Reklama

Reklama

Útok na Wall Street

  • Kanada Assault on Wall Street (více)
Trailer 1

VOD (1)

Jim je úplně průměrný Newyorčan, má dobře placenou práci a milující rodinu. Náhle však díky zmařené investici o vše přijde. Jim zuří a rozhodně se pomstít těm, kdo jej o jeho dosavadní život připravili. (Filmbox)

Recenze (126)

verbal 

všechny recenze uživatele

Pokud se Úwe na chvíli oprostí od ultratrapných lesbických upírek a rádobykomediálních porážkových sviní, dokáže se šarmem sobě vlastním zpracovat i seriózní téma, jakým je téměř dokonalé řešení hypoteční krize. Jeho inovativní, neokeynesiánský model regulace trhu, spočívající v totálním vyhlazení všech těch spekulativních zmrdů, co nám tu v globálním měřítku houpou úsporama, jen aby si, krize nekrize, mohli cvaknout další splátku na Ferrari a dovolenou na Barbadosu, je svou jednoduchostí a precizní účinností téměř na Nobelovku za ekonomii! Ano, je to sice místy až Bollestně prkenné, ale všechno to vyváží neskonalá divákova radost z pohledu na hlavu svého investičního makléře, která se ladně rozprskne v úlomcích kostí a mozku nad koláčovým grafem výhodných investičních balíčků Lehman brothers. Moc doufám, že tato "Bollova progresivní regulace" ten zlatý dynamit opravdu získá a ujme se brzy celosvětově. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,…ALE SKUTEČNÍ KRIMINÁLNÍCI JSOU V CENTRU MĚSTA NA WALL STREET. TYHLE ZKURVYSYNI UKRADOU VÍC PENĚZ, NEŽ JAKEJKOLIV KRETÉN Z RIKER ISLANDU....“ /// Frajeři z Wall Streetu. Žijou svůj americkej sen, i když jde burza do hajzlu. To taťka s mamkou Baxfordovi taky měli sen. Ale teď má mamka raka a tak zjišťujou, co že vobnášení takovej ,,limit pokrytí nákladů“. Ještě že má taťka ulitý prachy ve fondech… Slušnej člověk upadající do problémů. Člověk snažící se bojovat proti větrnejm mlejnům a systému. Jednoduchej příběh. Až depresivní, protože si uvědomuju, že tohle není sci-fi a vlastně mě mrzí, že to není ,,podle skutečný události“. Důležitý (pro mě) taky je, že příběh vzbuzuje emoce. Že jde o citovej kýč? Souhlas! ,,HEJ VYJEBANCI!“ (ale jsou věci, který dokážou pozvednout náladu…) Líbí se mi ten zpravodajsky - ekonomickej podklad, a když si taťka otevře střelnici – nemá to chybu! Uwe Boll a jeho ekonomickej Punisher. Bez festivalovejch ambicí, ale s dost dobrým útokem na lidský pudy. PS.: Proti (ne)milovanýmu Uwemu, tady můžou všichni říct akorát tak hovno! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Myslím si, že mě má moje banka (i pojišťovna!) ráda. Proč by mi jinak neustále nabízela prachy, i když jsem v prdeli? 2.) Miluju filmy, ve kterejch na posranýho i hajzl spadne. 3.) Zjistím, kdy by se mi mohla hodit TAHLE věcička. 4.) Thx za titule ,,Vladex“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ** ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Jak říká Slavoj Žižek a nejen on, dnes si dokážeme spíš představit konec světa než konec kapitalismu, případně jakoukoli drobnou změnu v jeho fungování. Tahle ideová bezradnost se samozřejmě zrcadlí i v současných filmech, a to jak těch apokalyptických, tak těch zabývajících se přímo aktuální společenskou situací. Typické například je, že systémové problémy se ve fikci personifikují do démonických záporáků, čímž se utvrzuje iluze, že za všechno může několik hrabivých tučných sviní tam nahoře, které když se odstraní, tak bude líp. Tenhle nesmysl se pak bohužel přenáší i do smýšlení o skutečné politice, kdy řada lidí pořád úplně nesmyslně vidí řešení korupce v zatčení těch zkorumpovaných jedinců. Ve skutečnosti je ale jedno, kdo tam sedí, protože problém není v lidech, ale v podmínkách, ve kterých existují. To se ovšem těžko přenáší do srozumitelného narativního celku, takže pak vznikají takové bláboly jako seriál Arrow, kde v každém díle je "záporákem týdne" nějaký odporný kapitalista. Další možnost, kterou tvůrci mají, je tuhle iluzi podvrátit - ukázat, že zlikvidovat vysoce postavené jednotlivce nic neřeší. To se třeba povedlo Tykwerovi v Internationalu, jenže to je skutečně výjimka, protože, co si budeme povídat, lidi se nechtějí dívat na filmy s depresivním koncem, takže jich ani tolik nevzniká. Uwe Boll na to šel ve svém Assault on Wall Street fikaně. Zabíjení hrabivých bankéřů sice částečně pojímá právě jako hon na "ty nahoře", ale zároveň svého hrdinu nechává likvidovat těch systémových článků víc. Mimo jiné se tu zdůrazňuje, jak nikdo nechce přijmout zodpovědnost za to, co dělá a odkazuje se buď na svoje nadřízené nebo všemožné direktivy, které "přichází shora". Zároveň se film nepouští ani do otevřeného happy-endu nebo naopak do nějakého deziluzivního tragického závěru. Jim se ve finále stává mstitelem modrých límečků - přízrakem, který zřejmě bude v akci pokračovat i po skončení filmu. Tím se film ale znovu elegantně vyhýbá otázce, na kterou dnes nikdo nezná odpověď: "Co dál?" Když si teda vybijeme tu frustraci takhle násilně, protože to jinak nejde, co z toho pak bude plynout za následky? Nikdo prostě nemá žádnou vizi, ani Uwe. Proto bych byl opatrný s tím nazývat tento film subverzivní exploatací a Bolla stavět do role vyvržence systému, který si může dovolit komentovat to, co jiní ne, jako to udělali odborníci v novém čísle Sight & Sound. Na to je Assault on Wall Street pořád málo bulvární, málo radikální a málo protisystémový. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to celkom dobrý dramatický thriller. Má dosť dobrý príbeh o obyčajnom mužovi, ktorý si žije svojim bežným životom bez väčších ambícií, ale je rád, že má slušnú prácu, dobrých priateľov a hlavne milujúcu ženu, ktorá má ale nanešťastie zdravotné problémy a poistka to nepokryje a tak sa rozhodne veriť svojmu finančnému poradcovi, ktorému zverí peniaze. Lenže kvôli finančným podvodníkom o ne nielen príde, ale dokonca aj upadne do ťažkých dlhov a tak sa snaží bojovať s týmto systémom, lenže postupne si čím ďalej viac uvedomuje, že skutočne funguje len to najradikálnejšie riešenie. Spracovanie je celkom slušné, celá táto tématika ohľadom finančných trhov a samozrejme hlavne obyčajnom človeku, ktorý sa snaží bojovať proti systému, ktorému vládne len chamtivosť a ignorancia je pre potreby filmu dobre zvládnutá, ale až na jeden zásadný problém, ktorý nanešťastie filmu dosť uberá a tým je práve samotný hlavný hrdina. Je tu potrebný niekto, s kým sa dá stotožniť a následne mu aj skutočne fandiť, lenže v tomto prípade je to už od samotného začiatku obyčajný neschopný hlupák a primitív a potom to ide ťažko. Ale inak je to slušná zábava, film má dobré tempo, baví aj pri dlhých dialógových častiach, ktorých je plno, takže až na ten jeden problém je to rozhodne obstojná zábava. Samotnej akcie tu až tak moc nie je a nie je ani až tak zábavná, ako by som chcel, čo platí obzvlášť o záverečnej fáze v jednej budove, ale svoj účel to splní a aspoň tá jedna akcia, ktorá finále predchádza sa vydarila. Herecké obsadenie je teda skutočne rozporuplné, je tu až prekvapivo veľa známych tvárí, ktoré až na dve výnimky, čo je klasik Keith David a v poslednej dobe aj Michael Paré, ktorý už aj má nejakú charizmu vôbec nemusím, ale zase všetci sú svojim spôsobom aspoň zábavní, či už Eric Roberts alebo Edward Furlong, ktorého som nevidel roky a tak ma jeho súčasný stav skutočne šokuje, takže výraznejšie nesklame nikto. Jedine ten Dominic Purcell v hlavnej úlohe mi opäť dokazuje, že je to asi najhorší herec vôbec. Réžia a technická stránka nie sú ničím výnimočné, miestami to dokonca pôsobí ako domáce video, ale má to aj svoje chvíle a celkovo s tým nemám až taký problém. Uwe Boll by sa mal držať už len takýchto filmov, ktoré mu aj celkom idú, síce je to predsa len horšie, ako tématický predchodca Rampage, ktorý mi skutočne sadol po všetkých stránkach, ale aj toto je minimálne na to jedno pozretie slušná zábava. 60% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

No nevím když si vezmu celou Bollovu tvorbu a porovnám některý jeho sice trapný, ale velezábavný kousky s tímto filmem, tak mi z toho vychazí, že to hodnocení je tu poněkud ustřelený a přehnaný. Purcell se snaží hrát co to dá, ale nepřesvědčí no a celý film se tváří hrozně drsně a seriozně až na to, že výpovědní hodnotu má naprosto nulovou. Ta myšlenka kterou se tu tvůrci pokouší prosadit prostě nefunguje a tak z toho je jenom další tuctový příliš vážně pojatý akční béčko z rádoby poselstvím. 35% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Exhibice slabomyslnosti s extrémními následky. Jenomže dost nudná. Všechno se to odehrává ve dvou newyorských ulicích a jednom bytě, a půl hodiny záběrů tvoří zamyšlení nebo plačící dva ústřední protagonisté. Finální masakr sice úderný ale přitom kompozičně odfláklý. Prostě Boll. Po Rampage dost škoda. ()

Real Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

"GRENADES ARE FUN!" ------------- Usain Bolt natočil drámu, počas ktorej som mal oprávnené obavy, ako zvládne transformovať dobrosrdečného, správneho muža na vraždiace monštrum, ozbrojené nie len slušne upravenou automatikou. Vysvitlo, že som sa nemal čoho báť. Elegantné zábery na metropolitný New York počas celého filmu pekne dopĺňala kvalitná akcia v závere, s ešte lepším hudobným podkresom a to bolo len minimum. Uwe ma nesmierne príjemne prekvapil. Zúfalstvo manželov nakrútil veľmi zručne, dostatočne dramaticky ale hlavne kurv* dobre. Jedno objatie povedalo viac, ako všetky slová. Pár záberov si nechal aj na zobrazenie/porovnanie dvoch odlišných svetov a ukázanie reality, že NYC je vlastne pre bežných ľudí úplné hardcore peklo. Na margo obetí vyvraždovačky, myslím, že ľudí, ktorí voči nim uchovávali nejaké sympatie, bolo pomenej. Ťažko povedať, či to vypovedá viac o kvalite réžie, trefne zvolenej hudby v danom okamihu, alebo prostom a známom fakte, že majorita spoločnosti bohatých ľudí jednoducho nenávidí. V každom prípade, veľmi podarený film, ktorý si bohužiaľ mnoho pozornosti neuchmatol. Mojej si ale zobral dostatočne a právom je teraz umiestnený pekne v pohodlí môjho profilu. ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Čo sa preboha stalo? Čo nám to s Uwem tí pankharti porobili... že natočil takúto pecku?! Neuveriteľné - síce trochu klišé, ale predsa dosť dobrý scenár, podozrivo kvalitné dialógy a Purcellko v najlepšej úlohe od Prison Break, ktorá mu padne ako uliata. Film, aký občas človek potrebuje, aby si uvedomil, že v tom nie je sám, a že sa sem tam objaví jeden z milióna, ktorý urobí to, čo si všetci tajne predstavujú. Záver ešte lepší ako som čakal. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Jelikož Uwe natočil něco, z čeho kromě brečícího Purcella nestojí vlasy na hlavě, tak budu milosrdný. Když pominu jakousi teráčskou revenge koncovku, tak se jedná o vcelku reálné a soucit vyvolávající drama, kdy divák nemá sebemenší problém vžít se do role hlavního hrdiny. Ne že bych se tady v tomto žánru vyžíval, ale byl jsem překvapený, jak to Bollovi šlape, no o vyloženě nasraném zakončení nechť si udělá obrázek každá sám. V USA tenhle film beztak zakážou! 55% ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Řešení je to sice velice přímočaré a efektivní, ale natočeno je značně amatérsky. Ale za ten nápad přidám hvězdičku. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Dost pomalá příprava, ale očišťující sladká katarze aneb detailní popis osudu člověka, kterého finanční machinace pracháčů připravili o všechno, a který má možnost chopit se msty. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Ufff .. tak takovou nálož jsem tedy nečekal. Film mi sedl na 101% ...stát se tohle mě, tak jednám asi stejně - REAL CS 1.6 :D ... Opravdu super ... Nemám co bych víc dodal. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Neznaje paradigma , anžto jsem Bollem dosud nepoznamenán, vydal jsem se do končin mnou dosud neprozkoumaných. Zasednuv do polohy skrčmo a schylmo, cítě se pohodlně a očekávaje spektakulární vjem, jal jsem se sledovat toto dílo proklínaného autora. Vnořiv se do příběhu životem postupně ubíjené a ke zkáze odsouzené lidské bytosti nemající ani zbla šancí se dostati ze svého bludného kruhu , byl jsem až překvapen realističností podání tohoto strmého pádu, který může potkati každého z nás. Schouliv se ještě více, přípomínaje megalitické embryo velikosti mláděte nosorožce srstnatého, s nebývalou obavou usídlenou v nervových zakončeních, jejíž odlesk se zrcadlil v odrazu mých přivřených očí na obrazovce, jsem očekával nezvratný výsledek tohoto drtivého tlaku vyvíjeného na hlavního hrdinu .. a tak se i stalo..postřílel je do posledního čuráka a já vím jak splatím hypotéku..... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Celý film mě nebavil, hrálo si to na nějaký drama, který mi bylo šumák, páč jsem to těm hercum nevěřil ve xichtě, jediný co mě na tom bavilo bylo to že jsem po dlouhý době rád viděl E.Furlonga. Pak ovšem po hodině a pěti minutách se objevila zbran a sní začal pořádnej masakr, který mě donutil zvednout film o jednu hvězdu. Ten závěrečnej masakr chválim, jinak je to ukecaná nuda. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Kdyby mi někdo řekl, že jednou dám filmu od Uweho 5*, myslel bych si, že je to debil.Debil sem já.Uwe dokázal nemožné.Sic s takovou lehkou naivitou a stále lehce roztřesenou rukou natočil ovšem strhující příběh o obyčejném a hlavně správném chlapovi, co se mu všechno posere a on to těm kurvám vrátí i s úroky.Minimalistická hudbička dokonale vyobrazila tu depresivní atmosféru a totální bezmoc.I když chyb tam je jak sraček, od sebevraždy, přes tupý poldy až po naivní konečník, za to, že Uwe tohle vyplodil ze sebe přihodim šuriken k dobru.Uwe makej a toč tyhkle masakry...vy ste mě nasrali...já vás postřílím...to se chytne vždycky :) 90%. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv by obrázky a jméno režiséra mohlo evokovat, že se bude jednat o další variaci na videoherního Postala, není tomu tak a já dokonce musím napsat, že Uwe Boll natočil smysluplný film. Assault on Wall Street je celkem uvěřitelné a docela depresivní drama o tom, kam může obyčejný člověk zajít, pokud přijde úplně o vše. ()

lillien 

všechny recenze uživatele

3,99 hvězdy. Ty přípravy na akt : "všechny vás vystřílím, vy zmrdi" mi přišel už poněkud zdlouhavý, ale závěr (pominu-li tu okatou, ale zato sympatickou, nepravděpodobnost) se opět rozběhl. Co mě bavilo ještě víc byla první polovina, ta ponurá bezmoc, když vám život dá jasně najevo, že bez peněz nesmíte počítat s jeho snadným průběhem. A o co víc přicházíte na účtech, o to víc vám sebere i v jiných rovinách existence. Sere-li se něco tak, že už z toho šílíte, ještě pořád se to může zesrat i víc, to zná z praxe asi každý z nás. Ovšem tady je to dohnáno do extrému a já ty "samá dna" ve filmu prostě můžu, takže za to velké plus. Když přijdete o všechno kromě vlastní fyzické existence, nabízí se buď cesta pokusu o nových začátek, nebo cesta odplaty, pokud víte, na koho ukázat prstem. A ta cesta odplaty se mi tu líbila. Ve filmu mě přeci jen trochu víc baví, když chlápek pořeší své tlaky tříštivým granátem, než čučet, jak spolu s dalším uvědomělým Člověkem v tísni staví školu v Angole. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Pár lidí mi tento film doporučovalo, ale přiznám se, že mě nejvíc odrazovalo jméno režiséra. Uwe Boll – většinu filmů co jsem od něj viděl, dopadlo naprosto katastrofálně. Jasně, narazil jsem i na pár zajímavějších kousků, ale i tak tenhle chlápek má své čestné místo v mém žebříčku nejhorších režisérů a prznitelů mého oblíbeného hororového žánru. Tady však musím uznat, že to tak špatné nebylo. ON ten ocas nakonec zas až tak špatný není, když se mu chce a nedělá si z toho jen prdel a pračku peněz svých sponzorů. Našlo by se tu několik opravdu povedených pasáží – ten finální masakr byl super, atmosféra taky nebyla špatná, nechyběly emoce i slušné herecké výkony. Bylo tu samozřejmě i několik nudnějších pasáží a hluchých míst, ale Dominic Purcell to solidně ukočíroval k průměrnému ohodnocení a hlavně i díky němu se na to dá dívat. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Uwe Boll je nevyzpytatelný nezmar. Ač většina jeho filmů patří ke kinematografickému braku, už několikrát dokázal, že umí napsat, potažmo natočit film, který má svou kvalitu. A Assault on Wall Street je právě jedním z nich. A vlastně stačilo jen zasadit obyčejný příběh po pomstě do prostředí finanční krize okolo Wall Street a přidat nekompromisní závěr. Boll tak po skvělých Tunnel Rats a Rampage přidává do filmografie další zajímavý kousek. A možná i časem přijde sám na to, že točit už několikáté Bloodrayne, In the Name of the King nebo se stále pokoušet o filmové adaptace her není tou správnou cestou. 70% ()

Reklama

Reklama