Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film je situovaný v anonymnom japonskom stredovekom osídlení, kde sa postupne odvíja smutný príbeh malého chlapca menom Asura. Po smrti svojej matky celkom sám blúdi krajinou sužovanou hladomormi. Živorenie bez východiska a nádeje ho donúti stať sa kanibalom, ktorý kvôli hladu neváha zabíjať celé rodiny.
Nájde sa medzi ľuďmi v lesoch a horách niekto, kto z démona dokáže opäť spraviť ľudskú bytosť? (sakynko)

(více)

Recenze (33)

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Po Karas druhé střetnutí se Satóem a povedlo se mu to, co 60% hororové produkce chybí. Ten příběh má atmosféru! A sakra jakou. Asura je smutné, až depresivní vyprávění o chlapci, kterému umřela matka a on je odkázán sám na sebe. Jelikož ale neměl žádnou výchovu, chová se jako zvíře (a postupně se z části stává člověkem), neumí mluvit, zabije kvůli jídlu kohokoliv a jeho nejlepší kamarádka je zbraň po mrtvé matce. Už úvodních 5 minut je v dosti emotivním a depresivním duchu a i když snímek má světlejší, až milé scény, tak si ho udržuje až do konce filmu. Za světlejší až milé scény považuji ty s Wakasou, Tedy, až do určité chvilky. Je zajímavé, jak snímek dokáže v člověku vyvolat řadu otázek a je pln poučení, které sice jsou směřovány k Asurovi, ale jelikož není nejmenší problém se s tím chlapcem ztotožnit, oblíbit si ho, fandit mu, tak si je divák bere i na sebe. Když snímek vygraduje až na scénu na mostě, je si už divák jist, že sledoval a sleduje něco dobrého, leč smutného a depresivního. Zrovna scéna na mostě je silně emotivní a podbarvená naprosto skvělým hudebním podkladem, který scénu ještě umocňuje. Hudební podklad diváka provází celým filmem a je opravdu krásný, i když fandy anime už asi ani moc nepřekvapí, jelikož třeba osobně jsem ještě myslím nenarazil na anime, které by nemělo dobrou hudební stránku. Asuru vřele doporučuji. Nejen fandům anime, nejen hororovým fanouškům, ale všem kdo mají rádi atmosférické, emotivní filmy s krásným dějem. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Je člověk zvíře, které nutně potřebuje výchovu? Na jedné misce vah apokalyptické výjevy podpořené zajímavou animací, na druhé strojená deprese, přehnaná teatrálnost a čitelnost směřování. Když budu chtít vidět film o uvřískaném děcku se zanedbanou zubní péčí, co ještě ke všemu všem okolo pije krev, pustím si raději Sám doma s Culkinem.. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Úžasně animovaný a vizuálně stylizovaný temný příběh o "zkrocení zvířete v člověku". Zamračené, kruté a krvavé prostředí středověkého japonského venkova sužovaného hladomorem slouží jako působivá atmosférická kulisa k nádherným obrazům, jednoduchý (ne)děj, který se i přes střídmou stopáž nevyvaruje zdlouhavějších pasáží, však nemá sám o sobě příliš co vyprávět. ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Bolo by to takmer dokonalé nebyť mne osobne nesympatického štýlu animácie. Samozrejme pochmúrne farby sa k deju perfektne hodili ale postavy sa mi nepáčili a nesympatizovala som s nimi. Ale animácia nie je všetko a tu ma hlavne zaujal dej. No a ten bol super. A síce to nebolo pre mňa dokonalé dávam 5* ale také tie slabšie. Kľudne tam mohlo byť tých krvavých scén viac a myslím, že stačila i kratšia stopáž. Ale tak to sú také drobnôstky. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Na to, jak moc je to Art, je to až podezřele normální anime. Tím nemyslím nic negativního, jako že by to zapadlo mezi ostatní nebo tak. Prostě jako anime to má dobrej příběh a akci a jako Art to vede otevřeného člověka k různým myšlenkám, ke kterým by asi jen tak v životě nesklouzl. Sice jsem se celou dobu nijak skvěle nebavil, ale klidně můžu říct, že mě to obohatilo. Za dlouhou dobu to je snad jediný film, o kterém to můžu říct. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama