Reklama

Reklama

Cesta

  • Česko Tulák (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Děj se odehrá v blízké budoucnosti, kdy už svět jako takový trošku přestává zvládat všechen ten civilizační nepořádek a každý kope sám za sebe. Drsňák Eric v tom má jasno a kašle na všechno, na všechny i na svou minulost. Jediné, co mu zbylo, je auto. Když mu ho ale parta zlodějů ukradne, rozhodne se je v australské pustině vypátrat a zlikvidovat. Překvapivě na to však nebude sám. Pomůže mu totiž Reynolds, trochu naivní a ne zrovna inteligentní člen onoho gangu, kterého parťáci nechali ve štychu. (valmez79)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (216)

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Zajímavě pojatý film,i když pro někoho asi některými pasážemi muže být i nudný,ale pro mě to má hlavně tu vypovídající hodnotu kterou jsem si z toho vzal a to je ta se kterou docela souhlasím -lidé mají v sobě hodně zla ,které se asi nikdy nezmění a proto je dobré se možná přiklonit k věrnému psovi...:-) za mě 75 %.Jinak film hodně táhne ústřední dvojice a to hlavně Pearce,kdyby to bylo s někým jiným tak to bude o dost horší.Takže dávám čtyři hvězdy a doporučuji lidem co neočekávají nějakou akci ale spíš film co chce mít přesah. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

10 let po kolapsu vystupuje hlavní hrdina na chvíli z auta, aby si dopřál skleničku. Auto mu zatím ukradne parta grázlů, takže se je náš hrdina vydá pronásledovat. Schválně počítejte, kolik lidí kvůli tomu zařve. Pak se v pitomé pointě dozvíte, proč tak nutně potřeboval vlastní auto a nemohl v klidu jezdit v tom, co tam zbylo po těch gangsterech. Je to tak hluboké, že to ani nestojí za koukání (50%). ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Byl jsem hodně zvědavý, co David Michôd předvede po svém vynikajícím celovečerním debutu Království zvěrstev. The Rover je zajímavě stísněná postapo roadmovie, z níž přímo sálá obsesivní fascinace vizemi kolapsu civilizace, pochopitelná jak v dnešní době očekávaného civilizačního zlomu, tak i u národa, který dal světu Šíleného Maxe. Co se žánru týče, postapo estetika a vnitřní logika navazuje na western; Michôdův snímek není revoluce, nýbrž sotva znatelná evoluce, nic moc převratného, hlavní předností je ale ona podmanivá atmosféra, která se doslova vrývá pod kůži. David Michôd postavil vše na vynikající formě - skvělá, až magická kamera, hudba, mizanscéna, ruchy... Závěrečná scéna je jasným důkazem toho, jak bez ohledu na bezpráví, chaos, který obklopuje člověka v Hobbesově ,,přirozeném stavu", jen zásady a čest znamenají všechno a na ničem jiném nezáleží. Tematicky se se svým skvělým debutem neprotnul a nekonkuruje mu ani kvalitou, přesto je to povedený a originální snímek, Michôd je opravdu svébytný tvůrce. A zvláštní vjem - chvílemi jsem měl neodbytný pocit, že v hlavní roli hraje Karel Roden... ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Co se týče formy a struktury, kde zdlouhavým všedním, kontextu prostým způsobem jsme vedeni k tragikomickému závěru, je ten film vlastně duchovním nástupcem kraťasu Spider, za kterým stojí v zásadě stejná tvůrčí banda. (bůhvíjestli) Post-apo road-movie, ze kterého se dozvíte akorát to, co v něm uvidíte a ono v těch australských Outbacks zas tak toho tolik k vidění není. Musela být sranda tenhle projekt pinchovat studiu, protože to prakticky nejde vysvětlit, aniž by se bod po bodu nepopsal každý kus filmu. Překrásně zaprášený nihilismus. ()

SLOTH 

všechny recenze uživatele

Upocená australská verze Cesty ovšem s tím rozdílem, že Rover postrádá to co drží celou Cestu pohromadě- motivace všech postav. SPOILER- Upřímně taáhnout se přes celou Austrálii kvůli tomu aby mohla hlavní postava pohřbít svého psa ( o kterém nebyla celou dobu ani zmínka a ani jakýkoliv vztah ke psům nebyl nikdy vyřčen) je poměrně stupidní. Tři hvězdy dávám za kameru a kupodivu i výkon Pattinsona který má co nabídnout. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (8)

  • Rey (Robert Pattinson) má ve filmu tři tetování, a to podobiznu starověké sochy na paži, znak vymyšleného gangu A.C.F na šíji a hada obtočeného kolem kříže na hrudníku. Tetování byla původně nápadem režiséra Michôda. (Ajjinka)
  • Jak David Michôd uvedl, The Rover byl posledním natáčeným filmem v Austrálii v 35mm formátu. (Ajjinka)

Související novinky

Filmaři z Austrálie nezahálí

Filmaři z Austrálie nezahálí

22.06.2014

Asi nejvýraznější australský režisér a scenárista současnosti David Michod má napilno. Jeho očekávaný Rover, který Quentin Tarantino označil za mistrovské dílo a nejlepší post-apokalyptický film od… (více)

Reklama

Reklama