Reklama

Reklama

Bonnie a Clyde po italsku

  • Itálie Bonnie e Clyde all'italiana (více)

Obsahy(1)

Leo (Paolo Villaggio) a Rosetta (Ornella Muti) se náhodou potkají v bance. V tu chvíli do banky vtrhnou lupiči a vezmou je jako rukojmí. Když se jim podaří uprchnout, chce si Leo vzít i svůj kufřík, ale omylem vezme kufr s celým lupem. Druhý den se v novinách objeví článek, kde je Leo popisován jako chladnokrevný vůdce lupičské bandy. Takže po něm jdou nejen lupiči, kteří chtějí ukradené peníze zpátky, ale i policie. Rosetta se cítí jako Bonnie, ale Leo si moc jako Clyde nepřipadá. Nejspíš proto, že není zrovna švihák. To ale Rosettě vůbec nevadí. Je totiž tak krátkozraká, že nemá potuchy, jak vlastně její Clyde vypadá. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nic mi není, jenom mě tak lehounce škrtíte. Ale nechat se uškrtit od Vás je pro mě spíš, řekl bych, vyznamenání." Clyde mě se svým vzorkovníkem hovínek moc nebavil, ale Bonnie byla úžasná. A to v oblečení typické italské hospodyně, se samopalem, jenom v košili, úplně nahá a hlavně jako punkerka. Zkrátka ji miluju od dětských let a proto mě hrozně mrzí, že tento "superfilm", na který jsme za vlády rudých bratrů nadšeně čekali o Silvestrovské noci, za ta léta hodně ztratil ze svých pozitiv. Bonnie nikoli, ta je snad ještě hezčí. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Pro mě už odmalička supr vtipná klasika, kde v dabingu P. Villaggia exceluje skvělý Stanislav Fišer. Tuhle komedii jsem na videu viděl nesčetněkrát, vždy mě dokázala zaručeně pobavit a jedná se o jeden z nemnoha filmů, které znám tak dobře, že se směju už před začátkem scény. A opravdu vtipných scén má tahle komedie fakt hodně. ()

Reklama

Mykhaluu 

všechny recenze uživatele

Nikoho nenutím, aby se dokázal bavit u filmu se scénářem, hudbou a zpracováním z roku 1982... Ale klidně ho doporučím všem, kteří mají rádi naprosto šílený humor s Paolem Villaggiem... k tomu Ornella Mutti a "... já tuhle loď znám jako svý boty! A teď otevřu tyhle dveře, protože jinak... ááááá!!!" :-D :-D :-D Jsem rád, že mé neteře (13, 16) se u toho nakonec krásně válely smíchy (2009-07-25) a pouštěli jsme pár zásadních scének hodněkrát dokola, až jsme smíchy plakali.. Díky Paolo! Za to, že na CSFD není film červený, hvězdička navíc! :) ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Na Villaggiových filmech mě vždycky bavila ta sociální kritika uspěchaného, dravého a odlidštěného městského života, v němž je obyčejný člověk degradován pouze na jakéhosi egoistického robota či dnešním žargonem lépe řečeno - lidský zdroj (zde např. hlavně v začátku filmu Leův sklepní byteček, cesta autobusem nebo návštěva jídelny). Jinak je to klasická ztřeštěná komedie v gansgterském hávu o Villaggiho klasickém troubovi, který ke všemu přijde tak nějak náhodou a vůbec ne vlastním přičiněním, plná komiky, různých fórků a to občas i jaksi nucených. Prostě klasika. Villagio vládne, krása Ornelly je v tomto filmu sporná, nevím jak v jiných filmech, ale tady jí to seklo jen v tom punkovém úboru. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Jedna z tých lepších Villagioviek kde ho spolu s extrémne krátkozrakou sexbombou Ornellou považujú za krvilačného zločineckého kápa. Väčšina humoru je síce založená na tom kam vilaggio spadne a čo mu tresne do hlavy, ale ono to minimálne v tomto prípade stále funguje. Napr, keď predstiera že mláti zločincov, čo sú v skutočnosti len vrecia a v jednom je nákova po ktorej majzne rukou. "Stalo sa vám niečo? Nie, je to len obyčajná fraktúra". Dobré bolo aj keď sa ako obchodný cestujúci snaží v hračkárstve predať rôzne modely plastových hovien ( ...a toto je klasické...lajno ). Čosa týka Ornelly, nespomínam si že by som ju videl v nejakom inom filme, ale tu to bola taká milá sympaťáčka a s Vilaggiom boli dobrá dvojka. Dobré tempo a humor síce ošúchaný ale funkčný, proste pozerateľná komédia. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v mestách Rím, Florencia, Tarquinia, Greve in Chianti,Siena,Monterotondo, Anguillara Sabazia a Fiumicino. (dyfur)
  • Ústřední píseň „Rhapsody“ nazpívala americká zpěvačka Bonnie Bianco v době, kdy žila v Itálii. (Faustka)

Reklama

Reklama