Reklama

Reklama

Bonnie a Clyde po italsku

  • Itálie Bonnie e Clyde all'italiana (více)

Obsahy(1)

Leo (Paolo Villaggio) a Rosetta (Ornella Muti) se náhodou potkají v bance. V tu chvíli do banky vtrhnou lupiči a vezmou je jako rukojmí. Když se jim podaří uprchnout, chce si Leo vzít i svůj kufřík, ale omylem vezme kufr s celým lupem. Druhý den se v novinách objeví článek, kde je Leo popisován jako chladnokrevný vůdce lupičské bandy. Takže po něm jdou nejen lupiči, kteří chtějí ukradené peníze zpátky, ale i policie. Rosetta se cítí jako Bonnie, ale Leo si moc jako Clyde nepřipadá. Nejspíš proto, že není zrovna švihák. To ale Rosettě vůbec nevadí. Je totiž tak krátkozraká, že nemá potuchy, jak vlastně její Clyde vypadá. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (91)

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Nepřišlo mi to tak vtipné, jako ostatní filmy od Stena. O prodejci žertovných předmětů Leovi (Paolo Villaggio), kterému se neustále stávají nehody a příkoří, částečně záviněných jím samotným. A ten se náhodou a omylem dostane do situace, kdy je považován za vůdce lupičské bandy, která přepadla banku. A protože se k tomu přichomítla další rukojmí, Rosetta Fiaschini, která si nechává říkat Giada (mladá, štíhlá a velmi pohledná Ornella Muti) a je stvořen pár Bonnie a Clyde. A střídavě musí utíkat před lupiči, kterým sebrali peníze a před policií, provedou další přepadení a když je jejich jméno očištěno, zmocňují se peněz a odjíždí spolu do zahraničí. Má to silnější okamžiky, ale jako celek to vyvolává ponejvyše mírné rozpaky a od srdce se zasmát nemožné. Asi největším zklamáním je pro mě hlas Paola Villaggia, který má neustálou potřebu mluvit takovým chraplavým hlasem, jako by byl neustále nachlazen, ale tím právě vtipné přestává být vtipným. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Protože jde o film bezmála 40 let starý, má i historickou přidanou hodnotu. A tím nemyslím jen to, že tady uvidíte jednu z nejkrásnějších žen osmdesátek. Pohled na italské sídliště evokuje socialistickou éru u nás a vidět třeba Florencii bez davů turistů...i to už je dávná historie. Je dost dobře možné, že jsem kdysi...tak před 35-ti lety tento film viděl, ale nepamatuji si ho, takže nemám nutkání přidávat mu díky nostalgii, tak jak se to v případě "komediální klasiky" velmi často stává. Některé filmy s Paolo Villaggiem jsou naprostý brak, ale to se naštěstí této komedie netýká. Ano, pořád je tady pár fekálních a infantilních fórků ve stylu pana účetního, ale to vyvažuje vcelku normální scénář a hlavně pak postava Rosetty. Je to tedy praštěná komedie s dějovou linkou a ne sada pospojovaných gagů. Takže za mě...já jsem spokojený. Pokud si chcete udělat italskou filmovou exkurzi do této doby, tak doporučuji Nástrahy velkoměsta, maléry pana Účetního a právě Bonnie a Clyde all´italiana. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Všetko v tomto filme je hlúpe a absurdné a hľadá iba náš smiech. V mojom prípade sa to podarilo. 6/10 ()

dANo 

všechny recenze uživatele

Na Fantozziho sa to ani zďaleka nehrabe a zopár dobrých hlášok túto komédiu nezachráni... ani pekná Ornella... ;o) ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Hlavní díky tělesným proporcím Muti je to koukatelné až do konce. Humor sice trochu je, ale není to nic extra.Villaggio prostě jako vždy v roli trapného blbečka. ()

jenik71 

všechny recenze uživatele

Potrhlá komedie o náhodné výměně kufříků. Zatímco v jednom je doslova hovno, v druhém je balík peněz. A neuvěřitelný kolotoč bláznivých situací začíná... Příjemná oddechová komedie, které přeci jen již trošku ubral zub času. Nevím, proč zde někteří srovnávají hlavní postavu s legendárním Fantozzim. Je to prostě jiný film. A pobaví neméně. ()

LexBarker 

všechny recenze uživatele

P.Villaggio ve své nejlepší formě.Tehdy ještě jeho filmy nebyly trapnosti a dá se na ně koukat i po letech.Spolu s Maléry pana účetního jeho nejlepší kousek. ()

klúčik 

všechny recenze uživatele

Talianska komédia je trochu z iného súdka ako francúzska. Ale P.Villaggio je dobrý komik. V dobe jeho filmov sa v kinách dobre ľudia smiali. Aj v tomto filme je dosť smiešnych vecí, ( nemecký turisti v kempe, prepadnutie auta s peniazmi, ukradnutie skautských šiat na stanici, ranná rozcvička pri otvorenom okne ). Ja som sa v tedy zabavil - 75%. ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

