Reklama

Reklama

Cesta

  • Česko Tulák (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Děj se odehrá v blízké budoucnosti, kdy už svět jako takový trošku přestává zvládat všechen ten civilizační nepořádek a každý kope sám za sebe. Drsňák Eric v tom má jasno a kašle na všechno, na všechny i na svou minulost. Jediné, co mu zbylo, je auto. Když mu ho ale parta zlodějů ukradne, rozhodne se je v australské pustině vypátrat a zlikvidovat. Překvapivě na to však nebude sám. Pomůže mu totiž Reynolds, trochu naivní a ne zrovna inteligentní člen onoho gangu, kterého parťáci nechali ve štychu. (valmez79)

(více)

Recenze (216)

elanius 

všechny recenze uživatele

(94/2015) / Úplne stačí pozreť prvých 10 minút a posledných 5. Z tej zostávajúcej hodiny a pol som videl hodinku v zrýchlenom móde x4 a pol hodinu pretrpel. Keď náhodou vo filme zazneli aspoň tri štyri vety za 5 minút skákal som od radosti. The Rover je pravdepodobne najnezáživnejší film histórie. A to mám post apo skutočne rád. Doporučujem skočiť po výbornom, tiež austrálskom filme These Final Hours. (2/10) ()

sskrblik 

všechny recenze uživatele

Je za mnou třetí dnešní velká projekce a zároveň nejhorší film dne. Unavující tempo se dalo těžko vydržet a přiznám se, že jsem oka zamhouřil. Těšil jsem se na konec, stejně jako v případě filmu Smutek bez konce. Vysvobozením byla závěrečná scéna, kde se vysvětluje proč šlo celou dobu Ericovi o ukradené auto, tím i vysvobození od ponuré a divné atmosféry z kina, kde se vedle mě dívali poslední půl hodinu diváci na displej mobilu. Snad se příště ve večerních hodinách posledních dnů festivalu dočkáme něčeho zajímavějšího. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

70-75% ... Pattinson ma zase raz pozitívne prekvapil svojím herectvom a Pearce už klasicky výborný. Celý film je vlastne postavený na vnímaní týchto dvoch postáv - ich psychika, konanie, charakter. Dlhé a intenzívne zábery kamier len podtrhávajú reflexiu ohľadom postáv a depresívnosť post-modernej "spoločnosti". Zasadené do nevľúdneho prostredia vyprahnutej Austrálie. Záver bol nečakaný a výborný. Veľa ľuďom môže prísť film nudný, miestami som sa nudil aj ja. Nebyť týchto zdĺhavých nudných momentov a záberov relatívne o ničom tak mohol byť film aj o triedu lepší. Ničmenej stále zanechal dobrý dojem. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Až hypnoticky pomalá, nelítostně fatalistická roadmovie zaprášenou "postapo" australskou pustinou svádí dohromady dva nepravděpodobné spolujezdce z banálního důvodu - krádeže auta. Deset let po kolapsu civilizace, při absenci řádu i zákona (jen roztroušené poloarmádní hlídky), zůstává v srdcích rezignovaných obyvatel místo pouze pro beznaděj, prázdnotu a primitivní násilí bez následků. Tudíž k umanutému, nemilosrdnému, zamlklému tulákovi ani bojechtivému retardovi (tzn. hlavním protagonistům) asi nelze najít cestu, přestože režisérova vize disponuje podnětnou atmosférou i hloubkou. ()

MichelSmith 

všechny recenze uživatele

Pomalé a pochmúrne ako tohtoročné leto,presne ako robené na upršaný deň v teple obyvačky... Dej by som charakterizoval ako púť muža bez zmyslu života a absolútnou neúčasťou chuti,ktorý žije vlastne už len zo zotrvačnosti,takže bežnému divákovi,môže byt jeho chovanie nezrozuminitelné,lebo také aj je v skutočnosti,je to telo bez duše,ktoré má jeden ciel a tým aspoň nejaký dôvod nelahnúť si na cestu a čakat na prirodzenú smrť... Postava vyšinutého mladíka(Pattinson),je zvládnutá takisto velmi dobre a kontrastuje s rolou lámača ženských srdc,ak vezmeme do úvahy tento osobný aspekt,čím je to vlastne ešte pozoruhodnejšie... Uspokojivo zvládnuté,komorné postapokalyptické skôr drama... ()

zigíš 

všechny recenze uživatele

Weirdest buddy movie ever (!) nihilistické, brutálně apatické, s kontraproduktivně se snažícím pattinsonem ..takový artovější post-apo předkrm před novým Maxem. ()

Deryll 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla chutovka o 3 chodech... navíc výborný Pattinson který se me snaží presvedčit že se vyhrabal z tech Tfujlajt shitů!! ()

cpt.Lynch 

všechny recenze uživatele

Posta-apokalyptická roadmovie. Děj celého filmu by se vešel do čtvrthodiny, nebýt nekonečných a nicneříkajících záběrů na ksichty, lidi a krajinu. Koukat na hlavního hrdinu který se buď na něco ptá ostatních postav a nebo se tváří děsně nasraně, mě po 10 minutách začalo lézt krkem. Motivace postav mi byla někdy také dosti záhadnou. Konečné rozuzlení proč se hrdina trmácel pro auto přes celou Austrálii a mimoděk při tom zastřelí 15 lidí pro mě nebylo dostačující, ale vpravdě jiného jsem ani nečekal. Ale přes tyto výhrady mě něco nutilo se na film dodívat. A hraje v něm perfektní elektronická hudba. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Sebrali jste mi auto,tak tady máte přes držku. Apokalyptická Austrálie a pět divnejch chlápků. Tohle bylo naprosto o ničem. ()

Kalidor_ 

všechny recenze uživatele

Mile atmosférické road movie postapo se sympaticky nasraným G.Pearcem a sympaticky debilním Patizónem. Trošičku rozvleklé, ale stále ještě přijatelně. ()

Composter 

všechny recenze uživatele

Low-cost postapo putovani za ukradenym autem. Slusna atmoska i par hereckych vykonu. Film plyne velmi zvolna a dejove zvraty necekejte. Kdo videl The Road, nebude moc nadsen. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Opravdu netypická, postapokalyptická jízda. Tedy jízda, spíš taková vyhlídková promenáda. Což ovšem není tentokrát až takový problém, ikdyž já těmhle „ploužákům“ tedy zrovna dvakrát neholduji, nicméně tvůrcům se to podařilo natočit natolik působivě, že to filmu ve výsledku nakonec vůbec neubližuje, možná spíš i naopak. Každopádně, hlavní přednosti tohoto filmu spočívají úplně někde jinde. V první řadě mám tedy samozřejmě na mysli vizuální podobu filmu, která je opravdu kurevsky působivá, mající koule a styl, disponující dech beroucí atmosférou a navozující i skutečně fungující pocity beznaděje v nemilosrdném prostředí, kde není místo ani čas na jakékoliv pozitivní myšlenky, prostě docela depresivní síla, což mám vážně v tomto typu filmu moc rád. A druhým, nepřehlédnutelným a opravdu výrazným prvkem The Rover je obsazení ústředního dua. Především Guy Pearce je tu tedy doslova dokonalý, jeho nasranost zde dosahuje nebeských výšin, ten by si mohl na ty megadrsňácký ksichty nechat udělat patent a mě tu prostě strašně bavil. Ten tu je fakt k sežrání! S Robertem Pattinsonem je to ale dost horší, respektive, já se nedokážu rozhodnout, jestli toho svého zaostalce zvládl na Oscara, nebo svým výkonem naopak celý film posral. Fakt zvláštní výkon, ze kterého jsem především zmaten, nicméně za výrazný ho musím označit určitě. Celá zápletka není jinak ale bohužel nějak zajímavá, originální, či nápaditá, ovšem nutno podotknout, že tu poměrně slušně zafungovalo napětí a hodně mě pobavil závěr, kde kupodivu došlo i na působivé emoce. The Rover je zkrátka vážně nestandartní podívaná, která sice stojí za pozornost, nicméně nějaký výrazný zážitek od ní je očekávat asi marné. ()

CptPeroxid 

všechny recenze uživatele

Zlatý rok 1921, doba, kdy začaly světlo světa spatřovat Langovi první thrillery. Mistr, od kterého brali inspiraci mistři od těch nejslavnějších, po ty méně známé. Tady to je parodie na thrill. ()

honzii 

všechny recenze uživatele

Rover je možná festivalově dosebezahleděný snímek. Spoléhá na vaší dedukci a na své herce. Je pomalý jako slunce nad australskou pouští a moc toho nahlas neřekne. Má ale magickou, až existenciálně tíživou atmosféru, což je příhodné, protože také vypráví o těch nejsilnějších existenciálních tématech (co znamená být člověkem, jaký má jeden život cenu, jakou cenu má společnost, ve které život žádnou cenu nemá apod.). Pro mě rozhodně milé překvapení a utvrzení v tom, že Guy Pearce je prostě skvělej herec. ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Dlouhý předlouhý záběry, pomalá hudba, minimum dialogů a téměř žádnej příběh... to je hodně zvláštně vystavěnej film, že?! G. Pearce hraje podivína, kterej je smutnej, naštvanej, nemluvnej až si občas divák řekne, že se chová fakt moc divně. No a jeho parťák z donucení R. Pattinson (alias nehrající patyzón - nemohl jsem si to odpustit) kupodivu celkem něco hraje. Poloha šiblýho blbečka mu tady sedí výtečně, až jsem byl dost překvapenej. Nicméně je hodně náročný se na tenhle film dívat, protože vzhledem k tempu je těch 103 minut celkem ubíjejících. ()

Související novinky

Filmaři z Austrálie nezahálí

Filmaři z Austrálie nezahálí

22.06.2014

Asi nejvýraznější australský režisér a scenárista současnosti David Michod má napilno. Jeho očekávaný Rover, který Quentin Tarantino označil za mistrovské dílo a nejlepší post-apokalyptický film od… (více)

Reklama

Reklama