Reklama

Reklama

Ptáče

  • Česko Kauwboy (festivalový název) (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Jojo, desetiletý chlapec plný života s velkými problémy v rodině, kde chybí maminka a otec používá násilné metody, nachází útěchu a klid v zvláštním přátelství s malou kavkou. Díky tomuto speciálnímu poutu, které si vytvořil je schopen zničit zeď, která stojí mezi ním a jeho otcem. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer

Recenze (9)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Přináší tento film něco nového? Snad jen ty kavky. Kdo nezná: Lord se vrací po 5 letech domů. "Jean, stalo se něco nového, když jsem byl pryč?" "Snad jenom ty kavky." "Jaké kavky?" "Ty co létají nad hrobem Vašeho bratra." "Můj bratr je mrtev?" "Ano, uhořel ve vašem domě." "Můj dům vyhořel?" "Ano, od svíčky, kterou Váš bratr převrhl když se miloval s Vaší manželkou." "Můj bratr mě podváděl s mou manželkou? Ale to není nic nového Jean." "Já vím, pane. Snad jen ty kavky." ()

Dreadd 

všechny recenze uživatele

Nejsem si jistý, jak by na Kauwboye reagovaly děti, protože jako cílová skupina mi nepřišly. Minimálně by si ho příliš neužily, neb by pravděpodobně nedomýšlely některé skutečnosti a možná jen ty nejbystřejší by hned na začátku zjistili, že se jedná o rodinné drama a matka, které Jojo volá, není na turné v Americe, ale mrtvá. Tudíž by ani nechápali některé skutky hlavních hrdinů, zejména otce, který, ač má vznětlivou povahu, někdy se chová impulzivně jen proto, že se stále vypořádává se smrtí manželky. Jojo, který si své pocity promítá do mláděte kavky, které zachránil po pádu z hnízda, odmítá realitu a stále chce slavit matčiny narozeniny i přes otcův zákaz. Konec je zajímávý, alespoň částečně překvapivý a celkově si myslím, že na to jak tuctová byla původní idea, režisérovo uchopení se docela vyvedlo. ()

Reklama

GAVIN17 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem viděl tento film podruhé a rozhodl jsem se změnit hodnocení ze 4 na 5 hvězdiček a to proto, že jsem překonal bariéru, kterou byla smrt černopernatého kamaráda, díky níž jsem napoprvé dal 80%. Ale cena filmu je opravdu v něčem jiném a smrt nevinného tvora byla asi nutná, aby si otec uvědomil, jak dobrého syna má. Ano postava Joja je určující pro celý film a svojí vitalitou stahuje s sebou ostatní a určuje tempo vyprávění filmu. Velice dobrý film a rád se na něj podívám časem potřetí. Holandský film pro mládež mne poslední roky stále více přitahuje, neboť má ve své filmotéce velice mnoho opravdu kvalitních filmů. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Malý kus pro velké děti, milá chvilka před koncem náročného festivalového programu. Kauwboy, jakkoliv solidně natočený i zahraný, je filmem tak trochu bez žánru. Kolik „útěků“ končících nejdále nocí v kůlně nebo sousedově garáži už jsme v dětských filmech viděli… kult pro Cinema Mundi, 2013. Film cílově pro nikoho a bez žánru, ale je dobře natočený, nenudí a zaujme. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Na filmu sice není nic moc zvláštního, ale ten vztah toho kluka s tím ptákem byl prostě tak zásadní, že určoval kvality celého filmu od začátku do konce. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama