Reklama

Reklama

Bonnie a Clyde po italsku

  • Itálie Bonnie e Clyde all'italiana (více)

Obsahy(1)

Leo (Paolo Villaggio) a Rosetta (Ornella Muti) se náhodou potkají v bance. V tu chvíli do banky vtrhnou lupiči a vezmou je jako rukojmí. Když se jim podaří uprchnout, chce si Leo vzít i svůj kufřík, ale omylem vezme kufr s celým lupem. Druhý den se v novinách objeví článek, kde je Leo popisován jako chladnokrevný vůdce lupičské bandy. Takže po něm jdou nejen lupiči, kteří chtějí ukradené peníze zpátky, ale i policie. Rosetta se cítí jako Bonnie, ale Leo si moc jako Clyde nepřipadá. Nejspíš proto, že není zrovna švihák. To ale Rosettě vůbec nevadí. Je totiž tak krátkozraká, že nemá potuchy, jak vlastně její Clyde vypadá. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (90)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V socialismu jsem se nad tímhle bavil takovým způsobem, až jsem se bál, že mě komunisti zavřou za to, že jsem moc šťastnej. Teď mám prdel akorát z toho jakou jsem měl tenkrát z toho prdel. Ornella Muti je v tom punkovým ohozu tak sexy, ty nohy, ty kozy, ten samopal.. to by byl sex po italsku. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Italská parodie na Bonnie a Clydea je sice docela vtipná, ale místy jde o humor za každou cenu. Paolo Villaggio se mi daleko více líbil v typově podobných komediích o úředníčkovi Fantozzim a s Ornellou Mutiovou jsem taky viděl lepší filmy. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Priznam se, ze Bonnie a Clydea jsem nevidel, takze pokud mel bejt film parodie, je to mozny, ale v tomhle smeru me to neoslovilo. Ale tvurci nastesti pouzivaj klasicky Villaggiovo vtipky a pridavaj i par originalnich foru. To cely navic v docela hezky promyslene krimi zapletce. Jinak vtipu tu je dost, ale postupne ubejvaj, nastesti vetsina je fakt vtipna, akorat po case uz to neustale mlaceni cimkoliv Villaggia do hlavy omrzi. Co se tyce Ornelly, tak je vcelku pekna, akorat v tech cervenejch satech vypadala nak tlusta. No a Villaggio je jako vzdy hustej. Sice ma film par hluchejch mist, ale ja se vetsinu casu moc dobre bavil, takze 4*. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Nebylo to nejhorší, ale Paolo Villaggio se mi mnohem více líbil jako učetní Fantozzi. Ornellu Muti beru spíše jako jakési zpestření a musím uznat, že skutečně byla moc hezká. Pokud vypnete mozek tak se u toho pobavíte celkem slušně, ale hlavní je nad tím nepřemýšlet........ ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nic mi není, jenom mě tak lehounce škrtíte. Ale nechat se uškrtit od Vás je pro mě spíš, řekl bych, vyznamenání." Clyde mě se svým vzorkovníkem hovínek moc nebavil, ale Bonnie byla úžasná. A to v oblečení typické italské hospodyně, se samopalem, jenom v košili, úplně nahá a hlavně jako punkerka. Zkrátka ji miluju od dětských let a proto mě hrozně mrzí, že tento "superfilm", na který jsme za vlády rudých bratrů nadšeně čekali o Silvestrovské noci, za ta léta hodně ztratil ze svých pozitiv. Bonnie nikoli, ta je snad ještě hezčí. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

V první polovině 80. let se k nám ze Západu moc kulturních požitků nedostávalo. Italská hudební a filmová produkce byla z nějakého důvodu ve výhodnější pozici. Italské bláznivé komedie tehdy úspěšně plnily sály kin. Ve 13-14 letech jsem se u Stenových filmů skvěle bavil, i když už tehdy jsem vnímal, že rozhodně nejde o duchaplnou podívanou. Humor "vyráběný" prostřednictvím grimas a dětinských fórků byl Paolovi Villaggiovi vlastní a jeho jméno se tak stalo v určitém smyslu slova obchodní značkou. Jako puberťáka mě jeho eskapády určitě neurážely. Jenže čas nezastavíš a co kdysi rozesmávalo, dnes v lepším případě budí rozpaky. Pokud se dá mluvit o pozitivech, pak je to přítomnost Ornelly Mutiové, kterou kdysi Italové v anketě zvolili nejpůvabnější italskou herečkou všech dob. Tady je nejen půvabná, ale navíc pekelně sexy, což nemusí být vždycky totéž. V punkovém oblečku s provokativním make-upem přiváděla v 80. letech mužské publikum zvyklé na naše puritánské poměry k šílenství. Celkový dojem: 35 % ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Užívateľ Falko, večný zástanca aj starých a na dnes smiešnych talianskych komédií, ma prinútil pozrieť si túto komickú párodiu na Bonnieho a Clyda a .... neľutujem. :-) Paolo Villagiio hádže jedno vtipné gesto za druhým a ja mu to ochotne žeriem a spolu s Ornellou Muti tvoria na plátne veľmi podarenú roztomilú dvojicu. Vynikajúco som sa bavila a neprešla snáď jediná minúta, kedy by som zívala nudou. Falko, máš cit na staré a predsa bláznivé vykopávky :-) ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Vecny smoliar Fantozzi, tentokrat v ulohe Lea Gavazziho sa pokusa spolu s Ornellou Muti unikat pred policiou a banditmi, ako najväcsi zlocinci - samozrejme, ze obaja su nevinni a iba s humornymi nahodami sa dostali do tejto situacie. Tuto komediu som v detstve zboznoval, tak ako aj vsetky talianske komedie s Paolom Villaggiom a dnes si uz len z nostalgie rad pripominam tieto filmy. Jasne, ze dnes to uz nie je ono a humor je mozno trochu prehnany na dnesne casy, ale mne sa to velmi paci a chcel som vediet, co na to povie uzivatelka Madison, s ktorou som to pozeral a ktora nemala moznost v detstve tieto komedie vidiet a cuduj sa svete, jej sa to pacilo a chce vidiet aj nejake casti smoliara Fantozziho :-)... 19.08.2010 ________ Paolo Villaggio - (Leo Gavazzi) +++ Ornella Muti - (Rosetta Foschini / Giada) +++ Jean Sorel - (Kapitán) +++ Antonio Allocca - (Doktor) +++ Hudba: Guido De Angelis, Maurizio De Angelis +++ Nemecka Cinema - 0 % ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Ničím výnimočná súčasť filmovej komediálnej tvorby talianskej filmovej školy z osemdesiatych rokov minulého storočia. Skvelé gagy sa striedajú s hluchými miestami, a občas snaha o ďalšie fóry vyznieva tak trocha trápne. Ale až taká hrôza to nie je. Paolo Villaggio je tu v celkom dobrej forme a Ornella Muti, s úžastným dobovým image, tiež poteší. Krátkozrakú naivnú kočku Rosettu zahrala vtipne a roztomilo. Je to proste taká sympaticky afektovaná komediálna story o "Bonnie a Clyde po taliansky" (Bonnie e Clyde all´italiana). *** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Opravdu skvělá italská komedie, která se nikdy neomrzí! Herecký výkon Paola Villaggia je srovnatelný s jeho rolí v účetním Fantozzim. V Bonnie a Clyde vedle něho zazáří krásná Ornella Muti. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Pamätám ešte československú premiéru i to aká to bola udalosť. Ako školáci základnej školy sme celý deň o ničom inom nerozprávali. Strašne sme sa na tom vtedy bavili, možno aj preto, že toho v tv veľa nešlo. Kúzlo 80-tych rokov pominulo, roky ubehli a aj O. Muti by gúľala tými škuľavými očami, keby vedela, že Rocky Balboa odvtedy vyboxoval štvrté, piate i šieste pokračovanie. P. Villaggio je stvorený na tento typ smoliarov a aj keď sa po toľkých rokoch smejem z iných vecí, ako keď som mal 8-10 rokov, stále sa to dá pozrieť. Objektívne skôr za tri, ale pridávam nostalgickú štvrtú za veselé spomienky na detstvo. 70%. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Talianska gangsterská komédia s celým radom celkom slušných humorných zápletiek. Chybou zlého vyhodnotenie záberov bezpečnostných kamier v banke sú po jej prepadnutí hlavní hrdinovia považovaní za páchateľov prepadnutia. Trochu nepodarená paródia na známy film Bonnie a Clyde. Ešte, že je film poňatý komediálne - niektoré zo zápletiek sa stereotypne opakujú. Veľmi prazvláštny pár, kto ich mohol dať dokopy? A tie ich vtipné situácie. U Villaggia sme na jeho komiku zvyknutí ale u super sexi bomby Mutiovej to bolo pre divákov prekvapivé a hviezda si iste svoju rolu vychutnala s gráciou. Ornella Muti trochu polahodí divákom. Paolo Villaggio sa mi oveľa viac páčil v typovo podobných komédiách o účtovníkovi Fantozzim. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

