Reklama

Reklama

Ve jménu krále 3: Síla medailonu

  • Kanada In the Name of the King III (více)

Hlavní postava, nájemný vrah Hazen Kaine, jde do jednoho domu v Sofii, kde zastřelí několik lidí. Poté se v jednom pokoji vloupe do trezoru. Následně jde za místním mafiánem Ayavlem, který má pro něj špinavou práci. Má se dostat ke dvěma malým dcerám jiného mafiánského bosse a unést je. Hazen u jedné z děvčat najde starý medailon. Na ruce má vytetovaný ten samý medailon, a když si ho k ruce přiloží, teleportuje se do minulosti. Tam se dostane do města, které právě napadl drak. Hazen po něm střílí pistolí, a zažene ho. Hazen se seznámí se dvěma dívkami, Emeline a Arabellou, a ty ho vezmou k místnímu léčiteli. Po cestě je napadnou jezdci na koních. Jsou to Terovinovi muži. Terovin je bratr otce Arabelly a Emeline. Terovin zabil jejich rodiče a zmocnil se království. Emeline s Arabellou se ubrání a všechny muže až na jednoho, který uteče, zabijí. Ulrich řekne Hazenovi, že musí nastoupit na stezku odvahy, aby se mohl vrátit zpět. Když se Terovin dozví, kde jsou jeho neteře, vydá se je zabít. Sestry Arabella a Emiline jedou s Hazenem na koních, a napadne je drak. Sestrám se podaří útok odrazit, a schovají se drakovi v lese. Mezitím Terovinovi muži napadnou Ulricha, a ten uteče pryč ze své jeskyně. Sestry dojedou s Hazenem ke svému strýci Tybaltovi. Jeho vesnice je však vzápětí napadena Terovinovými muži. Hazen, sestry a další lidé útok odrazí. Hazen jde poté s Arabellou pro vodu a povídají si. Hazen říká, že jeho ženu upálili kvůli tomu, že dělal „špinavou“ práci. Hazen slíbí Arabelle, že s ní bude bojovat proti Terovinovi. Terovin pomocí medailonu ovládá draka a pošle ho na vesnici Tybalta. Hazen chce zaútočit na Terovina, který je na svém hradě. Hazen chce odlákat jeho pozornost. Tybaltovi muži mají vylákat Terovinovy vojáky z hradu a Hazen se tam chystá nepozorovaně dostat. V lese se střetne Terovinovo vojsko s vojskem Tybalta... (TV Prima)

(více)

Recenze (22)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Are you fucking kiding me? Ty kráso tahle série je z každým dílem lepší a lepší! Boll tak jak ho známe se opět z ničím nesere a servíruje nám těžkotonážní nálož guilty pleasure. Takhle mu to prostě svědčí. On tu není od toho aby točil seriózní filmy, ale přesně takovýhle mega zábavný kraviny. Jestliže dvojka byla úlet tak trojka jde ještě dál. Můžeme v ní sledovat zajímavou životní cestu hlavního hrdiny. Z USA do Bulharska a z Bulharska do středověku. Sice už tu není Dolfík, ale Purcell je naprosto v pohodě nemám s ním problém. Je správně nekompromisní a umí utrousit i nějakou tu ironickou hlášku. Oproti předchozímu dílu je tu pár vylepšení tentokrát se hlavní hrdina přesune do středověku i s pistolí aby s ní vzápětí hned střílel po letícím drakovi (schválně který film vám to připomíná?) No pak si užijeme hodně srandy z lacinou výpravou už tradičně WTF digitálními efekty a totálně sračkovním, ale nebezpečně zábavným příběhem. Takže je mi jasný, že pro většinu zdejších kritiků to bude odpad už jenom za režiséra, ale čert vás vem. Přiznávám moje hodnocení je značně neobjektivní, ale já se prostě nehorázně pobavil. Celou dobu jsem to viděl na ty tři hvězdy co standartně dávám podobným úletům, ale za ten konec musím jít na čtyři. Ten konec to je prostě vrchol to je nejvíc co si dokážete představit nemůžu víc prozradit, protože kdo neuvidí neuvěří. Já každopádně uchcával smíchy ještě půlku závěrečných titulků. Jsem zvědavej jestli bude čtyřka, ale věřil bych tomu, že Boll je takovej šílenec, že je toho schopnej a konec konců proč ne. Já se za sebe trochu stydím, ale prostě mě opět nehorázně pobavil sračkovní film, kterej je tisíckrát zábavnější než spousta zdejších přeceněných rádoby artových mrdek. No co už nadělám můj zvrácený vkus holt opět úřaduje.70% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Purcell a jeho hlášky jsou fajn, ale oproti zábavné dvojce je to zase krok zpátky. Scénář pitomý, fantasy linka příšerně osekaná a její závěr vyloženě trapný. Scény v současnosti jsou ok, ale nechápu, proč tam museli cpát toho nechutně digitálního draka, kterej tam působí jako pěst na oko. Jako celek špatné, ale oproti jedničce pořád alespoň bez újmy koukatelné. ()

