Reklama

Reklama

Pensione Edelweiss

  • Itálie Mistero della pensione Edelweiß, Il (více)

Obsahy(1)

Jean Monnier se pokusí o sebevraždu v autě. Po převozu do nemocnice ho navštíví záhadný muž, který mu vysvětlí, že mohl ochrnout nebo oslepnout. Chce-li skutečně zemřít, měl by se obrátit na odborníky. Monnier podepíše smlouvu a odjíždí do penzionu Edelweiss. Tam se setkává s dalšími životními ztroskotanci, kteří chtějí zemřít, ale nenašli dost odvahy, aby sami spáchali sebevraždu. Pokaždé, když zazní hudba, někdo zemře. (Snorlax)

(více)

Recenze (5)

PAGE 

všechny recenze uživatele

Opravdu moc dobrý film, se skvělou zápletkou a překvapivým koncem. První třetinu filmu jsem se hodně nasmál a o dramatu nemohla být řeč, postupem času mi úsměv tuhnul a nakonec to bylo i napínavé. Lino byl dobrý, ale o něm to zas tak moc nebylo. Opravdu dobrý výkon od Henriho Vidala, škoda ho... ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Penzion Edelweiss, ubytovna pro neúspěšné či budoucí sebevrahy. Profesionální pomoc, velký podvrh nebo osudová past? Námět téměř hitchcockovského ražení měl rozhodně silný potenciál proměnit se v strhující thriller, což se jaksi naplnilo jen zčásti. Jde o drama zčásti spíše oddechové, které mnohdy probíhá spíše v konverzačním stylu a nejsou mu po dlouhý čas cizí ani prvky tragikomedie. I scéna neúspěšného pokusu o útěk při otevírání skřínky u lanovky ve mne vyvolala spíše úsměv, než strach o hlavní hrdiny v nebezpečí, i když díky svéráznému pohledu pískajícího Ventury je to stejně nezapomenutelný moment. A není zdaleka jediným, své grády má i opakující se symoblická hudba v různých podobách v hodinu každého úmrtí. Jinak jsem asi měl od tohoto poměrně zapadlého snímku větší očekávání, než bylo potřeba. Když se s postupně gradujícím napětím i atmosférou začla plnit, asi dvě třetiny nedlouhé stopáže už byly za mnou a konec se neodvratně blížil. Přesto hodnotím jako velmi zajímavý film, na který se dá díky neotřelé zápletce s nečekaným vyústěním dá podívat i dnes. Pro skalní fanoušky Lina Ventury určitě povinnost... 75% (viděno v rámci "Challenge Tour 2020" – 30 dnů se světovou kinematografií) ()

Reklama

borsalino 

všechny recenze uživatele

Tak tomu říkám neotřelý podníkatelský záměr :) Zhruba po šedesáti minutách dospěje snímek do fáze, kdy jsem si uměl představit zhruba tři konce a moc mě bavila představa, jak to opravdu dopadne. A nakonec to dopadlo úplně jinak. Film místy balancuje mezi tragikomedií a hutným dramatem, čemuž napomáhají oba hlavní protagonisté - Henri Vidal a Lino Ventura. A k tomu mě překvapilo, že snímek je skoro šedesát let starý a nic neztratil ze své atmosféry a nápadu. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Námětem slibný thriller, který ale jede jen na půl plynu - a bohužel po všech stránkách. Filmařsky to Merenda sive umí, ale nic výraznějšího nenabídne a obsahem je to naprosto stejné, jelikož je to vystavěné ne zrovna nejlíp. Úvod je zbytečně dlouhých, konspirování a "Hitchcockovský" ráz přijdou nesmyslně pozdě a závěrečný zvrat mě sice mírně překvapil, ale vzhledem k jeho dovršení jen překombinovaně uzavřel již, svým způsobem, uzavřené. Takže to bohužel je film, který bych dal do kategorie "neurazí, nenadchne" a to i přes to, že atmosféru měl, zajímavé a rozpoznatelné postavy taktéž a ani nemůžu říct, že by mě nechal až tak chladným. Jen z toho mám pocit, že proč si znova pouštět tohle, když existuje x podobných a lepších thrillerů. Aspoň lokace ale byly na jedničku, ty zasněžené hory, které by vypadaly černobíle i v barvě, atmosféře tajemného sídla, ze kterého není úniku, rozhodně výrazně pomohly. 3* ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Velice zdařilé drama s perfektní atmosférou. Napětí graduje až do samotného překvapivého závěru. Vynikajícímu Lino Venturovi solidně sekunduje Henri Vidal, který zemřel v pouhých čtyřiceti letech v prosinci následujícího roku na infarkt. Vlčí bouda je sice poněkud napínavější, ale Macháček Venturu nepřekoná. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama