Reklama

Reklama

Děvčonka s buksira

  • Sovětský svaz Девчонка с буксира (více)
všechny plakáty
Krátkometrážní / Drama / Romantický
Sovětský svaz, 1965, 28 min

Obsahy(1)

Na remorkéru Kereť panuje dnes povznesená atmosféra. Jediná ženská členka posádky se vdává. Každý na palubě (snad s jedinou výjimkou, který by sám rád byl na místě ženicha) jí to přeje. Když Lina vyšla z kajuty, všem spadla čelist. Znali ji jen v montérkách a košili s vyhrnutými rukávy, přitom je to holka jak lusk. V těch letních svatebních šatech jí to tak sluší!
A tak vyrazila na svou svatbu. Nejen na její lodi, i na ulici se za ní každý otočí. Jenže ve chvíli, kdy dorazila do kasáren a zažádala si u dozorčího o svého ženicha, se jí hroutí celý svět – oznámili jí, že tu není. Je už od včerejška demobilizovaný. Takže ji nechal plánovat dnešní den, i když už věděl…
Zvládla ještě odejít z dohledu kasáren, než se zhroutila na lavičku. Ženě v nesnázích nabídl pomoc procházející námořník a vypovídat se někomu neznámému ze vší nespravedlivosti bylo v tuto chvíli to jediné, co jí dokázalo aspoň trochu ulevit. Matros ji nicméně nehodlá v jejím stavu nechat samotnou a doprovází ji zpátky na její loď, kde ho však uprostřed příprav na svatební hostinu považují za Linina novomanžela. (chamonix)

(více)

Reklama

Reklama