Reklama

Reklama

An American Ghost Story

  • USA Revenant

Obsahy(1)

Spisovateľ bez práce sa rozhodne prenajať si dom, v ktorom podľa klebiet straší. Pri snahe napísať príbeh, ktorý reštartuje jeho kariéru, sa jeho život a vzťahy ocitnú vo veľkom nebezpečenstve.
Paul Anderson (Stephen Twardokus) a jeho priateľka Stella (Liesel Kopp) sa presťahujú do domu, v ktorom vraj prebývajú duchovia. Paul už dlhší čas bojuje so spisovateľskými neúspechmi a teraz dúfa, že v podnetnom prostredí napíše svoj prvý román o svojich skúsenostiach so svetom nadprirodzena. Čo však začína ako zábavné a napínavé dobrodružstvo, sa krátko nato mení na sériu hrozivých a nebezpečných udalostí. Dvojica príde na to, že niektoré veci je lepšie nechať na pokoji a čo človek neuvidí, to ho netrápi. Na zakrytie očí a útek je však možno už príliš neskoro... (Incantator)

(více)

Recenze (7)

Campbell 

všechny recenze uživatele

Překvapivě slušný film, po parádní duchařině Last will and testament se jedné o další pomalejší duchařinu která sem tam potěší, ale pro mainstremového diváka pohoří. Sice se nejedná o nějaké extra kvalitní dílo nebo film na který si za rok někdo vzpomene ale má i přes slabý scénář(chlap jde do domu řešit strašení)tak dokáže poměrně zaujmout. Hodně se mi líbil začátek a jeho úvodní titulky které měly styl. Pak film pokračuje pomalým tempem až do konce který spíše zklame. Herecky je film hodně prázdný a postavy jsou hodně ploché ale kdo má rád takovýhle styl tak bude potěšen. U mě se jedné o průměr. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Zvláštne. Ja som ani nečakal, že sa mi tento horor bude nejako extra páčiť, a aha ho, prišlo prekvapenie. Ako "objektívne", alebo keď sa na to pozerám zo všetkých uhlov, to možno nebola žiadna sláva, pretože film pôsobí typickým béčkovo lacným dojmom, dej je otrepaný, herci skôr priemerní, nie sú tu žiadne pekné triky, žiadni desiví duchovia... no ale na mňa aj napriek tomu zapôsobil. Toto totiž funguje len čisto na šokovej terapii, proste hlavný hrdina sa po tme s baterkou prechádza po dome, občas niečo trepne, buchne, zavŕzga, zakňučí, zase trepne, a ja si pekne podskočím. Takže je to len čisto o tom, no aj napriek tomu, že som tú ľakačku každú chvíľu čakal, zľakol som sa tak či tak, dokonca pri jednej som takmer zinfarktoval. Výborná práca so zvukom! Odporúčam film pozerať v noci a dať si zvuk naplno. A to beriem do úvahy, že pri miliardovom "Conjuring" som sa zľakol asi 2x. Tuto to bolo minimálne 10x (možno aj viac). Nebudem sa zbytočne hrať na kritika, pokiaľ sa z minima podarí vyťažiť maximum. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Mladá dvojica sa nasťahuje do domu, ktorý je údajne prekliaty, keďže chlapík by tu chcel načerpať inšpiráciu na svoj paranormálne zameraný román. Počiatočná idylka sa však onedlho pokazí a začne sa ukazovať, že v dome zrejme naozaj prebýva niečo podivné. Nízkorozpočtový haunted house horor, pre istotu (a ušetrenie) natočený v dome samotného režiséra. A hoci sa očividne snaží priblížiť úspešným počinom posledných rokov ako "Paranormal Activity", "Sinister" či "Insidious", je to samozrejme úplne iná liga. Čo však našťastie neznamená, že by to bolo zlé; pretože to bolo príjemne komorné, atmosférické, miestami až strašidelné a s viacerými lacnými, ale funkčnými ľakačkami. Záporom však je občasná nuda, celková otrepanosť a trochu odfláknutý záver. ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Chlápek se přestěhuje s přítelkyní do baráku kde kdosi vystřílel svou rodinu a pak spáchal sebevraždu. Jeho přítelkyně to po pár dnech vzdá a odejde z tama on, ale zůstává. Mezitím mu po baráku levituje nábytek samo od sebe se zapíná a ladí rádio a objevuje se mu tam postava pod prostěradlem. Pak ho taky ta postava zabije. Neskutečná sračka,která nemá co nabídnout (jedna scéna nápadně kopíruje sérii Paranormal Activity druhá pro změnu sérii Amityville a tak by se dalo pokračovat ).Po dějové stránce to též nemá co nabídnout 90 procent filmu sledujeme chlápka co třeba leží ozve se zvuk on jde za ním a pohne se židlička to v dnešní době nikoho nevystraší. Konec naopak aspiruje na slušnou parodii. 0 procent ()

lucky.loo 

všechny recenze uživatele

Působilo to na mě až dojmem nějakého jednoduchého nezávislého filmu. Nicméně celkem slušná duchařinka. Chlapík si myslel, že pobyt v domě, ve kterém se předtím přihodilo mnoho zlého a mnoho různých nájemníků se z něj vystěhovalo využije k publikaci duchařského bestselleru, ale celkem situaci podcenil. Nicméně chvílemi na mě některé scény působily malinko komediálním dojmem a pointa se jednoznačně nabízela. Neurazí, nepotěší. Hodnocení: 60% ()

Reklama

Reklama