Reklama

okkac 

všechny recenze uživatele

Lepší, než předchozí díl s Lundgrenem. Tady to alespoň vypadá, že se to nebere úplně vážně a sem tam padne nějaká hláška, hlavně od šamana kvůli polívce a židli. Samozřejmě se natáčelo na bulharských loukách a lesích s malým rozpočtem, takže tu pobíhá pár komparzistů vydávající se za armádu a opět digi dráček, který se pak podívá i do současné Sofie, což ale vzbudí paniku asi u 4 lidí. Nicméně tohle ani neurazí a někde v TV v nedělních odpoledních hodinách to dokáže zabít čas. 4/10 ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že čím víc filmů od Uwe Bolla vidím, pravda, hlavně těch nových, tím víc se mi začínají líbit. Není to tak hrozné, jak se tvrdí, to je jen móda na někoho nadávat, ať už udělá cokoli. Jednou to byl nejhorší režisér současnosti, tak tu nálepku bude mít pořád. Tohle je parádní béčko, takového toho klasického střihu - jednoduchý scénář, levné provedení a zábava ani ne na hodinu a půl. Jo, mě tohle prostě bavilo. Na ten slabší nadprůměr v rámci žánru a stylu si to snadno sáhne. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Tohle bylo hodně slabé. Jako Purcell docela v pohodě, dokonce se mu povede i jedna hláška (za celý film), výprava také ujde, dokonce tu tentokrát máme hrad a žádné levné ležení někde v poli jako ve dvojce. Ale střih je děsně zmatený, zvláště u soubojů, což je hodně na pikachu (záběry přes osu ani nepočítám), a dialogy skutečně, ale skutečně mizerné. A ten konec - plán byl jít ve dvaceti lidech na hrad. Ale najednou v lese, kde se vzali, tu se vzali, královi vojáci. A i když mají přesilu, pořád tu dvacítku lidí ne a ne umlátit. A pak dokonce přijede sám král (!) /btw, jak věděl, kam má jet?/ A když už jdou ve dvou na hrad, tak vždy narazí jen na dva strážce, aby to bylo na férovku... Drak, co nechrlí oheň, když může... Souhlas s komentářem JohnCZ. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (6)

  • Natáčení probíhalo v Sofii a ve filmovém studiu Bojana v Bulharsku. (Terva)
  • Králové zmínění ve filmu: Kardam (Valentin Balabanov) a Tervin (Marian Valev), včetně jeho alter ega Ajavla, jsou pojmenováni po třech bulharských králích: Kardam a Tervel, kteří stáli v čele První bulharské říše v 8. století, a Ivajlo, který byl ve 13. století vládcem Druhé bulharské říše. (Johnny.ARN)

Reklama

Reklama