Reklama

Reklama

Městečko Záhad

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný / Horor
USA, (2012–2015), 15 h 18 min (Minutáž: 21–29 min)

Tvůrci:

Alex Hirsch

Hudba:

Brad Breeck

Hrají:

Jason Ritter, Alex Hirsch, Kristen Schaal, Linda Cardellini, Kevin Michael Richardson, Keith Ferguson, John DiMaggio, Will Forte, Grey Griffin, Tara Strong (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Rodiče pošlou dvojčata Dippera a Mabel na léto k prastrýčkovi Stanovi do Gravity Falls, kde děti zjistí, že se ve městě děje něco velice zvláštního. (Disney Channel)

Recenze (117)

6thSun 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný animák, s příjemnými crazy momenty (trpajzlíci v prvním díle, hi-tech monster ve druhém), potěší i dabing Kristen Schaalové (Flight Of The Conchords). Co naopak dráždí nervy, jsou absurdně dlouhé úvodní titulky, takhle se to přece už dnes nedělá, nejsme v devadesátkách proboha! 60 - 70% ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Tohle je fakt něco, je taková hororová antologie, pro děti.......i když u velké části epizod, sem si říkal, že tohle nebude úplně pro děti, protože je to regulérní hororová show se vším všudy. Navíc poslední čtyři epizody, sou tak napínavý, dojemný a bravůrně zpracovaný, že sem fakt bál o hlavní postavy. A moje oblíbené postavy ? Tou první je Mabel, je sice šíbla, ale má správný pohled na svět, umí se s problémy vyrovnat po svém a její veselá povaha, která se nebojí jít do všeho po hlavě, je prostě vynikající. A pak Stan, je to regulérní šmelinář a taky tak trochu pako a sou si s Mabel hodně podobný, takový černý ovce celé rodiny. Ale i další postavy, byli fajn a líbil se mi jejich vývoj, a u některých mně i mile překvapilo, že byť působili jako padouši  a mnohdy i byli, tak v jádru to nebyli zlé postavy, jen byli nepochopeni světem. Skvělý horový seriál, s odkazy na filmové horory a na léto je to jako dělaný. ()

Reklama

Detak 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se Disneymu moc povedlo. Úžasná tajemná fantasy-scifi pohádka v krásně malovaném světě prazvláštního Městečka záhad. Ve 40 dílech je pozvolna rozvinut silný příběh, který postupně z pozadí vystoupí do popředí ve druhé sérii, aby vše mohlo být završeno neskutečně úchvatným koncem světa (a nebo ne?). Vtipné a poutavé, od hlavních hrdinů Dipra a jeho sestry Mejbl, přes zlejdu Stena, pracovníky Súse a Wendy, až po zbytek městečka. Každý díl obsahuje hlody a opravdu nečekané scénky, že jsem se fakt dost nasmál. (12+, tj. bez sprostých slov) ()

Claude Speed 

všechny recenze uživatele

Koncept příběhu je v určitém směru slušný, což je u dnešní Disneyho produkce vzácnost. Nicméně si sami tvůrci podkopávají nohy použitím skutečně odpudivé animace, kterou se dnes hrdě pyšní ty nejtrapnější pohádky pro retardovanou mládež. Opening však zabodoval, a i přes tu odpudivou animaci sem, tam funguje i atmosféra. Párkrát se dokonce podaří i nějaký ten pokus o vtip. Celkový potenciál je však trestuhodně nevyužitý! ()

Mianelia2050 

všechny recenze uživatele

Velmi vtipný seriál, na který se mohou dívat nejen děti, ale i rodiče! Ajaj, teď dělám reklamu. No, zpět k věci: velmi vtipné a misteriózní. Souhlasím zde s ComicGuyem: je to něco, jako Stranger Things, akorát že animovaný a méně drastický. A proto jestli se moc bojíte, doporučuji tento seriál. Postavy originální. Hudba mrazivá. Příběh...zajímavý. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (34)

  • Bezprostredne po zobrazení názvu seriálu na konci úvodnej znelky sa názov objaví ešte raz, avšak hore nohami. (unclejack)
  • Seriál často odkazuje na číslo 618 - adresa Mistery (S)hack, každá pokladna v seriálu, atd. Toto číslo je datem narození Alexe Hirsche a jeho sestry, tedy 6/18 - 18. června. První záznam v Dipperově deníku je také datován na 18. června. Stejným číslem začínají také všechny produkční kódy epizod. (Myath)
  • Tvorca Alex Hirsch založil celú sériu na tom, ako so svojou dvojičkou Ariel trávil prázdniny. (mckika)

Reklama

Reklama