Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Paříž, 1938, blíží se začátek války. Italský emigrant Beppo Manzoni (Roger Hanin) vlastní síť nočních klubů a je součástí místní mafie. Pomůže třem uprchlíkům před Mussolinim, byť ho před tímto krokem šéf varuje. Proti Manzonimu stojí nacista, policejní komisař Detaix. Začíná válka o kontrolu nad městem mezi podsvětím a nacisty. (Snorlax)

(více)

Recenze (2)

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Paříž tančí rumbu. A tančila by dál, nebýt Hitlera. Hanin nádherně vykresluje atmosféru předválečné Paříže. Charleston, foxtrot, rumba a krásné ženy. I gangster může mít srdce na správném místě. Raději, než se nechat vydírat od nacisty Detaixe, obětuje svůj klub. Roger Hanin si roli Beppa Manzoniho napsal sám pro sebe. A dlužno dodat, že role stárnoucího mafiána mu padla jako ulitá. Existují i lepší filmy o počátcích II. světové války, ale La Rumba vlastně válku ani moc neřeší. La Rumba se snaží očima zčervenalýma z barového přítmí a kouře z cigaret koukat, kam se podělo svědomí. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Keby nebolo toho nacistickeho hnoja na cele s Hytlerom tak by v tomto filme Pariz bolo kludne pohodove mesto. Vyrovnane- dolu je L´empire de la Mort, fakt tie katakomby su masaker doteraz. Vonku na tych ulickach a hospodach sa to trochu vyrovnava. Do toho este vojna o mesto medzi podsvetim a nackami a som maximalne spokojny : 80 % ()

Reklama

Reklama