Reklama

Reklama

Hrdinové 2. světové války

(seriál)
  • Česko Poslední hrdinové druhé světové války (více)
všechny plakáty
TV spot
Velká Británie, 2011, 47 min

Obsahy(1)

Hrdinský příběh spojeneckých vojáků, kteří se vylodili v Normandii v červnu 1944, aby stáli v čele odvetného úderu proti nacistickému Německu. (National Geographic)

Videa (1)

TV spot

Recenze (9)

otík 

všechny recenze uživatele

Dokument je směsicí autentických záběrů, rozhovorů s přeživšími vojáky a digitálními záběry doplňující autentické záběry. Ten digitál je zcela zbytečný, autenticita by bohatě stačila, protože samo téma je hodně silné a poutavé. Rozhovory jsou vcelku zajímavé, je jich hodně, každý voják je předem představen a pak mluví. Dokument díky nim neztrácí své tempo. Hudba: Alex Khaskin ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Začátek mě trochu vyděsil když jsem nepochopil jaká je souvislost se svištěním bomb a přeměnou z chlapců na chlapy když každý má různé adaptační mechanismy. Ale pak se vyprávění slušně rozjelo. Na další řečnickou otázku fanatismus a krutosti Němců nechápe v Evropě nikdo dodnes.Některé historky pamětníků jsou velice silné. ()

Reklama

helloween93 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem díl o dobytí Normandie- tj. přes boje o kótu 112 až po Falaiskou kapsu a zaujalo mě to dost. Ty výpovědi těch pamětníků z tohohle dokumentu dělají mnohem zajímavější obsah, protože to není jen suché vyprávění o divizích, plukách, ale přímo o konkrétních epizodkách různých lidí z různých jednotek, které spojuje místo bojů. Kvalita od NGC. 5* // viděn další díl o bojích kanaďanů o ústí řeky Šeldy a dojemstejný jako z předešlého dílu. /// viděny všechny díly a hodnocení rozhodně neměním. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

To jen sedíte, posloucháte ty šílený příběhy vojáků, co se bojů ve druhé světové osobně účastnili a říkáte si, že všichni ti Ryanové nebo Bratrstva neohrožených jsou drsné asi tak jako příběhy včelích medvídků... Bylo to peklo, co si nikdo z nás neumí ani v nejmenším představit. No more. ()

beso74 

všechny recenze uživatele

6 dielný miniseriál zachytávajúci udalostí posledného roku vojny na západnom fronte zväčša očami radových spojeneckých vojakov, od vylodenia v Normadii až po pád Berlina. Na jednej strane poteší množstvom archívnych záberov a osobných vypovedí vojakov, na strane druhej ma rozčuľovala úplne zbytočne použitá počítačová animácia pozostávajúca z zväčša z neurčitých ilustračných záberov explodujúceho bunkra, strojov či niečoho podobného. Zaujímavé bolo hlavne zistenie, čo si radoví vojaci mysleli o svojom najvyššom velení, či už podpore letectva, námorníctva alebo dlhodobom plánovaní, ktoré nebolo ďaleko od fantasmagorických stalinistických a i neskorších päťročnicách. A to sa asi tí najradikálnejší už k slovu nedostali alebo žiaľ už nemohli dostať. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama