Reklama

Reklama

Vesmírný průkopník

(seriál)
  • USA Space Pioneer

Obsahy(1)

1. díl (Titan): Dr. Basil Singer se zaměří na Titan, měsíc planety Saturn, a zjišťuje, zda by lidé mohli žít na povrchu pokrytém jezery a řekami kapalného metanu a při minus 185 stupních Celsia.

2. díl (Venuše): Basil se setkává s vědci, kteří tvrdí, že by lidé mohli přežít obrovský tlak vzduchu na Venuši a tamější mraky kyseliny sírové v chlazených vozech zkonstruovaných jako ponorky.

3. díl (Mars): NASA plánuje misi na Mars a dr. Basil Singer zjišťuje, jak by tam lidé mohli trvale žít. Zkoumá stroje vytvářející umělou gravitaci a palivo zhotovené z kamenů.

4. díl (Callisto): Mohli by se lidé někdy usídlit na Callisto, měsíci planety Jupiter? Při svých pokusech dr. Basil Singer brzy narazí na smrtelné záření, které musí nějak překonat.

5. díl (Merkur): Merkur je nejhůře dostupná planeta ve sluneční soustavě. Fyzik dr. Basil naráží na světlo, teplo a záření desetkrát intenzivnější než na Zemi.

6. díl (Exoplaneta): Na planetu Gliese 581c bychom se dostali za 1000 let. Fyzik dr. Basil Singer zkoumá futuristické pohony, aby zjistil, zda by mohl na tuto planetu doletět během svého života. (oficiální text distributora)

(více)

Filmotéka

Uživatel Formát Jazyky Přidáno Pozn.
majo25 Jiné
07.02.2019

Reklama

Reklama