Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film je situovaný v anonymnom japonskom stredovekom osídlení, kde sa postupne odvíja smutný príbeh malého chlapca menom Asura. Po smrti svojej matky celkom sám blúdi krajinou sužovanou hladomormi. Živorenie bez východiska a nádeje ho donúti stať sa kanibalom, ktorý kvôli hladu neváha zabíjať celé rodiny.
Nájde sa medzi ľuďmi v lesoch a horách niekto, kto z démona dokáže opäť spraviť ľudskú bytosť? (sakynko)

(více)

Recenze (33)

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Bolo by to takmer dokonalé nebyť mne osobne nesympatického štýlu animácie. Samozrejme pochmúrne farby sa k deju perfektne hodili ale postavy sa mi nepáčili a nesympatizovala som s nimi. Ale animácia nie je všetko a tu ma hlavne zaujal dej. No a ten bol super. A síce to nebolo pre mňa dokonalé dávam 5* ale také tie slabšie. Kľudne tam mohlo byť tých krvavých scén viac a myslím, že stačila i kratšia stopáž. Ale tak to sú také drobnôstky. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Z tohoto filmu budu mít ještě dlouho depky. Barevně úsporná grafika dává filmu náramně ponurý nádech, který táhne už tak smutný příběh do ještě větší beznaděje. Výborný je samotný začátek – ten má úchvatný hororový potenciál, který diváka skvěle navnadí. Jenomže postupem času se film z hlediska příběhu nějak rozdrolí a zůstane jen základní dějová kostra, která ale není dost silná na to, aby snímek sama unesla. Tohle je princip u japonských filmů poměrně běžný, ale u anime mě to docela zaskočilo. Nicméně tady nejde ani tak o příběh, jako o vizuál a duchovno ve filmu prezentované. Každopádně se jedná o zajímavé dílko s velmi pochmurným vyzněním, které se báječně hodí na hodně sychravé odpoledne... ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Netradičné anime s nešpecifickou animáciou, ktoré disponuje zaujímavým a mrazivým príbehom, za ktorým sa snaží divákom ukázať, aký neľudský svet môže byť a čoho všetkého sú ľudia schopní preto, aby si vydobyli svoje osobné túžby. Morálnu stránku filmu si už dávno lepšie zhostili iné filmy, no vo finále vo mne Asura a jeho smutný príbeh aj tak vzbudil silný dojem. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Na to, jak moc je to Art, je to až podezřele normální anime. Tím nemyslím nic negativního, jako že by to zapadlo mezi ostatní nebo tak. Prostě jako anime to má dobrej příběh a akci a jako Art to vede otevřeného člověka k různým myšlenkám, ke kterým by asi jen tak v životě nesklouzl. Sice jsem se celou dobu nijak skvěle nebavil, ale klidně můžu říct, že mě to obohatilo. Za dlouhou dobu to je snad jediný film, o kterém to můžu říct. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Nezvykle temná a brutální podívaná, odehrávající se ve světě, kde kruté sucho působí nejen hladomor, ale i úpadek morálky a všeho lidského... A v tom světě se narodí chlapec, malý, rozkošný chlapec, který sebou moc rád vláčí obrovskou sekyru... Na poměrně malém prostoru hodiny a čtvrt se rozehrává neskutečně podmanivý a atmosferický příběh o síle lidskosti a souboji toho lidského se zvířecím. A krom těhle artovin (které ovšem docela fungují) je tu spousta krve, krve, krve. Hrozně zajímavá je animace, sice je počítačová, na což obvykle dštím oheň a síru a píšu o ní nactiutrhačné anonymní dopisy do bulvárních plátků, ale tady vypadá prostě skvěle, dost možná i pro to, že se tvůrcovia vykašlali na 3D modelování a jedou si krásně ve vodách 2D a temných barviček. Do titulkového songu jsem se platonicky zamiloval "Namu Amida Butsu" ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama