Reklama

Reklama

Cesta

  • Česko Tulák (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Děj se odehrá v blízké budoucnosti, kdy už svět jako takový trošku přestává zvládat všechen ten civilizační nepořádek a každý kope sám za sebe. Drsňák Eric v tom má jasno a kašle na všechno, na všechny i na svou minulost. Jediné, co mu zbylo, je auto. Když mu ho ale parta zlodějů ukradne, rozhodne se je v australské pustině vypátrat a zlikvidovat. Překvapivě na to však nebude sám. Pomůže mu totiž Reynolds, trochu naivní a ne zrovna inteligentní člen onoho gangu, kterého parťáci nechali ve štychu. (valmez79)

(více)

Recenze (216)

frankiiee 

všechny recenze uživatele

Film, ktory sa snazil zaujat svojou surovostou a drsnostou, ale bohuzial, nakoniec z toho bola len nudna, nudna a este navyse nudna somarinka na jedno pozretie, pri ktorej clovek neustale sleduje kolko minut este ostava dokonca. ()

rigby 

všechny recenze uživatele

Hodně rozvláčný film, ve kterém se toho moc neděje, a to ani před kamerou, ani nikde na pozadí. Námětem i zpracováním se nabízí srovnání s Cestou Cormacka McCarthyho, ale z tohoto srovnání vychází toto dílko velmi bledě. Chybí atmosféra a zůstává jen a jen prázdnota. Prázdnota, která zůstane nastolena v hlavě po shlédnutí filmu. Zapomenuto a nikdy víc se nevracet. ()

TonoM 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl silný omyl, film který v českých hodnotách má ztrátu okolo 200 mil. kč ještě nemusí být zlý, nicméně tento opravdu je a jsem zvědavý jestli Michod sežene půjčku na další film. 20% ()

esmoke 

všechny recenze uživatele

Největší otázkou je zda koukáme na typický venkov vlevo za zapadákovem nebo nebo soumrak zombíků :-). Akce nic moc, drama podprůměr, kriminálka nula. (2D dabing) Rozpočet: $ 12 miliónů, Tržby: $ 3,212 miliónů. ()

kamigava13 

všechny recenze uživatele

Mám rád postapo a Guye Pearce. Ale tahle Cesta už podle hodnocení není tak strhující zážitek. Ani to pomalé tempo mi tak nevadilo, spíš mě furt krásně zneklidňovalo spolu se znepokojivou hudbou. Ani to málo slov mi nevadilo, Guy si mnohdy vystačí s jeho výrazem v obličeji. Konec s kufrem mě celkem překvapil. Jinak děj nějakou extra zápletku nenabídne. Ve srovnání s Cestou z roku 2009 je tahle Cesta slabý odvar. Není tak depresivní, napínavá a beznadějná. Neukáže tak naturalistické výjevy. Ale pro milovníky tohoto žánru je tato Cesta přece jen přívětivý film. PS: V depresi či existenciální krizi bych na to nedoporučoval koukat. Nihilismus z toho páchne na sto kiláků. Ale aspoň si uvědomíme, že ten náš svět je stále ještě relativně v pořádku a měli bychom si vážit života každý den. ()

Perunwit 

všechny recenze uživatele

Hardcore postapo jen pro ty, co žerou ten žánr. Ve srovnání s block busterovým posledním Mad Maxem působí na první pohled asi, jako Baldurs Gate proti Diablu 2. Slušnej průměr řekl bych, minimalismus zvukové kulisy tomu celkem seděl, no... a při pointě mě napadlo jediný - WTF!?? ()

Hnillard 

všechny recenze uživatele

Ja mám post-apo strašne rád. Či filmy či knihy. Kvôli nízkemu hodnoteniu som tento film celkom dlho odkladal. A musím povedať ,že celkom spokojnosť. Nejaké usporiadanie spoločnosti v podstate neexistuje, čo by asi aj v realite nejak takto vypadalo. Film sa nikde neponáhľa a stojí na výkonoch 2 hlavných protagonistov. A aj záverečná ako niektorí píšu "absurdná" pointa pre mňa celkom pochopiteľná keď sa trochu vcítime do hlavného hrdinu nehrdinu. Bola to posledná vec čo ho spájala so "starým" svetom. ()

