Reklama

Reklama

Stranded

  • Kanada Passager clandestin (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Plukovník Gerard Brauchman je šéfom štvorčlenného osadenstva bio-domu, ktorý sa nachádza na Mesiaci. Ich každodenný stereotyp je narušený príchodom meteorickej búrky sprevádzanej meteorickým dážďom, ktorá im poškodí ich príbytok. Skutočné problémy však nastanú, keď sa jeden zo štvorice výskumníkov rozhodne priniesť do vnútra kúsok z meteoritu na analýzu. Ten totiž obsahuje zárodok neznámeho organizmu disponujúceho schopnosťou regenerovať a replikovať sa. A nanešťastie, ako onedlho všetci zistia, nejde tu o žiadnu mierumilovnú formu života... (beso74)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (25)

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Velice špatnej mix Vetřelce a Věci. Prvních 10 minut se nic nedělo takže jsem začal přetáčet až jsem se dostal na konec a nenarazil prakticky ani na jednu scénu co by za to stála. Pár efektů zde ušlo ale jinak je ten film naprostá blbost. Pokud čekáte vesmírnej horor nedostanete ho. To už byl zábavnější ten Palibuřt co pobíhal v Sunshine než ten hnusák tady. EDIT vidim co natočil režisér v roce 2000 a už mlčim :))) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je Roger Christian zřejmě velkým fanouškem kultovního Vetřelce a Věci, tak tímto filmem si moc svou reputaci rozhodně nevylepšil. A to i přesto, že na svém kontě měl již několik filmů coby režisér i scénárista. Tady však šlápl vedle. S nepříliš velkým rozpočtem necelých 2 000 000 kanadských dolarů prostě nedokázal vytvořit žádný zázrak a jeho dílo by se dalo označit za podprůměrnou kopii známých filmů s minimem originálních nápadů, nudným dějem a velmi chabými speciálními efekty.    O čemž se mimochodem přesvědčíme již v samotném úvodu. Vesmírná stanice i bouře meteoritů moc diváků neokouzlí a než se začne něco skutečně dít, dočkáme se dosti slabé atmosféry, nudných pasáží a ne zrovna dvakrát přesvědčivých hereckých výkonů. Bylo tu sice cítit několik pokusů o navození napětí pomocí kouřových efektů, trhavou kamerou a zběsilým střihem – to aby se zamaskoval malý rozpočet, ale ve finále toho moc zajímavého k vidění není. A moc se to nezlepší ani „narozením nového života“.    Inspirace Alienem byla zřejmá ale na legendární „drastický příchod na svět“ tu nedojde. Vše se odehraje mimo záběr kamer a pak nastává dost zdlouhavá pasáž se schováváním se ve vzduchotechnice, vzrůstající paranoiou mezi členy posádky, halucinace kombinované se skutečností a na scénu se dostaví i prvky replikace-metamorfózy z dalšího kultovního filmu Věc. Vše nám je však podáno dost lacinou formou a hororový fanda tak docela ostrouhá. Minimum postav nabídne jen skromnou várku úmrtí a vše se odehraje mimo záběr kamer a jediné co to alespoň trošku zachránilo, byl otevřený konec a poslední záběr. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Sice je to zdlouhavé a vykradené, odkud to jen jde - na toto téma -, ale přece jen mi přišlo, že to má slušné napětí, dobré herce a atmosférický soundtrack. Na to, že jsem od toho podle zdejšího hodnocení nic moc nečekal, mě to vážně příjemně překvapilo a i ty kulisy fungují slušně. Škoda, že se toho nedozvíme víc o onom organismu a jeho cílech / možnostech apod. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Mohl to být dobrý film, kdyby to nebylo televizní zpracování. Efekty nulové, herecké obsazení, kromě Slatera, nesympatické. Film bez napětí, prostě naprosto zbytečný film. Základnu na měsíci překvapí meteorický déšť. Bioložka přinese jeden meteor do základny a zjistí, že obsahuje neznámý organismus. Nechtěně se řízne, organismus se dostane do jejího těla a ona najednou za 24 hodin čeká miminko. Hnusné mimčo. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak by vypadal Prometheus, kdyby byl skutečně tak debilní, jak o něm říkají jeho nejhlasitější kritici, a kdyby jej místo Ridleyho Scotta režíroval tvůrce Bojiště Země. Hvězdičku ... já ani nevím za co, asi za sem tam pěkně nechutné masky. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama