmi špatně upraven. Takže shrnuto, spíše ztráta času... ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Pohodový filmek,který zprvu vypadá jak teen komedie,kde jsem se i hodně nasmál,na druhé straně drama podle skutečných událostí.Pro kluky co bong je jejich snem a tráva a prachy druhým snem jasný film pro ně,pro ostatní slušná odreagovačka se slušnou pařbou.70% ()

Facerr 

všechny recenze uživatele

Netradiční mix dealerskejch reálií s brejlatou popelkou, který "úspěch" trochu stoupnul do hlavy. Nicméně nebyla to jeho hlava, co způsobila vlastní pád. V balení alá American pie bez fórů a "prciček", zato s přehlednou koncepcí, si Kid Cannabis zaslouží minimálně tři hvězdy ... a kdyby to skončilo trochu veselejš, dal bych i čtyři:) ()

fabregas1 

všechny recenze uživatele

Nic jsem nečekal, ani jsem netušil do čehu jdu, takže tahle úchylná trávoujetá komedie má u mě celkem větší plusko, protože srandy a zajímavostí bylo dosti a ti co řeknou ne, jsou kurva sprostí. ()

karlvonarbei 

všechny recenze uživatele

Podle některých názorů možná jen film pro puberťáky, ale zrovna já si to nemyslím. Nemohu tušit, jaká byla prvotní ambice tvůrců, ovšem výsledek překvapivě působí dost vydařeně, překvapivě i proto, že zpracovat podobné téma nebývá nikdy jednoduché, navíc i s jistým nadhledem, udržením napětí, bez přeexponovanosti v příběhu a také podle zkutečnosti - to už chce opravdu vědět, jak na věc. Vidím zde, že jsem jediný, kdo dal filmu maximum v hodnocení a ještě dodám, že hlavní hrdina mi byl velmi sympatický, což mají na vině opět tvůrci. ()

bonscott 

všechny recenze uživatele

snímek si zaslouží lepší hodnocení, sociologický dopad každopádně a do škol povinně v rámci občanské nauky. má výtka směřuje pouze k hereckému obsazení (roli) matky hlavní postavy a korejského dealera. Jejich postavy nebyly ve filmu přesvědčivé, jinak velice slušné. ()

Reklama

Reklama