No není to doják? Villaggio se střetává s ženou svých snů, Ornellou Muti, v bance, když ji zrovna přepadnou lupiči a z dvojice udělají nedobrovolné rukojmí a posléze se situace začne ještě více zamotávat. Klasická italská bláznivá komedie, která musela být svého času se svojí náladou projetá milionkrát v mnoha českých domácnostech na VHSkách, komedie, jež nechaly vzniknout i třeba našim klasikám jako je Slunce, seno trilogie apod. Villaggio natočil tak 80 filmů a z toho tak 76 stálo za starou belu (ale já jich viděl jen pár). Jedním z těch pár sledovatelnějších je i tenhle, ale víceméně je to o tom, jak jednotlivé gagy fungují nebo ne (jako spíš o tom, jak dobrý je film jako celek - ale co je v něm), nevím proč mě vždycky tak rozesmívá, jakým způsobem je v těchhle filmech prezentováno to násilí, over the top zvuky jak z grotesky, násilné údery, nebo když někdo dostane něčím, tady mě třeba dostal moment, kdy Villaggio dostane výsuvným stolem v karavanu do koulí a nebo hned na začátku, když přibouchne dveřma hlavu gangstera - nemluvě o tom, jak ridiculous vždycky nacházím, že v jeho filmech je vše předražené (a je? nevím.) a je tam vždycky nějaký krátký dialog ohledně "Pane, můžu žít ze vzduchu?" "Tak dobře tedy". A je tu pár dalších typicky "zakřiknutých" momentů, on Villaggio ani jiné hrdiny hrát neumí, jak je řečeno ve filmu, zakřiklé, takže nic nového. V jeho podání je na tom ovšem něco, co děsně funguje. I přesto mě tenhle film minul tak o generaci a sledovat ho teď už není jako sledovat ho za totáče, současně se ale u máločeho nahlas rozesměju, jako se mi to stalo tak dvakrát-třikrát tady. ()

Radim 

všechny recenze uživatele

Když jsem byl hodně dávno na premiěře v kině, válel jsem se smíchy. Dnes, při opětovném shlédnutí, to nechápu. Občas jsem se zasmál, ale jinak neprostá kravina. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Jedna z tých lepších Villagioviek kde ho spolu s extrémne krátkozrakou sexbombou Ornellou považujú za krvilačného zločineckého kápa. Väčšina humoru je síce založená na tom kam vilaggio spadne a čo mu tresne do hlavy, ale ono to minimálne v tomto prípade stále funguje. Napr, keď predstiera že mláti zločincov, čo sú v skutočnosti len vrecia a v jednom je nákova po ktorej majzne rukou. "Stalo sa vám niečo? Nie, je to len obyčajná fraktúra". Dobré bolo aj keď sa ako obchodný cestujúci snaží v hračkárstve predať rôzne modely plastových hovien ( ...a toto je klasické...lajno ). Čosa týka Ornelly, nespomínam si že by som ju videl v nejakom inom filme, ale tu to bola taká milá sympaťáčka a s Vilaggiom boli dobrá dvojka. Dobré tempo a humor síce ošúchaný ale funkčný, proste pozerateľná komédia. ()

AIMÉE 

všechny recenze uživatele

Nepříliš vydařené Villaggiovy patálie, trochu už ta jeho 'písnačka' začínala býti ohraná. I když některé situace byly k popukání, objevily se i ty trapnější. Průměr tedy. ()

hnkflknk 

všechny recenze uživatele

Hm...tak toto tedy byla nuda, nuda, nuda. Semtam byl nějaký ten dobrý vtípek, ale jinak jsem se musela hodně držet, abych to dokoukala. Zas mi to nepřijde jako úplně nejhorší film, ale na to, že to je komedie,jsem se u toho moc nenasmála. A už teď, když píšu tenhle komentář, si moc nevybavuju, o čem to vlastně bylo. Nikdo mě nepřesvědčí ani párem volů, abych se na to koukla podruhé, protože je to ztráta času. ()

gombarix 

všechny recenze uživatele

Strašná ptákovina (jinými slovy Villaggiův standard), ale už jen za božskou Ornellu ve spojkách... (i když je teda má jen v pár scénách, volně je zaměňuje za placatá skla a vlastně má být "krátkozraká". Kdyby je měla celý film, dostala by 5* tak jako Magnólie Daryl!) ()

Wolvie 

všechny recenze uživatele

Čistě oddychová zábava nehrající si na nic víc,než čím skutečně je,což vždy potěší.Navíc,Ornella Muti je neskutečně sexy. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Paolo Villaggio opat v akcii po boku nadhernej Ornelly Muti a nesklamal,zase som sa poriadne zabavil a zasmial,jasna volba...:-) ()

Reklama

Reklama