No jo. Přestárlý slizoň Villaggio se snaží seč může přesvědčit silně krátkozrakou sexbombu Muti, že je urostlý gauner. No a ta mu to samozřejmě sežere i s navijákem. Je to stupidní, ale celkem zábavná podívaná. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Průměrně se pitvořící Villaggio. Rád přiznávám že jsem spíš zíral na krásnou Ornellu Muti, než na něj. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Ornella Muti a Paolo Villaggio jsou partneři ve zločinu. Podle médií jsou ze dne na den postrachem italských obyvatel a dokonalou reklamou na zločiny, které jsou srovnávány s legendární a nechvalně proslulou dvojicí desperátů Bonnie a Clyde. Jsme ale v komedii, navíc bláznivé a groteskní, tudíž od roztržitého, obtloustlého a vzrůstem nevelkého prodavače žertovných předmětů Lea a krátkozraké oznamovatelky vlakových spojů Rosetty žádné nebezpečí v podobě nekalého zločinu nehrozí. Původně se stali rukojmími zločineckého gangu, který přepadl banku a odnesl si z něj tučný lup, který nedopatřením skončil v míchačce betonu. Útěk a převleky jsou ale nyní jediným východiskem z různých nedopatření, omylů a smůly, která se na ně nalepila. Ornella Muti má scénářem předepsané silné dioptrické brýle, ovšem jakožto majitelka nejsvůdnějšího erotického pohledu mezi herečkami své doby, i ty největší popelníky nemají šanci jí ubrat na jejím sexappealu. Paolo Villaggio v podstatě pokračuje ve své roli tam, kde skončil ve své nejslavnější roli účetního Fantozziho, v té době se už od této role tři roky vyhříval na komickém výsluní poté, co úspěšně dobyl i česká socialistická kina. Neustálé pády, karamboly, společenské trapasy a neopakovatelný a bezelstný údiv k němu neodmyslitelně patří, ačkoliv se z dnešního pohledu jedná o notně naivní gagy, tak v jeho podání náladu nepokazí. Režisér Steno, který už dávno opustil zemský povrch, pracoval s celou řadou evropských hvězdných herců. Dokázal roztrhnout nerozlučnou dvojici Bud Spencer a Terence Hill, kdy Spencera obsadil do solových projektů, kde si hned několikrát zahrál policejního komisaře. V jeho jmenném rejstříku filmových kolaborací figurují ne vždy komediálně naladění Monica Vitti, Marcello Mastroianni či Mario Adorf. A přesto jeho komediální počiny patří k těm, které jsou nejznámější, a je jedno, že jejich doba už dávno minula. Dokáží svojí upřímnou naivitou, stavějící svoje základy na gagu s uklouznutím po banánové slupce, vyloudit úsměv i dnes. Vesměs je speciálně tahle komedie celovečerní groteskou ve svérázném italském parodickém balení. 8/10 ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie se skvělým Paolo Viilaggiem,trochu mi vadilo,že film se neodehrává na jednom místě,ale jako lupiči se nebudou zdržovat na jednom místě. Paolo ať hraje jakoukoliv roli,hraje pořád tu samou přitroublou roli. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Paolo Villaggio patří do skupinky komiků, které já mám celkem rád, i když moje hodnocení ukazuje naprostý opak.Tento snímek kráčí ve stopách ostatních snímků Paola Villaggia, na které jsme zvyklí. Místo jeho gorilí rodinky mu tady tvoří parťáka velice půvabná Ornella Muti, která má doma zřejmě stroj času, protože tahle číča podle galerie zkrátka nestárne. Sem tam se člověk pousměje nad nějakou scénkou, ale ani to není kdovíjaký zázrak. Příběh je potom samozřejmě úplně o ničem. Netuším, jestli moje hodnocení v nějakém směru ovlivnil fakt, že předlohu zkrátka neznám, což se však ani malinko nestydím přiznat. Když se přiotrávíte alkoholem, tak se nad snímkem rozplývat možná dovedete. Ve střízlivém stavu bohužel převážně nuda. Místní alkoholici vyhnali percentuální kvalitu až k magickým 69 procentům. Ze sebe více než hvězdu nevymáčknu. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film mi vybral uživatel fimler. ()

nascendi odpad!

všechny recenze uživatele

Po mnohých rokoch som sa pokúsil pripomenúť si Fantozziho s Ornellou. Nedokázal som to ani štvrťhodinu. Sú vo filmoch vtipné situácie, ktoré trochu zachádzajú do trápnosti, ale toto je film, v ktorom trápnosti ani kúskom nezabŕdnu do vtipu. Pôvodne bola jedna hviezdička za Ornellu, ale mrtvo gest slitování. ()

Reklama

Reklama