Reklama

Reklama

Stranded

  • Kanada Passager clandestin (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Plukovník Gerard Brauchman je šéfom štvorčlenného osadenstva bio-domu, ktorý sa nachádza na Mesiaci. Ich každodenný stereotyp je narušený príchodom meteorickej búrky sprevádzanej meteorickým dážďom, ktorá im poškodí ich príbytok. Skutočné problémy však nastanú, keď sa jeden zo štvorice výskumníkov rozhodne priniesť do vnútra kúsok z meteoritu na analýzu. Ten totiž obsahuje zárodok neznámeho organizmu disponujúceho schopnosťou regenerovať a replikovať sa. A nanešťastie, ako onedlho všetci zistia, nejde tu o žiadnu mierumilovnú formu života... (beso74)

(více)

Recenze (25)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak by vypadal Prometheus, kdyby byl skutečně tak debilní, jak o něm říkají jeho nejhlasitější kritici, a kdyby jej místo Ridleyho Scotta režíroval tvůrce Bojiště Země. Hvězdičku ... já ani nevím za co, asi za sem tam pěkně nechutné masky. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Mohl to být dobrý film, kdyby to nebylo televizní zpracování. Efekty nulové, herecké obsazení, kromě Slatera, nesympatické. Film bez napětí, prostě naprosto zbytečný film. Základnu na měsíci překvapí meteorický déšť. Bioložka přinese jeden meteor do základny a zjistí, že obsahuje neznámý organismus. Nechtěně se řízne, organismus se dostane do jejího těla a ona najednou za 24 hodin čeká miminko. Hnusné mimčo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Šokoval ma už extrémne nízkorozpočtový začiatok, kedy sledujeme roj meteoritov zasiahnucich základňu. Vyzerá to tak, ako keby si režisér z obchodu vypýtal drevenú prepravku na prepravu egrešov, vysypal do nej hlinu, vrch poprášil sivým popolom a zatlačil do toho zápalkové škatuľky s nakreslenými okienkami (niektoré sú žlté, akože sa vnútri svieti). Tak vytvoril základňu. Následne sa postavil nad prepravku a začal škatuľky bombardovať sklenenými GUĽÔČKAMI (meteoritmi). Rozpočet bol vraj až dva milióny (kanadských) dolárov, to sa mi ale nechce veriť, skôr to vyzerá na MÍNUS dva milióny. Po tomto vizuálnom triumfe a jednoznačnom trikovom skvostne vás už neprekvapí. Ani keď Slater nebezpečným hlasom zahlási „musíme odtiaľto okamžite vypadnúť, inak sa kontaminujeme“ (po tom, čo sa s ostatnými dve minúty rochnil v krvavých infikovaných sračkách). Ani keď sa chlapík rozčuľuje, prečo mu Slater zablokoval prístup k pacientke, na čo Slater odpovie, že je v karanténe a nikto k nej nepôjde, ale následne dodá, že jeho tam pustí „kedykoľvek“, na čo sa chlapík spýta „a čo tak teraz?“, na čo ho Slater do miestnosti skutočne pustí. No proste nádhera. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Béčkové "Alien" wannabe. Niekoľko astronautov vo vesmírnej izolácii, ďaleko od všetkých, do toho meteorický roj, ktorý im narobí problémy, vzniká chaos, paranoja a podivná forma života, ktorá sa medzi nimi pritají. Mám rád sci-fi horory, kľudne aj hlúpe béčka / céčka, pokiaľ však nie sú nudné. Bohužiaľ tento bol nudný a ukecaný častejšie než bolo vhodné a zbytočne sa sústredil na to nezaujímavé. A pritom stačilo pritlačiť na pílu a mohol z toho byť pohodový kúsok so slušnou atmosférou, uchádzajúcimi efektmi a dobrým vesmírnym monštrom - snaha priblížiť sa nielen Alienovi, ale napr. aj Pandorum či Event Horizon bola miestami citeľná. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