BaseDallas 

všechny recenze uživatele

Robert Pattinson bol skvelý, zbytok ok. Film veľmi osobitý, vláčny, ale práve tá vláčnosť nebola na škodu, no musíte mať na niečo také chuť, inak vás to baviť nebude. Hlavná zápletka je až do poslednej minúty ukrytá, čo oceňujem, no inak film postráda napätie. Možno to bolo zámerom, a vlastne mi to ani nijak nevadí, páči sa mi to tempo hlbších filmov z pred niekoľkých desaťročí, no zároveň sa v ňom nevyžívam. Hlavný hrdina, nie je hrdinom. Záver vysvetľuje, ale emočne nezasahuje. David Michôd má diváka akoby na háku a to je mi sympatické. ()

pesbara odpad!

všechny recenze uživatele

výplod chorého mozku. Sice tam nakonec je jakási pointa, ale tolik zbytečně mrtvých a v tak nudné kravině, kde se všichni chovaj naprosto nesrozumtelně... ()

Allein4 odpad!

všechny recenze uživatele

Homodementní vampire s Johnem Doe z Mementa, který vypadá, že se v té roli (neustále zapomínat, co vlastně dělá) trochu zapomněl. Vážně, ty jeho výrazy v průběhu celého filmu to jen dokládají. Na to, že Guye Pearce mám vcelku rád a Roberta Pattisona zrovna moc ne, musím uznat, že zde hráli oba dva opravdu extrémně mizerně. A ještě mnohem hůř. To se zkrátka slovy nedá vyjádřit. Musím se zkrátka jen ptát - proč?? 5 % ()

anaad 

všechny recenze uživatele

Tvrdé, mlčenlivé a svým způsobem docela kruté postapo. I když je to vůbec postapo? Kromě mezilidských vztahů to ostatní v tomto světě celkem funguje. ()

Dzedzy 

všechny recenze uživatele

Jen díky Pattisonovi tomu dávám alespoň jednu hvězdičku. Jak mě v twilight sáze neoslovil prakticky vůbec, tak od shlédnutí filmu ,, voda pro slony" si stále více získává mou pozornost a líbí se mi, že se umí chopit v podstatě jakékoliv role. Bez něj bych tomuto filmu jinak dala odpad, protože to je nuda na druhou bez jakéhokoliv děje. A závěrečná melodie v titulcích zakývala i tou jednou jedinou hvězdičkou. Dávám tomu tak 3-5%. ()

Raziel811 

všechny recenze uživatele

Postapo je celkem zbytečné, zvláště, když není ani vysvětlen důvod. Vše ostatní je fajn. Sice má snímek celkem pomalé tempo, ale Pattison je kupodivu uvěřitelný a v klidu přehrává i veterána Pearce. Každopádně, kdo dokáže vydržet až do konce, dočká se pointy, kterou rozhodně nebude čekat a zpětně si pak bude muset v hlavě promítout, co vše hlavní hrdina musel udělat, aby získal, co bylo "jeho". ()

Mato_Mi 

všechny recenze uživatele

Strohe, surove, komorne... a pacilo sa mi to. Nechapem, ako niekto moze tento film porovnavat napr. s novym Mad Maxom (MM), ktory okrem "postapokaliptickeho" sveta nema s MM nic spolocne a ani nema ambiciu MM v niecom prekonavat... ()

Pompeius 

všechny recenze uživatele

Atmosféru to má, ale příběh je slabý a motivace postav nesrozumitelné. Nefunguje to ani jako western ani jako postapo. Herecké výkony to zvedají, ale to nestačí. Podstatou filmu má být vyprávění - děj a vypravěčský um. To tu chybí. ()

Související novinky

Filmaři z Austrálie nezahálí

Filmaři z Austrálie nezahálí

22.06.2014

Asi nejvýraznější australský režisér a scenárista současnosti David Michod má napilno. Jeho očekávaný Rover, který Quentin Tarantino označil za mistrovské dílo a nejlepší post-apokalyptický film od… (více)

Reklama

Reklama