Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film je situovaný v anonymnom japonskom stredovekom osídlení, kde sa postupne odvíja smutný príbeh malého chlapca menom Asura. Po smrti svojej matky celkom sám blúdi krajinou sužovanou hladomormi. Živorenie bez východiska a nádeje ho donúti stať sa kanibalom, ktorý kvôli hladu neváha zabíjať celé rodiny.
Nájde sa medzi ľuďmi v lesoch a horách niekto, kto z démona dokáže opäť spraviť ľudskú bytosť? (sakynko)

(více)

Recenze (33)

killjezor 

všechny recenze uživatele

Mnoho lidí zde žehrá na nepříjenou animaci. Mi chvilku trvalo, než jsem si na ni zvykl, ale naopak bych řekl, že jde o perfektní pokus, jak připodobnit současný animovaný film době, do které byl zasazený. Místy jsem měl totiž pocit, že se dívám na středověké obrázky, než na moderní film, při kterém sledujete osudy "vlčího" dítěte. Zaponeňte ale na nějak veselý příběh, ponurou atmosféru ještě k tomu nádherně dokresluje utrpení poddaných, způsobený nedostatkem jídla. Vlastně právě chybějící jídlo, je ústředním motivem, který se táhne celým filmem. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem edgelordovinu (podle námětu), ale nakonec jsem dostal docela pozitivní mesydž o tom že je nutné si zachovat lidství i v mizerné době, kdy umíráte hlady. V tomhle filmu se  Asura, osmiletý kanibal, nakonec naučí díky lidem, které potká na své cestě, změnit k lepšímu. Hlavní zásluhu na tom má budhistický mnich (s naprosto jinými ideály a zásadami) i naivní mladá dívka z vesnice, která v každém vidí dobro. Už i vědma Jolanda řekla, že ze sraček můžeš vytáhnout se. A měla pravdu. Návrh hlavního hrdiny mi teda trochu připomínal post-Timo Burtonovské ptákoviny s mrtvýma postavičkama, které plnili Tumblr v roce 2009, ale i tak to vizuálně nebylo nejhorší. A já moc nemusím 3D anime (což tenhle film je). Jak říkám na drsné téma, celkem pozitivní a tvůrci ví, kdy přitvrdit a kdy zase ubrat. 7/10 ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Docela zvláštní anime. Kresba je neobvyklá, chvílema vypadá odfláknutě, ale potom příjde nějaká dobrá scéna a je krása pohledět (hořící most). Hlavní postava je malý chlapeček, který je zdivočelý (běhá po čtyřech, nemluví jen vydává zvuky), prakticky nesmrtelný (uhořel, spadl z útesu,...) a je lidojed. Se svou velkou sekerou chodí po Japonsku a kosí vše živé. Přitom potkává mnicha, který se mu snaží ukázat cestu a později i dívku, která se ho ujme. Za mě 70%. ()

Emo-haunter 

všechny recenze uživatele

Víc jak 2,5 hvězdičky dát nemohu. Jedna skromná myšlenka a snaha film dostávat do extrémů spíš budila úsměv, než temnotu - to je zkrátka málo. Nebylo komu fandit, komu dát sympatie, postavy umělé, neefektivní, nemluvě o podprůměrné animaci. A to nemluvím o neustálém vřeštění, které za chvíli začalo být do uší. Asura u mě zůstala daleko za očekáváním, a to mám rád temný proud anime. 50% ()

Furmi 

všechny recenze uživatele

Putovanie 8 ročného chlapca bez mena, narodeného a opusteného do nehostinných časov hladomoru a kanibalizmu. Bez citu, bez znalosti ľudskej reči. Ani človek, ani zviera. Démon. Ktorý nachádza na svojej neľahkej púti krajinou dvoch učiteľov. Od prvého dostane meno, od druhého reč. Od oboch získava múdrosť a ľudský cit. Avšak za jeho zúfalé činy z hladu je prenasledovaný v ťažkých časoch miestnými dedinčanmi ktorím je za jeho dolapenie ponúknutá vysoká odmena. Hrnú sa za naším malým "démonom" hlava nehlava bez toho aby si uvedomovali že naháňajú vlastne svoj vlastný obraz. Veľmi smutný príbeh. Hlboko človekom pohne po emočnej stránke a dá i nutnosť zamyslenia sa nad osamelosťou, ľudskou povahou a charakterom života v neľahkých časoch a s neľahkým osudom. ()

Dlubal David 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem si našel čas podívat se na tenhle film. A moje hodnocení? Silně smíšené pocity. Od animace, která se mi silně nelíbila, přes špatně zvolené hlasy, zbytečnou útržkovitost, až po necharismatické postavy... ■ Příběh samotný by byl skvělý, kdyby byl ale více a podrobněji rozveden, jinak krom příběhu a skvělého hudebního doprovodu nemám, co bych mohl pochválit. ■ Začátek slibuje hororovou eskapádu a gejzíry teplé krve, druhá čtvrtina slibuje dramaticko-erotickou podívanou, v polovině to vypadá na vykreslení psychologie postav, ale ani jedno není dovedeno ke zdárnému konci a divák se dočká pouhopouhého tupého nahánění s loučemi a sekerami v ruce - jak ňáká céčková počítačová hra. No nic, no... ◢ ■ ◣ (R) [60/100] ■ (K) [63/100] ■ (V) [58/100] ■ (♫) [88/100] ■ (E) Oshin (2013) ● Raiô (2010) ● Kaguya-hime no monogatari (2013) ● Last Days in the Desert (2015) ● Bakemono no ko (2015) ● Little Buddha (1993) ● Dante's Inferno: An Animated Epic (2010) ● Into the Forest (2015) ● Cloud Atlas (2012) ● Ôkami kodomo no Ame to Yuki (2012) ■ (Č) 1 ■ (P) [Pátek, 20-VII-2018; 16:38] [1080p] ϿϾ [PZ-cz] [58/100] ■ (CSFD) ledzepfanalchac(C) [58/100] ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

No tak co tím chtěl básník říci, mi zůstalo skryto ... pro mě zase jedna ujetá rádoby filozofická japonská slátanina ... tohle mi nesedlo ... ()

yangzhening 

všechny recenze uživatele

Japonci se věru nevyhýbají ontologizujícím tématům. A dělají dobře, protože jim to jde. Mnich z Asury možná je na hranici kýče, ale celkově vzato každý potřebujeme narazit na někoho takového. Dobrá animace vytvořila velmi dobrý framework pro strhující hořkou podívanou o zvláštní lásce a potřebě bytí. ()

Pikolik 

všechny recenze uživatele

Netradiční, až hororová animace, nádherná hudba a silné téma. Od začátku do konce sledováno s husí kůži a s mírným pocitem na zvracení:) Po dlouhé době film, který není pro slabé žaludky a jen tak na něj nezapomenu. ()

hufnagel 

všechny recenze uživatele

Celková téma bola hrozivo spracovaná,vrátane animácie,ale ponaučenie z toho vyplývajúce,myslím obrazne,že hlad je veľký pán. ()

Ruprecht1. 

všechny recenze uživatele

Temná doba zrodila temné stvoření. Asura je temný film, pěkně udělaný. Když mu mnich nabídl svoji ruku... wtf :). Tak 65%. ()

Reklama

Reklama