Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film je situovaný v anonymnom japonskom stredovekom osídlení, kde sa postupne odvíja smutný príbeh malého chlapca menom Asura. Po smrti svojej matky celkom sám blúdi krajinou sužovanou hladomormi. Živorenie bez východiska a nádeje ho donúti stať sa kanibalom, ktorý kvôli hladu neváha zabíjať celé rodiny.
Nájde sa medzi ľuďmi v lesoch a horách niekto, kto z démona dokáže opäť spraviť ľudskú bytosť? (sakynko)

(více)

Recenze (33)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Nezvykle temná a brutální podívaná, odehrávající se ve světě, kde kruté sucho působí nejen hladomor, ale i úpadek morálky a všeho lidského... A v tom světě se narodí chlapec, malý, rozkošný chlapec, který sebou moc rád vláčí obrovskou sekyru... Na poměrně malém prostoru hodiny a čtvrt se rozehrává neskutečně podmanivý a atmosferický příběh o síle lidskosti a souboji toho lidského se zvířecím. A krom těhle artovin (které ovšem docela fungují) je tu spousta krve, krve, krve. Hrozně zajímavá je animace, sice je počítačová, na což obvykle dštím oheň a síru a píšu o ní nactiutrhačné anonymní dopisy do bulvárních plátků, ale tady vypadá prostě skvěle, dost možná i pro to, že se tvůrcovia vykašlali na 3D modelování a jedou si krásně ve vodách 2D a temných barviček. Do titulkového songu jsem se platonicky zamiloval "Namu Amida Butsu" ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Je člověk zvíře, které nutně potřebuje výchovu? Na jedné misce vah apokalyptické výjevy podpořené zajímavou animací, na druhé strojená deprese, přehnaná teatrálnost a čitelnost směřování. Když budu chtít vidět film o uvřískaném děcku se zanedbanou zubní péčí, co ještě ke všemu všem okolo pije krev, pustím si raději Sám doma s Culkinem.. ()

Reklama

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Tak určitě hodně zajímavé téma, docela děsivý příběh, ale vše dohnané až do absurdních extrémů. Jistě, máme být šokováni, zamýšlet se nad tím, kdy přestává člověk být člověkem a stává se zvěří a stejně tak dumat nad tím, jak se lidé dokáží vlastně nakonec všemu přizpůsobit a přežít. Do toho dostáváme dívku, která má své zásady a těch se drží, za což bychom jí možná měli fandit, nebo spíš litovat, kdoví... Hloubku to má, ale to provedení je až moc okaté, přehnané hrané na maximální efekt, což ubírá na jisté věrohodnosti a těch poselství a pohledů je do té hodiny a čtvrt nacpáno tolik, že to člověk jen těžce pobírá. Výsledkem je u mě nakonec mírné zmatení, spousta myšlenek ohledně děje a chování postav a dojem, kdy vlastně nevím, jestli se mi to, co jsem viděl a to co mi to ukázalo, líbí. Animace se mi moc nelíbila, hudba byla ale docela dobře zvolená. Zajímavé, přehnané a zvláštní... 7/10 ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento animovaný snímek sice zapadá do hororového žánru jen velmi okrajově, ale přesto na mě udělal dojem. Nebylo to ani tak animací (ta byla dost průměrná), ale především svou dramatickou zápletkou a emocemi nabytým scénářem. Ten se jim skutečně povedl. Místy až depresivní děj nenechá chladnými spoustu diváků a milovníci japonského anime by si jej určitě neměli nechat ujít. Vřele doporučuji. Odnáším si slušný zážitek, který po zásluze odměním nadprůměrným hodnocením.70% ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Úžasně animovaný a vizuálně stylizovaný temný příběh o "zkrocení zvířete v člověku". Zamračené, kruté a krvavé prostředí středověkého japonského venkova sužovaného hladomorem slouží jako působivá atmosférická kulisa k nádherným obrazům, jednoduchý (ne)děj, který se i přes střídmou stopáž nevyvaruje zdlouhavějších pasáží, však nemá sám o sobě příliš co vyprávět. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama