Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film je situovaný v anonymnom japonskom stredovekom osídlení, kde sa postupne odvíja smutný príbeh malého chlapca menom Asura. Po smrti svojej matky celkom sám blúdi krajinou sužovanou hladomormi. Živorenie bez východiska a nádeje ho donúti stať sa kanibalom, ktorý kvôli hladu neváha zabíjať celé rodiny.
Nájde sa medzi ľuďmi v lesoch a horách niekto, kto z démona dokáže opäť spraviť ľudskú bytosť? (sakynko)

(více)

Recenze (33)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Je člověk zvíře, které nutně potřebuje výchovu? Na jedné misce vah apokalyptické výjevy podpořené zajímavou animací, na druhé strojená deprese, přehnaná teatrálnost a čitelnost směřování. Když budu chtít vidět film o uvřískaném děcku se zanedbanou zubní péčí, co ještě ke všemu všem okolo pije krev, pustím si raději Sám doma s Culkinem.. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Tak určitě hodně zajímavé téma, docela děsivý příběh, ale vše dohnané až do absurdních extrémů. Jistě, máme být šokováni, zamýšlet se nad tím, kdy přestává člověk být člověkem a stává se zvěří a stejně tak dumat nad tím, jak se lidé dokáží vlastně nakonec všemu přizpůsobit a přežít. Do toho dostáváme dívku, která má své zásady a těch se drží, za což bychom jí možná měli fandit, nebo spíš litovat, kdoví... Hloubku to má, ale to provedení je až moc okaté, přehnané hrané na maximální efekt, což ubírá na jisté věrohodnosti a těch poselství a pohledů je do té hodiny a čtvrt nacpáno tolik, že to člověk jen těžce pobírá. Výsledkem je u mě nakonec mírné zmatení, spousta myšlenek ohledně děje a chování postav a dojem, kdy vlastně nevím, jestli se mi to, co jsem viděl a to co mi to ukázalo, líbí. Animace se mi moc nelíbila, hudba byla ale docela dobře zvolená. Zajímavé, přehnané a zvláštní... 7/10 ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Kdy se z lidí stávají zvířata? A jsou divoké bestie schopny milosrdenství, má vůbec příroda duši? Dozvíte se ve znepokojivé akční anime s precizním retro audio-vizuálem. Hlavně tedy ta pohádková hudba, ta byla. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Nezvykle temná a brutální podívaná, odehrávající se ve světě, kde kruté sucho působí nejen hladomor, ale i úpadek morálky a všeho lidského... A v tom světě se narodí chlapec, malý, rozkošný chlapec, který sebou moc rád vláčí obrovskou sekyru... Na poměrně malém prostoru hodiny a čtvrt se rozehrává neskutečně podmanivý a atmosferický příběh o síle lidskosti a souboji toho lidského se zvířecím. A krom těhle artovin (které ovšem docela fungují) je tu spousta krve, krve, krve. Hrozně zajímavá je animace, sice je počítačová, na což obvykle dštím oheň a síru a píšu o ní nactiutrhačné anonymní dopisy do bulvárních plátků, ale tady vypadá prostě skvěle, dost možná i pro to, že se tvůrcovia vykašlali na 3D modelování a jedou si krásně ve vodách 2D a temných barviček. Do titulkového songu jsem se platonicky zamiloval "Namu Amida Butsu" ()

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Bolo by to takmer dokonalé nebyť mne osobne nesympatického štýlu animácie. Samozrejme pochmúrne farby sa k deju perfektne hodili ale postavy sa mi nepáčili a nesympatizovala som s nimi. Ale animácia nie je všetko a tu ma hlavne zaujal dej. No a ten bol super. A síce to nebolo pre mňa dokonalé dávam 5* ale také tie slabšie. Kľudne tam mohlo byť tých krvavých scén viac a myslím, že stačila i kratšia stopáž. Ale tak to sú také drobnôstky. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Když jsem si přečetla, že je to animovaný horor moc jsem od toho neočekávala. Ale překvapilo mě to. A musím říct, že hodně. Sice je tam hodně kanibalismu, násilí a hladu, nicméně taky hodně lásky a porozumění. Celkově vážně krásné. ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

To už je po několikátý co čumim na anime film a příběh a děj mi prostě nesednou.. námět je hustej, začátek masakr, ale celý se to vleče jak ani nevim co.. animace je špičková, vývoj charakteru taky fajn, ale zbytek mě prostě nezaujal a pouhých 76 minut mi připadalo jako věčnost. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento animovaný snímek sice zapadá do hororového žánru jen velmi okrajově, ale přesto na mě udělal dojem. Nebylo to ani tak animací (ta byla dost průměrná), ale především svou dramatickou zápletkou a emocemi nabytým scénářem. Ten se jim skutečně povedl. Místy až depresivní děj nenechá chladnými spoustu diváků a milovníci japonského anime by si jej určitě neměli nechat ujít. Vřele doporučuji. Odnáším si slušný zážitek, který po zásluze odměním nadprůměrným hodnocením.70% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

