Reklama

Reklama

Městečko Záhad

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný / Horor
USA, (2012–2015), 15 h 18 min (Minutáž: 21–29 min)

Tvůrci:

Alex Hirsch

Hudba:

Brad Breeck

Hrají:

Jason Ritter, Alex Hirsch, Kristen Schaal, Linda Cardellini, Kevin Michael Richardson, Keith Ferguson, John DiMaggio, Will Forte, Grey Griffin, Tara Strong (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Rodiče pošlou dvojčata Dippera a Mabel na léto k prastrýčkovi Stanovi do Gravity Falls, kde děti zjistí, že se ve městě děje něco velice zvláštního. (Disney Channel)

Recenze uživatele (mOnkey) k tomuto seriálu (1)

Městečko Záhad (2012) 

Rodiče se rozhodnou odfrknout si, a tak pošlou své dvě náctileté děti na prázdniny k prastrýčkovi Stanovi do zapadlého městečka Gravity Falls v Oregonu. A i když to pro Dippera a Mabel vypadá na nejhůř strávené léto v jejich životě, dobrodružství už vykukuje zpoza rohu. Gravity Falls totiž není tak nudným místem, jak se na první pohled zdá. Právě naopak, je plné záhad, nástrah a překvapení, která čekají, až je naši sourozenci objeví, případně se s nimi utkají. Je třeba dodat, že Gravity Falls není tím nejoriginálnějším seriálem na světě, ani nepřináší nápady, které byste nikde jinde neviděli. Přesto vás na dvacet minut týdně zavede do svého absurdního světa, ze kterého se vám nebude chtít odejít. Seriál vysílá Disney Channel, takže na nějaké drsné, vulgární slovní přestřelky zapomeňte. I tak jsou ale postavy příjemně trhlé a příjemně infantilní zároveň. A to nemluvím pouze o Dipperovi a Mabel, ale i o dalších charakterech, prastrýčku Stanovi, který má strach z výšek, jeho spolupracovníkovi Soosovi, jenž je v duchu stále dítětem, Wendy, kterou Dipper (skoro) tajně miluje a dalších podivínech. Občas při sledování zažijete trapné ticho a to hlavně v momentech, kdy se dvanáctiletá Mabel tulí nebo si „roztomile“ povídá se svým mazlíčkem, prasetem Waddlesem, které vyhrála na pouti. Ani to však neberu jako výtku vzhledem k cílové skupině, jež věkem zhruba odpovídá naší sourozenecké dvojici. Že já jsem infantilní člověk, za to autoři samozřejmě nemůžou. Zejména pro nás duchem mladé jsou také připraveny epizody s postavami z osmibitových mlátiček nebo poněkud drsný pilotní díl, ve kterém zahradní trpaslík nekontrolovaně zvrací duhu. Neříkám, že to už někde nebylo (však mi taky byla tahle situace nějak povědomá), ale i tak mě to pobavilo. Animace je přehledná a svět hezky barevný, k tomu se mi líbí i úvodní znělka. Jak jsem dnes navíc zjistil, včerejší jedenáctá epizoda nebyla z první série poslední, naopak by nás jich mělo čekat ještě dalších deset, takže zatím mažu hodnocení, ale je to na čisté čtyři hvězdičky. Říkejte si co chcete, já se totiž hodlám dívat dál. ()

Reklama

Reklama