84 minut dlouhý film plný nudy. Alien jsem dal 5* Prometheus jsem 3* Téhle blbovině dám 1* za snahu Slatera... ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Sice je to zdlouhavé a vykradené, odkud to jen jde - na toto téma -, ale přece jen mi přišlo, že to má slušné napětí, dobré herce a atmosférický soundtrack. Na to, že jsem od toho podle zdejšího hodnocení nic moc nečekal, mě to vážně příjemně překvapilo a i ty kulisy fungují slušně. Škoda, že se toho nedozvíme víc o onom organismu a jeho cílech / možnostech apod. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv je Roger Christian zřejmě velkým fanouškem kultovního Vetřelce a Věci, tak tímto filmem si moc svou reputaci rozhodně nevylepšil. A to i přesto, že na svém kontě měl již několik filmů coby režisér i scénárista. Tady však šlápl vedle. S nepříliš velkým rozpočtem necelých 2 000 000 kanadských dolarů prostě nedokázal vytvořit žádný zázrak a jeho dílo by se dalo označit za podprůměrnou kopii známých filmů s minimem originálních nápadů, nudným dějem a velmi chabými speciálními efekty.    O čemž se mimochodem přesvědčíme již v samotném úvodu. Vesmírná stanice i bouře meteoritů moc diváků neokouzlí a než se začne něco skutečně dít, dočkáme se dosti slabé atmosféry, nudných pasáží a ne zrovna dvakrát přesvědčivých hereckých výkonů. Bylo tu sice cítit několik pokusů o navození napětí pomocí kouřových efektů, trhavou kamerou a zběsilým střihem – to aby se zamaskoval malý rozpočet, ale ve finále toho moc zajímavého k vidění není. A moc se to nezlepší ani „narozením nového života“.    Inspirace Alienem byla zřejmá ale na legendární „drastický příchod na svět“ tu nedojde. Vše se odehraje mimo záběr kamer a pak nastává dost zdlouhavá pasáž se schováváním se ve vzduchotechnice, vzrůstající paranoiou mezi členy posádky, halucinace kombinované se skutečností a na scénu se dostaví i prvky replikace-metamorfózy z dalšího kultovního filmu Věc. Vše nám je však podáno dost lacinou formou a hororový fanda tak docela ostrouhá. Minimum postav nabídne jen skromnou várku úmrtí a vše se odehraje mimo záběr kamer a jediné co to alespoň trošku zachránilo, byl otevřený konec a poslední záběr. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Nepřipravenější bandičku rádobyastronautů by jste hledali asi dlouho(i kluci z červeného trpaslíka by to zvládli lépe). Fakt utrpení na tohle koukat...všechny nesmysly ani nebudu vypisovat-to by bylo na A4......ale posledních cca 20sekund bylo dejmetomu ok. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

„Stranded“ je obyčejné béčko, které se chce brát moc vážně a tváří se, že je něčím víc, než jen vykrádáním „Vetřelce“. Není, i když se tvůrci alespoň trochu pokusili o originální podobu monstra, ale stejně zůstali u toho, že jsou zachována určitá stádia. Prostě inovace se dnes nenosí, ty jsou moc komplikované a raději se jede v zajetých kolejích, ono se těch lidí, co za to zaplatí, snad najde dost. ()

zbyshek 

všechny recenze uživatele

Tak to byl fakt masakr, Slater borec, ostatní radši ani nekomentovat. Ale tak o čem jiném bych měl psát? No přeci o mimozemských parazitických spórech, které by určitě zvýšili produkci dětí na Zemi, když dokázali zrychlit těhotenství na pár hodin a ještě k tomu to děťátko se mohlo proměnit prakticky na cokoliv. To by bylo na světě najednou tolik lidí jako Messi, Brad Pitt, Megan Fox nebo Miloš Zeman. To by bylo na světě krásně, ale bohužel. Dílo z hlav "inteligentních" tvůrců, kteří by se měli stydět za to, co vytvořili. ()

zolo23 

všechny recenze uživatele

Film je už dávno odsúdený do filmového spodku pretože neprináša nič výnimočné čo tu ešte nebolo. Slater ide do dôchodku, ale tam už smeruje dávnejšie. Nízkorozpočtovák, ktorý si vystačí zo 4 hercami a jedným štúdiovým záberom na povrch Mesiaca. Hm, ale i proti všetkým týmto mínusom ma Stranded bavil oveľa viac ako The Last Day on Mars, ktorý mal predsa len viac "bubákov" na celkovú výrobu. Mrzelo ma trochu nie príliš "pohranie" sa z neznámym organizmom a jeho premenou do konečnej podoby. Takto film strácal na dramatičnosti a zapadol do podpriemerného finále, ktoré sa "točili" v 80-tych rokoch. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Velice špatnej mix Vetřelce a Věci. Prvních 10 minut se nic nedělo takže jsem začal přetáčet až jsem se dostal na konec a nenarazil prakticky ani na jednu scénu co by za to stála. Pár efektů zde ušlo ale jinak je ten film naprostá blbost. Pokud čekáte vesmírnej horor nedostanete ho. To už byl zábavnější ten Palibuřt co pobíhal v Sunshine než ten hnusák tady. EDIT vidim co natočil režisér v roce 2000 a už mlčim :))) ()

mosnak 

všechny recenze uživatele

Prvních 20 minut brutální nudy, pak borka porodí vettřelce, který vykuchá pouze jednoho člena posádky. Tu jednu hvězdu dávám za to, že i přes trapné venkovní kulisy a tragického Christiana Slatera nebyl film o nic horší než ta slavná sračka Prométheus - 16% ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Strašně nudná verze dokonale strašidelného filmu "Věc" od Carpentera. Hrůza mezi sci-fi. V negativním smyslu slova. ()

Ombak▼Penari odpad!

