Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Život rodiny Färberových se po tragické smrti matky obrátí vzhůru nohama. Zatímco Markus zarytě lpí na minulosti a nedokáže se vyrovnat se ztrátou své ženy, jeho patnáctiletá dcera Kim utíká do Dánska... Tragikomedie o rodině, která se snaží vyrovnat se ztrátou blízkého člověka. Poté, co jeho žena tragicky zemřela, zůstává Markus Färber sám se svou dospívající dcerou Kim. Ani jeden z nich se nedokáže se smrtí manželky a matky vyrovnat. Markus se schovává za statečnými frázemi, Kim zase za vizáží gotičky. Zatímco Markus zarytě lpí na minulosti, patnáctiletá Kim utíká do Dánska, kam rodina společně jezdívala na dovolenou. Doprovází ji Alex, který byl vyloučen ze školy. Babička Gerlinde, její rozpustilá ošetřovatelka Paula a Markus, kteří se společně vydávají Kim hledat, se brzy ocitnou na cestě sebepoznání. Film pojednává o smrti, ale především o odvaze žít, o rodině a lásce v mnoha podobách. (HBO Europe)

(více)

Recenze (5)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Naprosto...ale naprosto klasické drama. Smrt v rodině. Dcera se uzavírá do black metalu, tátovi zase solidně hrabe. Každý si hledá tu svojí cestu, aby nakonec přijal skutečnost. Blbý je, že za hodinu a půl si ani na jednoho neuděláte smysluplnější názor a o to horší to je, že tenhle film zase tak úplně špatně natočenej není. Dokonce sem tam dojde i na vtipnou hlášku. ()

Eilean Donan 

všechny recenze uživatele

Videné v originálnom jazyku, bez tituliek, bez všetkého, čo je vlastne asi najväčšia chyba celého filmu, ktorý za to ani nemôže. Ide však o rodinné pletky - ako sa manžel a dcéra vyrovnávajú so smrťou manželky a matky. Dcéra rebeluje, otec sa poneviera s bezdomovcami a stará mama, ako najvýraznejší člen ansámblu, prináša svoje vlastné problémy, aj keď nechcene. Prvky filmu sú značne obohrané, ale milo zahrané. Je to vlastne taká komorná tragikomédia, s veľmi kvalitnou réžiou. ()

coco.brice 

všechny recenze uživatele

dozvíme se, že život není med...a dostaneme to taky pěkně ochutnat...ale nebojte, žádná existenciální chandra Vás nečeká i když na člověka kouká smrt z každého rohu...je to spíš docela zajímavý filmový zážitek..a když už nic,tak můžete být rádi,že tohle Vás nepotkalo(teda doufám)... mimochodem, panbůh zaplat za německou(evropskou) produkci...nechci si představit jak by to dopadlo v rukou kluků z hoollywoodu... ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

dobrý film, který přesto, že se jím vine stín smrti, tak je vlastně docela pohodový a příjemný. Podobně jako Eilean, i mě ovšem přišlo, že film poněkud postrádá originalitu a ubírá se tak výhradně prošlapanými cestami. Tohle je asi hlavní slabina snímku, který ale rozhodně neurazí, ani nezkazí večer. ()

Grossing 

všechny recenze uživatele

Dobře natočené komediální drama ve kterém po náhle smrti matky neví manžel ani dcera jak se s tím vypořádat. Oba to velmi těžce nesou a dcera od toho uteče do Dánska. Mě se na to dobře dívalo s pochopenim a porozuměním až do konce. ()

Reklama

Reklama