Reklama

Reklama

Městečko Záhad

(seriál)
Animovaný / Komedie / Rodinný / Horor
USA, (2012–2015), 15 h 18 min (Minutáž: 21–29 min)

Tvůrci:

Alex Hirsch

Hudba:

Brad Breeck

Hrají:

Jason Ritter, Alex Hirsch, Kristen Schaal, Linda Cardellini, Kevin Michael Richardson, Keith Ferguson, John DiMaggio, Will Forte, Grey Griffin, Tara Strong (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(41)

Obsahy(1)

Rodiče pošlou dvojčata Dippera a Mabel na léto k prastrýčkovi Stanovi do Gravity Falls, kde děti zjistí, že se ve městě děje něco velice zvláštního. (Disney Channel)

Zajímavosti (34)

  • Značka televizoru Worell odkazuje na uměleckého režiséra seriálu Iana Worella. (Petsuchos)
  • Když se auto řízené Wendy a Dipperem dostane do jedné ze tří bublin vytvořené Billem, promění se v realistické verze sebe samých. Ztvárnili je Linda CardelliniJason Ritter – jejich dabéři. (lil7minmin)
  • Pravé jméno Dippera Pinese je Mason. (lil7minmin)
  • Bill Cipher je nejoblíbenější postavou Alexe Hirsche, hlavního tvůrce a „otce“ celého Městečka záhad. (lil7minmin)
  • Mabel, Dipper, Candy a Ford jsou jediné postavy seriálu, které nemají 5 prstů. Děti mají jen čtyři prsty, Ford šest. (lil7minmin)
  • Ve 3. epizodě 1. série s názvem „Headhunters“ lze okolo druhé minuty zahlédnout v otevřeném okně siluetu hlavního záporáka Billa Ciphera, který se však objeví až o mnoho epizod později. (Franta)
  • Quentin Trembley (Potrhlý poklad – 2012) oslovuje Dippera Roderick. Dipperovo skutečné jméno v seriálu ale nikdy nezazní. Dipper je ve skutečnosti přezdívka podle názvu souhvězdí (Big) Dipper, tedy velký vůz. Alex Hirsch si v dětství představoval různá souhvězdí na obličeji jednoho chlapce trpícího akné. (Myath)
  • Seriál často odkazuje na číslo 618 - adresa Mistery (S)hack, každá pokladna v seriálu, atd. Toto číslo je datem narození Alexe Hirsche a jeho sestry, tedy 6/18 - 18. června. První záznam v Dipperově deníku je také datován na 18. června. Stejným číslem začínají také všechny produkční kódy epizod. (Myath)
  • Na konci každé epizody je vidět krátký, zdánlivě nesrozumitelný text nebo číslo. Po rozluštění je možné odhalit skrytý vtip nebo referenci na událost v díle nebo v některé z následujících epizod. Návod k rozluštění je ukryt v úvodních titulcích. Stačí si je pustit pozpátku a uslyšíte šepot, který prozradí klíč k rozluštění. Hádanka je v každém díle jiná. (Myath)
  • Mezi první a druhou sérií bylo vydáno 5 krátkých mini-sérií a to "Dipper's Guide to the Unexplained", "Mabel's Guide to Life", "Fixin' It with Soos", "TV Shorts" a "Mabel's Scrapbook". (ManOfPhoenix)

Městečko Záhad - Dvojitý Dipper (2012) (epizoda) (S01E07)

  • Wendy Dippera donutí k tomu, aby jí ukázal jeho mateřské znaménko ve tvaru Velkého vozu (v angličtině Big Dipper). Tím divákům objasní, jak Dipperova přezdívka vznikla. Český dabing tento fakt bohužel nijak nezdůrazní. (lil7minmin)

Reklama

Reklama