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát jednu hvězdu za Slatera, ale místo toho dávám svůj první odpad! Tohle je totiž skutečně naprosto zbytečný film. Blbě natočený, blbě zahraný, blbě napsaný, neoriginalní, prostě zbytečný. Něco tak špatného jsem fakt dlouho neviděl a Slater už si asi opravdu sahá na dno své kariery. Tohle je čiré zlo, nikdo se na to nedívejte... ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Na tento film som sa velmi tesil, pretoze mnoho lidicek ho tu prirovnava k mojim oblubencom ALIEN a THING. Aj ked ho tu moc nevychvalovali, vo mne aj tak iskrila nepatrna iskricka nadeje, ze to zas nebude taka katastrofa. Uz samotny uvod filmu, ked mesacnu zakladnu pokropili meteority, mi vyvolali usmev na tvari:) Nevypadalo to moc realisticky a bolo jasne vidiet, ze su to len posrate male maketky vesmirnej zakladne. Lepsie to uz vyzeralo vo vnutri zakladne, kde uz si ako tak dali zalezat na vizas pristrojov. Dalsie sklamanie prislo zrodenim toho vesmirneho tvorecka, ktory skor vyzeral detinsky a jeho zakradanie po utrobach zakladne neboli dobre zobrate do kamery, skor to ukazovali z jeho vlastneho pohladu, takze nebola moc velka moznost mu videt do tvare. Najviac som sa tesil, ako sa transformuje do konecneho stavu dospelosti. to som vobec neocakaval, ze z neho bude len kopia z jedneho clena posadky. To vobec nemali vela roboty s nim ho dat do tohoto stavu, akurat volaco sa mu neskor naduvalo a mutovalo na krku. Aspon nieco, ked uz nic. Ako celok to moc nevyzeralo ako scifi horor, ale na konci filmu predsa len dali trosicka priestor pre hororovu priseru, ked na zemi sa este viac zmutoval do uz hororovejsej podoby, len skoda ze to ukazali na par sekund. V tomto smere keby sa to uberalo viacej, to by uz bola ina pastva pre oci a nie ten traposko pobehujuci po izbach. ()

frmoll 

všechny recenze uživatele

No ne, zbyly mi po nákupu dva dolary v peněžence! Co s nima budu dělat? Už vždycky sem si přál natočit sci fi film, tak hurá do toho! Tak kdo tam bude hrát? Ha, támhle sedí nějaký chlapík a pije denaturovaný líh - ten se do filmu hodí! Kdo dál? Opodál jde nějaký naštvaný právník, tak co se ho taky nezeptat? Tak rovnou ještě naberu kolemdoucího doktora s těhotnou studentkou, ať toho není málo. A co támhleten odpadkový koš? Dobře, taky ho vezmu, bude hrát zlou obludu. Ale kde to budu natáčet? Tak epický vesmírný scény natočím ve své stavebnici pro děti do 6 let, zbytek natočím třeba v kotelně chemických závodů, kde zrovna pracuju. Hm, většinou se před natáčenim napíše scénář... Kašlat na to, moji skvělí herci něco vymyslí rovnou před kamerou. Většina filmů má aspoň nějaká zadní vrátka, která je zachrání - ať už je to nějaký dobrý herec, efekty, humor... Tento film nemá absolutně nic. ()

Solverino 

všechny recenze uživatele

Jedna hvězda za pokus o vesmírné sci-fi. Jinak se hodně nasmějete (spoiler) - při dekompresi to fouka z vnějšku dovnitř, venku se dá chodit v motocyklové helmě a stačí držet u pusy hadici od luxu, hadici od luxu je dobré mít fixovanou uvnitř provázkem (občas jde dýchat i provázkem, když hadice vypadne z hubice), z vesmíru nepadaj šutry, ale jakési škeble se žlutým sajrajtem uvnitř... je toho víc. Prostě úsměvná srajda :) (jo a taky se dá volat z Měsíce na Zem mobilem, jen na odvrácený straně je trochu horší pokrytí) ()

Reklama

Reklama