Reklama

Reklama

Děvčonka s buksira

  • Sovětský svaz Девчонка с буксира (více)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Drama / Romantický
Sovětský svaz, 1965, 28 min

Obsahy(1)

Na remorkéru Kereť panuje dnes povznesená atmosféra. Jediná ženská členka posádky se vdává. Každý na palubě (snad s jedinou výjimkou, který by sám rád byl na místě ženicha) jí to přeje. Když Lina vyšla z kajuty, všem spadla čelist. Znali ji jen v montérkách a košili s vyhrnutými rukávy, přitom je to holka jak lusk. V těch letních svatebních šatech jí to tak sluší!
A tak vyrazila na svou svatbu. Nejen na její lodi, i na ulici se za ní každý otočí. Jenže ve chvíli, kdy dorazila do kasáren a zažádala si u dozorčího o svého ženicha, se jí hroutí celý svět – oznámili jí, že tu není. Je už od včerejška demobilizovaný. Takže ji nechal plánovat dnešní den, i když už věděl…
Zvládla ještě odejít z dohledu kasáren, než se zhroutila na lavičku. Ženě v nesnázích nabídl pomoc procházející námořník a vypovídat se někomu neznámému ze vší nespravedlivosti bylo v tuto chvíli to jediné, co jí dokázalo aspoň trochu ulevit. Matros ji nicméně nehodlá v jejím stavu nechat samotnou a doprovází ji zpátky na její loď, kde ho však uprostřed příprav na svatební hostinu považují za Linina novomanžela. (chamonix)

(více)

Filmotéka

Uživatel Formát Jazyky Přidáno Pozn.
raroh Jiné
27.09.2012

Reklama

Reklama