Reklama

Reklama

Bonnie a Clyde po italsku

  • Itálie Bonnie e Clyde all'italiana (více)

Obsahy(1)

Leo (Paolo Villaggio) a Rosetta (Ornella Muti) se náhodou potkají v bance. V tu chvíli do banky vtrhnou lupiči a vezmou je jako rukojmí. Když se jim podaří uprchnout, chce si Leo vzít i svůj kufřík, ale omylem vezme kufr s celým lupem. Druhý den se v novinách objeví článek, kde je Leo popisován jako chladnokrevný vůdce lupičské bandy. Takže po něm jdou nejen lupiči, kteří chtějí ukradené peníze zpátky, ale i policie. Rosetta se cítí jako Bonnie, ale Leo si moc jako Clyde nepřipadá. Nejspíš proto, že není zrovna švihák. To ale Rosettě vůbec nevadí. Je totiž tak krátkozraká, že nemá potuchy, jak vlastně její Clyde vypadá. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Paolo Villaggio ve své průměrné komedii. Má lepší, ale i horší. A přece zde - na jeho potenciál - jen pár dobrých vtipů. ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Paolo Villaggio nám servíruje dalši typickou komedii ve které má neustále smůlu. Prostě komedie u kterého se nenudíte a zasmějete se. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Ornellka je sice pěkná, ale kdo by ji chtěl vidět jako opravdu dokonalou, musí putovat proti proudu času do jejích začátků. Viládža já nemusím, a tady se to projevilo. Nesourodá dvojka, vtipy vznikají pouze ze zažité neschopnosti postav ztvárňovaných PV, a to nestačí. Výborný dabing z Barrandova. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Na hodinku a pol treba vypnúť mozog a budete sa dobre baviť. Svojho času to bola úspešná komédia v socialistickom kine. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Na Villaggiových filmech mě vždycky bavila ta sociální kritika uspěchaného, dravého a odlidštěného městského života, v němž je obyčejný člověk degradován pouze na jakéhosi egoistického robota či dnešním žargonem lépe řečeno - lidský zdroj (zde např. hlavně v začátku filmu Leův sklepní byteček, cesta autobusem nebo návštěva jídelny). Jinak je to klasická ztřeštěná komedie v gansgterském hávu o Villaggiho klasickém troubovi, který ke všemu přijde tak nějak náhodou a vůbec ne vlastním přičiněním, plná komiky, různých fórků a to občas i jaksi nucených. Prostě klasika. Villagio vládne, krása Ornelly je v tomto filmu sporná, nevím jak v jiných filmech, ale tady jí to seklo jen v tom punkovém úboru. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Ještě pořád si pamatuju, jak jsem se u této komedie mohl potrhat smíchy. Jenže to mi bylo asi deset. Dneska mi zase tolik zábavy nepřinesla, bylo to spíš naopak. Použitý humor byl až hrozivě prvoplánový a legrační figurka Paola Villaggia byla spíše tragická. Nakonec jsem na nějakou větší zábavu rezignoval a užíval si alespoň přítomnost Ornelly Muti. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Jedna s těch starších italských, ne moc povedených komedií. Vlastně jsem dal hvězdu navíc za božskou Ornellu. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Ornella Mutiová a Paolo "účetní" Villaggio v jednom filmu, to nemohlo dopadnout jinak. Takovou povedenou dvojici nikde jinde neuvidíte. ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Pro mě už odmalička supr vtipná klasika, kde v dabingu P. Villaggia exceluje skvělý Stanislav Fišer. Tuhle komedii jsem na videu viděl nesčetněkrát, vždy mě dokázala zaručeně pobavit a jedná se o jeden z nemnoha filmů, které znám tak dobře, že se směju už před začátkem scény. A opravdu vtipných scén má tahle komedie fakt hodně. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Nie také uderné ako Fantozzi jednotka, ale dejovo omnoho vyvrovnanejšie. Nie je to taký film, že sa stále na ňom smejete, ale za pozretie určite stojí. ()

Colonist 

všechny recenze uživatele

Jedna z těch lepších komedií s Paolem Villaggiem, který zde zase hraje tu svou typickou postavu podle Fantozziho šablony (má ten chlap vůbec nějakou jinou komediální polohu?). Naštěstí zde není mnoho trapností, což je kladem každého jeho filmu. Avšak mohlo to být ještě o něco zábavnější. "Podívejte se, dneska už lejno nikoho nerozesměje." - "Takové lejno položené někde na schodišti rozesměje každého. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Ještě dnes, viděno znovu po mnoha letech jsem se skvěle bavil, tahle komedie mě asi nikdy neomrzí. Krásná Ornella Mutti a ještě krásnější Paolo Villaggio, který zde hraje velkého drsňáka, komedie, které se dnes už netočí. Skvěle vybraný pár, kde jim to spolu moc sluší. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Ornella Muti je krásná a Paolo Villaggio byl v 80 letech na vrcholu. Dohromady velice nesourodá dvojice vytvořila v dobrém komedii řadu výborných scének. Na dnešní dobu možná naivní humor, ale tenkrát to bylo výborné. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Taliansku kinematografiu milujem a tu je aj dalsi dokaz, preco. Reziser Steno /Policajt Drabem, Un Americano a Roma/ natocil sympaticku taliansku komediu, ktora je parodiou na Bonnie a Clyde-a s Beattym. Humoru je viac nez dost a Paolo Villaggio /seria s panom ucetnim/ sa snazi bavit divakov. Eraz darmo, europsky styl humoru nam pasuje viac nez podstatne vzdialenejsi americky styl humoru. 89 % ()

Reklama

Reklama