Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Není to ještě ani rok, co měli svatbu jako z pohádky - a už se objevily první problémy. Přitom se zdálo, že jsou spolu Nat (Rose Byrne) a Josh (Rafe Spall), navzdory naprosto rozdílným povahám, skutečně šťastní. Rodina a přátelé si ale nikdy nemysleli, že jim to vydrží dlouho, a s blížícím se výročím svatby se zdá, že měli pravdu. Objevuje se totiž pokušení v podobě Joshovy bývalé přítelkyně Chloe (Anna Faris) a Natina nového, atraktivního amerického klienta Guye (Simon Baker). Ani jeden z manželů ovšem nechce být tím prvním, kdo to vzdá... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (185)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Zasmál jsem se, to by bylo vlastně i fajn. Jenže taky jsem se setkal s názory, se kterými se nejsem schopný ztotožnit a to je ten hlavní problém, proč zůstávám u průměru. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Lidé by měli pořádat svatební obřady v čase zamilované pomatenosti, aby potěšili nadržené svatebčany a zároveň udrželi úroveň blahobytu rozvodových právníků. Mne ovšem příliš nebavilo sledovat vývoj nefunkčního manželství, ale zase mne potěšilo, že nejsem jediný exot na světě, který nemá jasno o správné poloze svých rukou při švédské trojce. Pokud však někdy záhadně zbohatnu, tak k uspokojení svých sexuálních tužeb rozhodně zkusím tu fintu s holubem ve větráku, protože té může odolat pouze slečna, která zapomněla číselný kód od svého pásu cudnosti. Jinak je to optimistický film, který spolehlivě přinutí k myšlenkám o rozvodu každého, jehož partner nepodává stoprocentní výkon každý den i každou noc. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Komedie se starším datem výroby často překvapí svým méně svázaným smyslem pro humor. Tady je to doslova jen pár let zpátky, ale můžeme vidět, jak se doba změnila. Má to být i romantický film, ovšem stejně je plný vulgarit a hlavně se nebojí strefovat do našich oblíbených terčů v podobě žen, černochů a homosexuálů. Od jisté doby věc naprosto nevídaná. Opak žádosti o ruku je jedním z vrcholů. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

Šel jsem na to do kina s nízkým očekáváním, a byl jsem překvapen, jak svěží a vtipná komedie z toho vylezla. Britové opět ukázali, že umí. Že umí diváka rozesmát tak, aby to nebylo trapné a smích nebyl falešný, ale upřímný. Palec hore! =) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Hlavný problém tejto komédie sú hrozne tupé dialógy, naozaj si nepamätám snímok s väčšou koncetráciou tak stupídnych žvástov. Už len samotná pointa filmu je riadne hlúpa. Často hranica tuposti bola už tak vysoká, až to hraničilo s trápnosťou. Popravde, bol som zvedavý hlavne na Rafe Spalla, a na to, či sa aspoň trocha potatil. Musím priznať, že niečo málo z génov by sa našlo, ale kvalít svojho otca nedosahuje ani omylom. Šťastie, že ide o komédiu, byť to dráma snímok ide rovno do odpadu. 30/100 ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Manželství jako škůdce relativně fungujícího vztahu. Nat a Josh se dobrovolně nechali okroužkovat, což jim teď brání v rozletu. Po devíti měsících manželství zjišťují, že se k sobě vůbec nehodí. Ocitli se v manželské poradně, ale plíživou krizi, která dosáhla vrcholu, pravděpodobně neustojí. Nepůjde to dál už jen proto, že se v jejich blízkosti objevily zajímavé protějšky, které se přece jen k nim hodí více. Nenápadný tvůrce Dan Mazer si napsal a zrežíroval film, který má značný rozsah ve slovníku sprostých slov, už méně se vyjadřuje k jádru věci. Předně není jasné, proč vůbec pár spolu uzavřel manželství, když spolu neuměl žít. První impuls nespokojeného vztahu přišel od manželky, lze tedy usuzovat, že manžel by žádnou příčinu pro rozchod ani nezavdal. Divák se nemá moc čeho chytit. Není tak úplně přesně definováno, co stojí za náhlou krizí. Špatný sex? Ve filmu se objeví sekvence s fotografiemi, na nichž jsou manželé zachyceni při vášnivých porno líbánkách. Dalo by se usuzovat, že zde problém nebyl. Nedostatek projevených citů a pozornosti? Možná. Film nemá moc scén, v nichž by si manželé projevovali vzájemnou náklonnost a tiskli se k sobě. Málo atraktivní protějšek? Ve filmu vystupuje populární "Mentalista" Simon Baker coby ideál mužské krásy pro manželku, průměrný manžel se musel spokojit s Annou Faris, kterou bych zrovna za ideál ženské krásy neoznačil. Ať je to jak chce, divák bude devadesát minut pátrat, ničeho se nedopátrá, ale neznamená to, že by to nějak filmu zvlášť vadilo. Nekompaktní celek podtrhlo herecké obsazení, které je vybráno tak blbě, až je to roztomilé. Vidět pohromadě divně hrající Rose Byrne, neznámého a ještě divněji hrajícího Raffa Spalla a k nim téměř na sílu nalepená nekompati(de)bilní dvojka Baker a Faris se jen tak nepoštěstí. Brit Dan Mazer to celé zrežíroval v poměrně neotřelém a ne moc vídaném stylu. Romantiku zadupával jak mohl, mnohem raději se oddával peprným dialogům, u kterých kladl důraz, aby nevyznívaly dietně a sterilně. Několik hlášek je hodně dobrých, najde se však nemalé množství replik, které nefungují vlivem nedobrého načasování, nebo jim schází lepší režijní cit. O balanc ve scénáři autor moc nestál. Šlo hlavně o to, jak co nejrychleji nesourodé manželství rozdělit a užít si u toho dělení i nějakou tu legraci. A to se celkem dařilo. Netradiční a přisprostlý počin, který se k romantice obrací zády. V závěru už k ní je o něco vlídnější. 60% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Páčilo sa mi to skôr na dve hviezdy a až na pár scén to vyslovene trápne neni, ale už roky som nevidel v kinách natoľko dysfunkčnú komédiu. Vážne, ako keby šlo o amatérsky autorský debut. Postavy a ich vzťahy sú veľmi veľmi divne načrtnuté, dialógy šuštia papierom až to bolí (pre príklad www vtip) - neživotné po všetkých stránkach. Záver je na smiech inak ako by mal, a napríklad vedľajšia postava najlepšieho kamaráta hlavného hrdinu, je vo filme iba a výhradne preto, že v podobných filmoch také postavy bývajú. Nechápete jeho jednanie, nechápete jednanie ostatných ani nikoho a keď už mal byť ako postava best mana použitý, mohol dostať s hlavným hrdinom aspoň jednu jedinú spoločnú scénu, ktorá by ich priateľstvo dokreslovala (mimo záverečné titulky). 30%. Naozaj Rose Byrne potrebuje točiť takéto filmy? ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Dostala mě geniální anti-žádost o ruku a bavily některé lehce eRkové dialogy. Jinak průměrný romenťák, bohužel s VELICE otravným kámošem ženicha. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Totálny antibergmanovský pohlad do partnerských vzťahov. Nereálne situácie, mimo realitu zasadené dialogy a maximálne nesympatické postavy. Chlapík chce zbaliť ženskú tak, že ju skoro zabije holubicami. Ona sa samozrejme zamiluje a začne pochybovať o svojom manželovi, ktorý je mimochodom tiež iba karikatúra istého typu. Občas sa človek zasmeje, ale vždy je to iba predzvesťou niečoho trápneho. Film sa snaží povedať, že sa nemáme brániť vlastným citom aj napriek spoločenským záväzkom. A aj to, že pekní ludia patria k sebe a tí, povedzme že priemerneší tiež a k ich intervzhladovému spárovávaniu by nemalo nikdy dochádzať. Väčšiu blbosť som už dávno v žiadnom filme nezaregistroval. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Klasická americká romantika. Herci jsou vybrání opravdu dobře, vtip také nechybí a akce taktéž. Ovšem je to příliš klasické, ničím zvláštní. Jediné, čím je to trochu ozvláštněné je konec, který je opravdu hezky zvláštní. Nicméně i přesto, čistý průměr. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Výroky a představení Stephena Merchanta v tomto filmu bych zhodnotil jako totální pomatení mysli. V jaké situaci musí člověk být, aby kývnul na podobnou roli?! A co zbytek? Taky žádná sláva, ale pravda...se scénářem nic nezmůžou. Ale jako názorná ukázka toho, že do svatby vše funguje a pak se to sere, dostačující. Jen je zajímavé, že na to všichni přijdou až po té svatbě...takže, kde je chyba?! 20% ()

cukorek 

všechny recenze uživatele

Spojenie romantiky a humoru je takmer bežné, ale ak sa k tomu pridá pestrosť vulgarizmov a irónia, vzniká nefalšovaná zábava. Nevyčerpateľná téma o páre dvoch mladých ľudí tento krát ostala zakliesnená v tuneli, a cúvanie z neho sa neobišlo bez komplikácií. Manželstvo každopádne nie je sranda a ťažko sa na neho hľadá recept. Kopec bláznivých dialógov a situácií prekonal pohovor u poisťováka, ktorý im výborne asistoval a radil. Takže jeho múdra veta k situácií, keď ostanete závislí na prístrojoch " My sme práve odpojili tetu... teraz máme aspoň voľnú zásuvku pre lampu" Humor ako bič.70% ()

Slartibarkfast odpad!

všechny recenze uživatele

Příběh dvou lidí, kteří se potkali, zamilovali, vzali a hned po svatbě zjistili, že si nejsou souzeni, ale zkusili to spolu dál. Takto v jedné větě to vypadá na celkem solidní romantickou komedii plnou srdceryvných momentů, opak je však pravdou. Ani v nejmenším netuším, kam mířil Dan Mazer tímto dílkem, ale pro mne to bylo jedno z největších utrpení, jaké jsem kdy u filmu zažil. Pouťová moudra tu létala jak v Sexu ve městě a dávala podobný smysl - žádný. Trapnost je zde výplní prakticky každé minuty v různých podobách a není zřejmě jediného dialogu, u kterého bych neměl chuť hlavním protagonistům urazit hlavu a jejich krví vymalovat nejbližší kostel. Vtip se do vás snaží nacpat tak jemně, jako se šiškami krmí husy. Bohužel se není čemu smát, jelikož ony vtipy postrádají základní vlastnost a působí spíš jako facka v neděli v šest ráno. Celou dobu jsem si říkal, že se snad postupně vyhrabeme z těch sraček, ale naopak jsme zabředávali stále hlouběji a já už neměl sílu pokračovat. Nakonec jsem to na tři pokusy dokoukal, ale musím říci, že s obrovským sebezapřením. Rose Byrne a Simon Baker museli být velmi zoufalí, že kývli a vzali tyto role. Naopak u Anny Faris překvapen nejsem, jen si tak říkám, jak až hluboko může klesnout. Hrůzostrašná záležitost a naprosto tupá slátanina, které se budu vyhýbat velice širokým obloukem. 0% ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Film mal naozaj veľký potenciál byť dobrou komédiou, ale nejako sa to nepodarilo ... + štyri skvelé songy. ()

=woody= 

všechny recenze uživatele

Krásný den! Lepší je jít třeba vyvenčit psa, než na tuhle pseudokomedii do kina.. Mám z ní pocity velmi smíšené.. Zdá se, že autoři nevěděli přesně kam chtějí svůj film posadit.. A tak zůstal neusazen.. Je to ovšem o dost znatelnější balancování mezi žánry, než v jiných případech.. Pod nepodařenou maskou komedie cítím daleko vážnější tvář. Snad proto, že jsem měl po čas sledování neustále tendenci srovnávat peripetie hlavních hrdinů s těmi svými.. Hlavní myšlenka podsouvá nechtě pravdu přímo pod nos.. Proto tři hvězdy.. Všechny dobré fóry jsou prozrazeny v traileru - jiných se nedočkáte.. Mějte se filmově, Woo. ()

claudel 

všechny recenze uživatele

Divná a ztřeštěná komedie, v níž si téměř žádná postava nezískala mé sympatie. Vyloženě mě rozčilovalo několik vedlejších postav, které se "zaskvěly" trapnými nebo ujetými vtipy. Těmto postavám bezkonkurenčně vévodil Danny v podání Stephena Merchanta. Celý film je velmi nevyrovnaný, některé scény jsou povedené, dokonce i vtipné či usměvné a jiné naopak zoufalé nevtipné a protkané až debilními dialogy. Díky docela povedené závěrečné půlhodině se přikláním ke třem hvězdičkám. ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

Super milostnej čtyřúhelník. Vůbec ne romanťárna, spíš taková ta americká slaďoučká klasika přesprejovaná britskou dávkou cynismu a patřičnýho nadhledu. Ale to byl záměr, aspoň myslim/doufám, a já si teda docela slušně pošmák. Sem tam sice na scénu pronikavějc, než by bylo bývalo zdrávo, nakoukl Mazerův kámoš Borat alias Brüno (threesome), ale to šlo fakt hladce přežít - stejně jako přehrávající Rose (který to výjimečně ani moc neslušelo) s plakátovym Bakerem. A to hlavně proto, že Rafe Spall (!!!) a určitý scény jako quim (!!) nebo promítání fotek (!) byli doslova k popukání. Jako vážně - bejt tohle romanťárna na slovo vzatá, šlo by asi o vůbec nejvtipnější kousek, s kterym jsem zatim měl tu čest. ()

Reklama

Reklama