klobouk dolu animace anime super příběh zaujal dost nečekaně a krvelačná show je naopak dobrá no to je přesně ono nemáte něco rádi a nic nečekáte a z nějakého důvodu to vidíte a koukáte co to dokáže s vámi udělat povedené. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Po Karas druhé střetnutí se Satóem a povedlo se mu to, co 60% hororové produkce chybí. Ten příběh má atmosféru! A sakra jakou. Asura je smutné, až depresivní vyprávění o chlapci, kterému umřela matka a on je odkázán sám na sebe. Jelikož ale neměl žádnou výchovu, chová se jako zvíře (a postupně se z části stává člověkem), neumí mluvit, zabije kvůli jídlu kohokoliv a jeho nejlepší kamarádka je zbraň po mrtvé matce. Už úvodních 5 minut je v dosti emotivním a depresivním duchu a i když snímek má světlejší, až milé scény, tak si ho udržuje až do konce filmu. Za světlejší až milé scény považuji ty s Wakasou, Tedy, až do určité chvilky. Je zajímavé, jak snímek dokáže v člověku vyvolat řadu otázek a je pln poučení, které sice jsou směřovány k Asurovi, ale jelikož není nejmenší problém se s tím chlapcem ztotožnit, oblíbit si ho, fandit mu, tak si je divák bere i na sebe. Když snímek vygraduje až na scénu na mostě, je si už divák jist, že sledoval a sleduje něco dobrého, leč smutného a depresivního. Zrovna scéna na mostě je silně emotivní a podbarvená naprosto skvělým hudebním podkladem, který scénu ještě umocňuje. Hudební podklad diváka provází celým filmem a je opravdu krásný, i když fandy anime už asi ani moc nepřekvapí, jelikož třeba osobně jsem ještě myslím nenarazil na anime, které by nemělo dobrou hudební stránku. Asuru vřele doporučuji. Nejen fandům anime, nejen hororovým fanouškům, ale všem kdo mají rádi atmosférické, emotivní filmy s krásným dějem. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Je to moc hezké, ale mám prostě pocit, že se to celou dobu táhlo k nějáké stěžejní myšlence, která se nakonec tak něják víceméně nekonala(nebo nedokonala) :/ ..škoda ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Netradičné anime s nešpecifickou animáciou, ktoré disponuje zaujímavým a mrazivým príbehom, za ktorým sa snaží divákom ukázať, aký neľudský svet môže byť a čoho všetkého sú ľudia schopní preto, aby si vydobyli svoje osobné túžby. Morálnu stránku filmu si už dávno lepšie zhostili iné filmy, no vo finále vo mne Asura a jeho smutný príbeh aj tak vzbudil silný dojem. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Na to, jak moc je to Art, je to až podezřele normální anime. Tím nemyslím nic negativního, jako že by to zapadlo mezi ostatní nebo tak. Prostě jako anime to má dobrej příběh a akci a jako Art to vede otevřeného člověka k různým myšlenkám, ke kterým by asi jen tak v životě nesklouzl. Sice jsem se celou dobu nijak skvěle nebavil, ale klidně můžu říct, že mě to obohatilo. Za dlouhou dobu to je snad jediný film, o kterém to můžu říct. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Zrozen v ohni a vychován jako zvíře, to je Asura. Divoký poločlověk, kterého zradila matka, svět i všichni kolem něj. Nikomu nevěří. Živí se mršinami i lidskou krví. Nosí v sobě vztek i stesk za všechnu nespravedlnost světa. Chtěl být také člověkem, ale už od narození byl předurčen k zatracení. V době hladomoru přežil jen díky zvířecí zuřivosti a kanibalismu. Jednou však potká ženu, která se ho nezalekne a dokáže ho mít ráda i takového, jakým je. Stane se jeho matkou, učitelkou i kamarádkou. Probudím v něm alespoň na chvíli člověka a snaží se ho polidštit. Jenže hladomor povahy lidí láme jako sirky a nic hezkého netrvá věčně. Asuro se také několikrát setkává s mnichem, který se mu pomocí mouder snaží vysvětlit, že nesmí zahořknout a potlačit tím svou lepší stránku. Výjimečně hluboká a velmi smutná podívaná, která mi zamotala hlavu. Konec jsem si pouštěl 4x. Výtvarná stránka mě ze začátku zaskočila, ale rychle jsem si zvykl a musím uznat, že to bylo moc pěkné koukání. Příběh je silný a s velkým poselstvím o lidstvu, o člověku. Nejde tu o krvelačné boje, velikášská gesta ani spasení světa. Je to příběh o vyrovnání se s životem a se vým JÁ. Všechno přebolí a člověk se dokáže zvednout a jít zase dál. Čas mu pomáhá zapomenout a po určitém časovém úseku dovolí zase uvěřit v lepší život a svět. Je to stále dokola - zakopnout a zvednout, zakopnout a zvednout. "Zatíženi zločinem. I přesto se snaží žít tak, jak jim to život dovolí. Proto, je svět nádherný." ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Úžasně animovaný a vizuálně stylizovaný temný příběh o "zkrocení zvířete v člověku". Zamračené, kruté a krvavé prostředí středověkého japonského venkova sužovaného hladomorem slouží jako působivá atmosférická kulisa k nádherným obrazům, jednoduchý (ne)děj, který se i přes střídmou stopáž nevyvaruje zdlouhavějších pasáží, však nemá sám o sobě příliš co vyprávět. ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem tyhle japonský omalovánky moc nechápal. A ani Asura to nezmění. Nedalo se na to moc koukat ... ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu budu mít ještě dlouho depky. Barevně úsporná grafika dává filmu náramně ponurý nádech, který táhne už tak smutný příběh do ještě větší beznaděje. Výborný je samotný začátek – ten má úchvatný hororový potenciál, který diváka skvěle navnadí. Jenomže postupem času se film z hlediska příběhu nějak rozdrolí a zůstane jen základní dějová kostra, která ale není dost silná na to, aby snímek sama unesla. Tohle je princip u japonských filmů poměrně běžný, ale u anime mě to docela zaskočilo. Nicméně tady nejde ani tak o příběh, jako o vizuál a duchovno ve filmu prezentované. Každopádně se jedná o zajímavé dílko s velmi pochmurným vyzněním, které se báječně hodí na hodně sychravé odpoledne... ()

Reklama

Reklama